CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Coldea i-a tras clapa lui Hellvig

0 comentarii / 1704 vizualizări / 17 ianuarie 2017

S-a întâmplat în 2015, când generalul cu patru stele Florian Coldea, șeful operativ al SRI, a mai fost supus unei anchete interne. În urma unor dezvăluiri făcute de Elena Udrea. Și a ieșit cu fața curată. Dar a prezentat documente false. Despre care știa că sunt false. I-a tras clapa lui Eduard Hellvig. Dar și-a tăiat singur craca.
Abia acum, Florian Coldea este pierdut. Abia acum, el nu mai are nici cea mai mică șansă de a supraviețui altfel decât prin clonele sale. Episodul opt din serialul de dezvăluiri este o dovadă că Sebastian Ghiță trăiește. Și nu numai că el este viu și acționează ca un martor protejat, aflăm din acest episod, ci și că lui Florian Coldea tocmai i s-a transmis sentința definitivă.
Ca să vedeți cum intră singur în încurcături și își trage, cu mână lui, glonțul de argint în cap, directorul operativ al SRI, ridicat pe piedestal de către nenumărate cohorte de admiratori și decorat de Statele Unite ale Americii, Florian Coldea, s-a comportat ca un simplu amator.
Sebastian Ghiță, în episodul opt, ne transmite o dezvăluire absolut năucitoare. În ancheta internă a SRI din 2015, pentru a scăpa cu fața curată, generalul cu patru stele Florian Coldea, care voiajase prin lume pe banii lui Ghiță, i-a cerut acestuia să îi ofere documente din care să rezulte contrariul. Și anume că și-ar fi plătit singur plimbările prin cele mai luxoase locuri din lume. Transport și cazare. Sebastian Ghiță, pentru a-și ajuta prietenul la nevoie, a apelat la o firmă de turism care i-a oferit niște specimene de documente. I-a dat aceste înscrisuri lui Coldea, precizându-i însă că nu sunt autentice și că respectivele călătorii erau deja decontate prin Asesoft. Coldea a răspuns că nu-i nimic, se descurcă el. Și s-a descurcat. A prezentat documentele false și a ieșit cu fața curată.
Acum, Sebastian Ghiță demonstrează nu numai falsul, ci și uzul de fals făcut perfect conștient, cu cinism de către Florian Coldea. Faptul că a păcălit, în 2015, ancheta internă reprezintă azi, în 2017, o circumstanță agravantă. Cu aceste probe, Florian Coldea este nu numai ejectabil definitiv de la șefia SRI, dar și penal. Anchetabil și condamnabil.
Dincolo de istoria unui personaj profund necinstit și corupt aflat în avangarda luptei împotriva corupției, ar mai trebui să ne procupe ceva. Și anume faptul că, iată, a fost posibil ca, în fruntea celei mai importante instituții de forță din România, Serviciul Român de Informații, să se afle, timp de 10 ani, un individ profund necinstit. Coruptibil. Corupt. Și, mai mult decât atât, ar trebui să ne procupe faptul că, 10 ani, la vârful acestei instituții numită SRI, s-a aflat un diletant. Un prost. Asta dacă nu care cumva se va dovedi, așa cum afirmă Sebastian Ghiță, probabil în calitatea sa de martor protejat sau de ofițer aflat într-o acțiune operativă sau și una și alta, că domnul Florian Coldea este mai mult decât atât. Un spion aflat în solda unei puteri străine. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998