CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Codrin Stefanescu: ”E obligatoriu sa revizuim Constitutia anul acesta!”

0 comentarii / 1658 vizualizări / 28 mai 2013

Prin reviziuirea Constituției trebuie prevăzute distinct atribuțiile fiecărei instituții a statului, o delimitare foarte clară între Guvern și Președinție și, mai ales, un președinte arbitru și neutru care, imparțial, să-i reprezinte pe toți românii, nu un grup de interese sau un partid, afirmă secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

”Odată cu închierea activității Forumului Constituțional și începerea lucrărilor Comisiei comune a Camerei Deputaților și a Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției, trebuie aduse câteva lămuriri.
USL dorește și militează pentru o Constituție modernă, europeană și clară, astfel încât definirea raporturilor, drepturilor și obligațiilor să nu mai permită încălcarea lor pe calea interpretării. Iar în acest sens, Executivul a solicitat sprijinul Comisiei de la Veneția, tocmai pentru ca acest proces al reviziuirii să se desfășoare cu respectarea tuturor standardelor democratice. Mai mult, revizuirea Constituției este obligatorie în acest an, întrucât de la 1 ianuarie 2014, când va începe următorul Mecanism Financiar Multianual, România trebuie deja să aibă stabilite regiunile ca și autorități administrativ – teritoriale, pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene. Totodată, acest proces al revizuirii, trebuie utilizat și pentru modificarea acelor prevederi care, în ultimii ani, au fost interpretate arbitrar. Iar Traian Băsescu a demonstrat cu prisosință, în cei aproape nouă ani de mandat, că prin răstălmăcirea unor articole constituționale, și-a însușit abuziv mult mai multă putere decât i se conferea prin prerogativele legale. Concluzionând, prin reviziuirea Constituției trebuie prevăzute distinct atribuțiile fiecărei instituții a statului, o delimitare foarte clară între Guvern și Președinție si, mai ales, un președinte arbitru și neutru care, imparțial, să-i reprezinte pe toți românii, nu un grup de interese sau un partid”, se arată în comunicatul remis redacției. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998