CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Coleg de consultanță albaneză al lui Coldea, vînat de statul georgian după ce a fugit de condamnări

0 comentarii / 2359 vizualizări / 8 iulie 2024

Un alt consilier străin al premierului albanez Edi Rama este implicat într-un scandal imens în țara sa. După cazul generalului român al serviciilor secrete, Florian Coldea, iese la iveală un alt scandal. De data aceasta, în centrul atenției se află consilierul georgian al lui Edi Rama, Zurab Adeishvili. Conform mass-media din această țară, Adeishvili l-a consiliat pe premierul Edi Rama începînd din 2014. Între timp, în țara sa, el a fost condamnat la închisoare pentru mai multe infracțiuni grave și e fugit din țară, conform presei albaneze de azi.
Adeishvili, care a fost ministru al Justiției în Georgia și, pentru o perioadă, și procuror general, l-a consiliat pe Edi Rama în chestiuni legate de reforme. Cu trei ani în urmă, Adeishvili a fost condamnat în lipsă pentru mai multe crime grave, printre care răpirea politicianului de opoziție Koba Davitashvili.


Pe 20 ianuarie, Adeishvili a fost găsit vinovat de răpirea și torturarea barbară a lui Davitashvili. De asemenea, a fost găsit vinovat de torturare a unor deținuți. Într-un alt caz flagrant, Adeishvili a fost găsit vinovat de închiderea unei televiziuni numite Iberia TV. El a fost condamnat și pentru că a dus o bancă la faliment și pentru confiscarea ilegală a unei fabrici de producție a vinului. Cu câteva luni în urmă, Georgia a solicitat extrădarea consilierului lui Edi Rama din Olanda, iar în martie, din Germania și Belgia, în prezent Zurab Adeishvili fiind consilier al procurorului general al Ucrainei. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998