CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Coabitare, resuscitare, canibalizare

0 comentarii / 1634 vizualizări / 1 iulie 2013

Daca nu ma insel, atunci coabitarea, atat cat a durat, in realitate a fost trambulina utilizata de Traian Basescu pentru a sari din garaj in camera de reanimare, in vederea resuscitarii. Acum, asa cum am explicat intr-o analiza anterioara, el si-a recastigat intreaga putere detinuta anterior suspendarii. Mai mult chiar, si-a consolidat-o. Traian Basescu dispune de o forta de temut, fiind capabil sa-i tina la mare distanta pe adversarii sai politici si, la nevoie, sa-i perpeleasca si sa-i prajeasca prin combinatia Servicii Secrete – DNA – Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala – Consiliul Superior al Magistraturii – Curtea Constitutionala a Romaniei. Aceste redute, intarite si activate, ii aduc la respect si pe aliatii sai, care altfel ar deveni indisciplinati sau chiar rebeli. Coabitarea l-a resuscitat si, daca liderii USL nu sunt extrem de atenti, se vor trezi foarte repede canibalizati de Basescu.

Atacul sau impotriva USL este frontal, eficient, total. Si, in ciuda uluitorului scor obtinut in alegerile locale si parlamentare, USL poate sucomba. Moment in care Basescu isi va adjudeca, asa cum a mai facut si altadata, tot ce inseamna veriga slaba in acest USL.

Incalcand grav prevederile Constitutiei, cea inca nerevizuita, Traian Basescu a utilizat logistica de la Cotroceni, intelegand prin aceasta resurse umane sustinute din bani publici, precum si sisteme de comunicatii electronice sau nu, banca de date, etc. pentru a-si fabrica o jucarie politica. Mai intai a incercat, in fel si chip, sa o plaseze pe Elena Udrea, eventual pentru a-i asigura trambulina spre presedintie, in fruntea PDL prin demonizarea lui Vasile Blaga. A pierdut la limita. Dar si-a aratat muschii. Traian Basescu dispune in PDL de aproape jumatate din activ si este de presupus ca acelasi lucru se intampla si nivelul autoritatilor locale ori parlamentare. Cu acest recensamant la zi, odata incheiat, si culegand, asa cum am arata mai sus, toate fructele coabitarii, Traian Basescu a fost capabil sa initieze, aproape ca un magician, din mai multi neica-nimeni, o miscare civica, care, peste cateva zile, va da nastere unui mic monstru politic. Un nou partid al domniei sale.

Daca mai exista persoane in USL in stare sa nu-si dea seama de pericole si sa mentina coabitarea, in ciuda loviturilor zilnice naprasnice pe care Basescu le aplica impotriva tuturor liderilor acestei aliante, atunci orbirea si inconstienta acestora va conduce la ruperea USL.

Daca Basescu va izbuti sa rupa USL sau chiar sa-l zdruncine suficient de rau, atunci ii va fi extrem de usor sa adune cu farasul sau sa aspire cu masinaria lui politica tot ceea ce inseamna zona vulnerabila in PSD si PNL, cum ar putea fi, in linii mari, UNPR sau PC sau, daca ne referim la detalii, lideri labili sau labilizati sau frageziti din toate formatiunile care compun USL.

Dar care este obiectivul final si maximal? Doar prelungirea imunitatii? Nicidecum. Traian Basescu incearca din rasputeri si utilizandu-si intregul arsenal sa-si plaseze un candidat eligibil la functia prezidentiala si sa se plaseze pe el insusi, printr-o combinatie copiata de la Moscova, in functia de prim-ministru. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998