CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Coincidenta”: Patriciu va fi bagat in tribunal in ziua congresului PNL

0 comentarii / 1921 vizualizări / 17 februarie 2010

O decizie aparent banală a Tribunalului București de astăzi va crea probleme spectaculoase de imagine PNL: afaceristul Dinu Patriciu va fi adus la bară exact în ziua congresului liberal, ceea ce va face ca transmisiile de la forul suprem al partidului să fie dublate, în media, de informațiile calde despre acuzațiile aduce mogulului. Simplă coincidență?

Amînări peste amînări
Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat azi din nou audierea lui Dinu Patriciu în dosarul Rompetrol, stabilind ca termen exact ziua de 5 martie, cînd are loc congresul PNL. Amînarea nu s-a produs din cauza afaceristului și nici nu este în măsură să ajute, în vreun fel, mersul procesului, ceea ce ridică și mai multe semne de întrebare. Concret, Dinu Patriciu s-a prezentat azi în instanță, pentru a da explicații în legătură cu anumite discuții pe tema acțiunilor Rompetrol avute cu Sorin Roșca Stănescu și Sorin Pantiș, interceptate de procurori și scurse în presa portocalie, la un moment dat. Numai că, Patriciu s-a văzut nevoit să explice instanței faptul că nu poate da declarații pe tema convorbirilor atît timp cît nu a avut acces la conținutul lor și nu știe exact la ce se referă acestea.

”Aceste convorbiri nu pot reprezenta în raport cu mine un secret de stat atît timp cît sunt implicat în ele” a spus Patriciu judecătorului, fără a-l convinge, însă, de necesitatea punerii lor la dispoziția inculpatului. Magistratul a decis, sec și fără comentarii, cu de la sine putere, acordarea unui nou termen de audiere, pe data de 5 martie (după ce și ședința de azi a fost o amînare din februarie), ziua congresului PNL, numai că și atunci se va repeta situația de azi, aceea în care Patriciu e în imposibilitatea de a face vreo declarație.

Roșca Stănescu: ”Nu mai cred în coincidențe”
Prezent la tribunal în calitate de inculpat, Sorin Roșca Stănescu a declarat, pentru Inpolitics, că ”este foarte stranie atitudinea instanței, care îi refuză lui Dinu Patriciu accesul la conținutul convorbirilor proprii și face, parcă, tot posibilul ca acest proces să se tergiverseze la infinit. Situația a rămas, azi, în coadă de pește, nu a intervenit nici un progres, nimic nou, iar stabilirea unui nou termen nu ajută în niciun fel lucrurile. Patriciu s-a exprimat în mai multe rînduri în favoarea accelerării procesului, pentru ca lucrurile să fie tranșate cît mai repede, dar, se pare că, cineva, acolo sus, nu dorește asta cu niciun preț”. Faptul că termenul dat de instanță, 5 martie, este exact ziua congresului PNL nu i se pare întîmplător nici cunoscutului jurnalist: ”M-am învățat să nu mai cred în coincidențe, cred că există o legătură între aceste evenimente!”

Ce acuzații i se aduc lui Patriciu
Patriciu este acuzat de delapidare, spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În acelaşi timp, el este învinuit de manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piaţa de capital. O altă infracţiune imputată lui Patriciu este cea de dezvăluire de informaţii privilegiate, dar şi de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998