CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Codrin Stefanescu: ”Macovei are datoria de a lămuri aspecte controversate din cariera sa de procuror comunist”

0 comentarii / 1753 vizualizări / 1 martie 2013

Monica Macovei – care se dorește a fi o ”reformatoare” nu numai a PDL, ci a ”întregii clase politice din România – are datoria de a ne lămuri anumite aspecte controversate din cariera sa de procuror comunist.

Având în vedere că un președinte de partid trebuie să fie o persoană care să aibă o ținută și o conduită morală exemplară, Monica Macovei – care se dorește a fi o ”reformatoare” nu numai a PDL, ci a ”întregii clase politice din România – are datoria de a ne lămuri anumite aspecte controversate din cariera sa de procuror comunist și ministru apropiat lui Traian Băsescu, afirmă secretarul Consiliului Național al PSD, Codrin Ștefănescu.

”Dacă tot a depus moțiunea pentru șefia PDL, îi cer public d-nei Monica Macovei, cea care își arogă imaginea de justițiar și luptător fervent al anti-corupției din România, să lămurească următoarele aspecte: Dacă înainte de 1989, în perioada în care era procuror comunist, a semnat ordine de arestare ”în alb” și dacă a participat personal la anchetarea unor angajați din sistemul alimentației publice de stat? Care au fost metodele folosite în cadrul interogatoriilor, având în vedere că există mărturii ale celor anchetați, bătuți și maltratați, de fostul procuror comunist, Monica Macovei, pentru că au refuzat să colaboreze cu fosta Securitate? (exemplele prezentate pe larg de mass-media: cazul Victor Petre și cazul Ion Cepturean). Este adevărat că în perioada în care a deținut funcția de ministru al Justiției, a ”reformat”, politizând și subordonând total unele instituții de stat – DNA, CSM, ICCJ, Parchetul General, prin numirea în funcții de conducere a unor persoane fidele și obediente Palatului Cotroceni? Recunoaște Monica Macovei că, în perioada campaniei pentru referendum, în mod intenționat, a denigrat și intoxicat prin scrisori și plângeri mincinoase, partenerii europeni, despre o presupusă lovitură de stat, încălcare a statului de drept și a Constituției în România? Este conștientă de faptul că a adus grave prejudicii de imagine României, creând și un climat de neîncredere atât la nivel politic, cât și în mediul investițional, fiind primul și singurul demnitar român care, în iulie 2012, a declarat că ar trebui invocat articolul 7 din Tratatul UE privind suspendarea temporară a drepturilor României? Este adevărat că, din exces de zel, în Parlamentul European, a acuzat-o de fraudă, cerând demisia directorului executiv al Agenției Europene de Mediu, Jacqueline McGlade? Această întrebare vine, în mod deosebit, ca urmare a faptului că situația a avut urmări incredibile: pe lângă europarlamentarii USL, au depus o sesizare împotriva Monicăi Macovei, la Comisia de Etică a PE, peste 20 de șefi de agenții de mediu din Europa. Și totul a culminat cu acționarea în judecată a liderului europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, pentru că făcut publică această situație în țară. Dacă este atât de corectă și cinstită, precum declară, de ce, ca președinte al Comisiei de etică a ARD – de altfel doar o mascaradă propagandistică – a omis, în mod intenționat să facă referire la persoanele fidele Palatului Cotroceni, ignorând cu bună știință toate contestațiile depuse, precum și anchetele mass-media pe care le-a enunțat ca fiind criteriu de selecție?”, întreabă Codrin Ștefănescu, într-un comunicat remis redacției. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998