CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Codul administrativ – gafa fatala a lui Ludovic Orban

5 comentarii / 5726 vizualizări / 12 iulie 2018

Ludovic Orban și a sa conducere haotică au pus capac propriului partid, ultimele 24 de ore aducînd o tulburare maximă în interior.
Concret, scandalul a pornit de la votarea Codului administrativ în Camera deputaților, la începutul săptămînii, legea împărțind liberalii în două tabere. Ludovic Orban și echipa sa ar fi vrut trîntirea legii, eminamente pesedistă, în timp ce primarii partidului au transmis, nervoși, din teritoriu, că legea e bună și trebuie să treacă prin parlament.
Prins în corzi, Orban a scăldat-o, apoi a ales varianta pasivității, parlamentarii PNL urmînd să se abțină de la vot. Pe aceeași linie, liberalii au decis să nu conteste ulterior legea la CCR, tocmai pentru a nu-și pune în cap proprii aleși locali.
Surpriza neplăcută a venit după vot, cînd USR – care nici nu are primari proprii – a decis să sesizeze ea însăși CCR, iar semnăturile lipsă le-au fost asigurate de cîțiva liberali.
În acest mod, PNL a împușcat două gafe dintr-un foc: a reușit să întîrzie intrarea în vigoare a legii așteptate de cei peste o mie de edili proprii și a reușit, totodată, să se plaseze, politic, la remorca micuțului partid USR.
Chestie care a reprezentat, din informațiile noastre, picătura care a umplut paharul răbdării liberalilor, astfel că, în acest moment, Consiliul Național din august e dat ca sigur convocator al unui congres extraordinar, la care Orban se va despărți de funcția de lider. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Orban este foarte util PSD-ului.

  2. Lider de nevoie. Alternativa era pârnaia. Asta e frumusețea mafiei securiste, faci din tot felul de slugoi prostuți lideri. :))

  3. Cu nesfarsita parere de rau trebuie constatat ca PNL arata astazi ca o dama de companie batrana, obosita, si mai ales, ‘uzata’ de propria-i meserie, satula de perversiunile la care a fost supusa in exercitarea celei mai vechi meserii din lume.

    In mod regretabil, PNL este complet epuizat din punct de vedere politic, iar dorinta acerba (de neinteles) de resuscitare a unui partid care nu mai poate oferi nimic arata lipsa de viziune a celor care isi spun singuri (si nejustificat) ‘oameni politici’.

    Soarta PNL este trista si inexorabila, urmand soarta PNTCD, de a inchide un capitol din istoria politica a acestei tari.

    • Excelenta analiza !

  4. singura mare gresala a pnlistilor e ca de la unirea cu pdl si trecerea la populari ei doar executa ordine care au dus partidul in situatia de acum….singura sansa de revenire e sa judece cu capul lor si nu in fuctie de ce vor papusarii care doar i-au folosit pentru a-si salva fudul lor…scaparea pdl si obtierea majoritatii popularilor in parlametul european care era pe muchie

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998