CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Coalitia pune cruce referendumului lui Iohannis: vin OUG-urile pentru Justitie!

4 comentarii / 2829 vizualizări / 24 iunie 2021

Coaliția de guvernare anunță un val de ordonanțe de urgență în toamna acestui an, prin care se vor reglementa chestiuni majore, în frunte cu legile justiției, adică exact ce a interzis referendumului convocat de Klaus Iohannis în mai 2019. Anunțul inițial al premierului Florin Cîțu, în acest sens, a fost întărit azi de vicepremierul Dan Barna.

Barna a declarat ieri că împărtăşeşte nemulţumirea premierului Florin Cîţu legată de „lentoarea” reformelor în Parlament, menţionând că dacă situaţia nu se va schimba, va fi necesară adoptarea unor ordonanţe de urgenţă în toamnă.

„Împărtăşesc nemulţumirea premierului legată de lentoarea reformelor în Parlament, pentru că într-adevăr sunt foarte multe reforme pe care le-am promis – partidele din coaliţie, într-o măsură mai mică sau mai mare – dar care se regăsesc în programul de guvernare şi care nu s-au întâmplat. Adică vorbim de: primari în două tururi,

vorbim de SIIJ, de legile justiţiei,

de pensiile speciale, de legea off shore, de legea educaţiei sanitare. Adică sunt multe lucruri care au rămas în urmă şi înţeleg nemulţumirea premierului, o împărtăşesc şi eu. Până acum s-a dat vina că e perioadă electorală, e delicat, mă rog… Cred că nişte asumări dinspre zona guvernamentală vor deveni necesare undeva în toamnă, dacă lucrurile nu se schimbă(…) Din toamnă, dacă în Parlament lucrurile nu se schimbă şi vedem că avem aceste legi în continuare blocate, vor fi necesare ordonanţe de urgenţă” a spus el pentru Digi 24.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Toamna lui 2021 a luat guvernul SRI pe nepregătite.

  2. Acuma, nu vrea toata tara sa se faca reforme? Nu vrem cu totii sa alegem primarii in doua tururi, sa se termine cu pensiile speciale si sa intram in Schengen? Care e problema?

    • Problema e că sunteți o adunătură de infractori securiști patetici.

  3. O sa iasă băieții cu lampasurile, pardon telefoanele în strada din nou! O sa protesteze # din nou! O sa vedeți dvs!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998