CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Colonel STS aruncă bomba: Procurorii din cazul azilelor riscă pușcăria

9 comentarii / 4394 vizualizări / 10 iulie 2023

Procurorii DIICOT care au investigat luni bune scandalul căminelor de bătrîni din Ilfov riscă închisoarea, conform Codului penal, pentru că au încălcat obligația de a acorda asistență persoanelor aflate în primejdie, afirmă colonelul(r) STS Daniela Iuliana Tobă, într-o postare explozivă pe Facebook, în care avansează și ipoteze incendiare ca explicație a comportamentului acestora.

”În Codul Penal există un capitol care se cheamă „Infracţiuni privind obligaţia de asistenţă a celor în primejdie”, iar la Art. 203 scrie limpede aşa:
(1) Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă” scrie col.Tobă.

”Nişte procurori, adică taman cei care trebuie să respire cu legea în mînă, au stat cîteva luni buni să vadă şi să asculte torturile la care erau supuse zeci de persoane fără apărare, de la bătrîni pînă la persoane cu handicap, pe motiv de strîngere de probe, cică. Însă nu există absolut nici un fel de derogare de la lege şi nici un fel de alt temei legal care să permită acelor procurori neîntervenţia imediată. Este, în opinia mea, mult mai grav ceea ce au făcut procurorii decît ceea ce au făcut monştrii din azile, fiindcă ăia sînt doar nişte nemernici cu minte puţină şi n-ai ce cere de la ei, însă procurorii operează cu legea în mînă şi asta este însăşi misiunea lor.
Că respectivii procurori de caz cunosc Art. 203, asta e clar. Mai mult, din referatul lor şi din interceptări vedem că probe suficiente au avut încă din prima lună de supraveghere. Atunci de nu au intervenit?” mai scrie Tobă.

Și avansează ipoteze teribile:

”La cum arată lucrurile, procurorii par că au aşteptat ceva. Fie anume informaţii care să reiasă din interceptări, fie un anume moment în timp în care să dea drumul public la dosar(…)
1) Au aşteptat să le pice informaţii. Cum întreaga poveste se învîrte în jurul Gabrielei Firea, este posibil să fi aşteptat ca unii dintre cei interceptaţi să verse informaţii relevante care să ducă direct la aceasta. Iar dacă Firea este miza, aşa cum pare, atunci beneficiarul poate fi, de exemplu, Ciolacu, acesta dorind să-şi securizeze poziţia la şefia PSD sau să îşi trimită omul lui candidat la primăria capitalei, de exemplu. Dar există şi alţi beneficiari. Bunăoară, securiştii naţiei care s-au apucat de curăţenia preelectorală din timp, iar personajul care trebuie să devină preşedinte este atît de prostovan încît nu mai merge să îl urci în funcţie pe sistemul Dăncilă-Iohannis, căutînd unul mai prost ca el pe post de contracandidat, ci asigurîndu-te că prostul tău, care are notorietate, va fi înconjurat de contracandidaţi fără notorietate. Candidatul la preşedinţie Firea ar strica toate calculele în acest sens.
2. Au aşteptat momentul. Nu putem să nu observăm că dosarul a fost lansat pe piaţă imediat după rotativă. Aşa încît, ţinta nu mai este un singur om, ci chiar PSD. Este neîndoios că acest uriaş scandal afectează în prezent partidul, iar Ciolacu nu face foarte bună treabă în a gestiona situaţia din punct devedere piaristic. Beneficiari, în cazul ăsta, sunt PNL, care tace mîlc, şi mai ales USR care a fost ultravocal încă de la izbucnirea scandalului. De remarcat şi modul în care se dau drumul la informaţii din dosar, ca picatura chinezească, zilnic, întreţinîndu-se emoţia publică şi obligînd PSD la reacţii de autoapărare. Defensiva, în PR, e calea perdanţilor” mai scrie col.Tobă. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Asta suna ca ineptia „Elena Udrea presedintie”.

 2. Tanti Tobă cam are dreptate cu procurori si cu art.203

 3. …”procurorii operează cu legea în mînă şi asta este însăşi misiunea lor.
  Că respectivii procurori de caz cunosc Art. 203, asta e clar.”
  Hilar, d-le Toba!
  „Procurorii operează cu legea în mînă „. Unde ati vazut asta? N-ati trait in Romania pana acum?
  Afirmatia de mai sus este doar o dorinta, nu realitate!
  In rest, de acord cu celelalte afirmatii.

 4. aceeasi procurori fac reconstituire la viol…..

 5. Pai, ar fi cel putin ‘favorizarea infractorului’, daca nu, chiar complicitate la ‘rele tratamente…’ si ce li se va putea proba neoamenilor de acolo…Cred ca toata frasuiala asta cu gasirea vinovatilor politici incearca sa acopere monstruozitatea ‘supravegherii locului crimei’ timp de jumatate de an….Totusi, intelege cineva ca asta nu e o stire de presa, nu e o exceptie, nu e nici macar o problema de sistem…e vorba de poporul paralel care inlocuieste treptat poporul ‘vintage’…mergeti la ‘apartinatori’ sa intelegeti mecanismul degradarii umane, cautati prin localitatile patriei batranii tinuti in viata pentru amarata de pensie si aflati cum sunt tratati…de altfel, daca mai credem ca o natie se duce naibii cand nu-si mai respecta batranii si nu-si iubeste copiii (si invers!), poate n-ar fi rau sa se cerceteze si cum sunt ingrijiti copiii, nu numai cei din ‘responsabilitatea’ statului, mergeti in taberele improvizate (private, de!) si cautati-le la autorizatii, la pregatirea celor ce le pastoresc, minunati-va cum de nu apare niciun parinte sa vada unde si cum traieste copilul lui (mic, de cele mai multe ori, ca ala mare vorbeste!)…e un modus operandi sa dai bani pentru linistea, macar, temporara…bestializarea cu care ne sperie ‘conspirationistii’ pare sa aiba mare succes in tarisoara…
  P.S. usereii n-au de ce ridica tonul tocmai pe subictul asta, la responsabilitate politica pe impilarea amaratului (social si medical) raman campioni, eu le-as da cu politica sociala amanetata pe juma de secol in cap, inainte de a cerceta cum fac praf primarii lor bugetul de asigurari sociale impartind simpatizantilor (preluati de la anteriorii) pomeni fara numar si fara lege,,,

 6. WOW!… ce “intelighent, madam’ colonel”…
  Bai STS-isto!… daca tot te dai “dejteapta”… de favorizarea faptuitorului si de tainuire ai auzit, matale!?
  Evident ca NU!

  • Ce ai vrut sa spui, doar tu stii. Cine a favorizat faptuitorul etc., miorlaule scopit?

 7. Poate au asteptat sa stranga dovezi pentru un dosar „beton” care sa nu poata fi respins in instanta. Cate cazuri nu s-au vazut cand politistii judiciari au arestat si procurorii le-au dat drumul. Poate ar fi trebuit sa actioneze mai repede.

  • Nu e legal sa asisti, tu ‘organ’ la continuarea unei infractiuni cu violenta, cu cruzimi, cu punerea vietii in primejdie…numai sa te asiguri ca ai probe suficiente…poate, numai daca esti sadic, ori astepti anumite ‘probe’, gen, nume mari ori incomode implicate…altfel esti perfect incadrat in codul ala penal pe care l-au tot augmentat sa-i poata incadra pe romani in Patul lui Procust de cate ori le convine…Eu cred ca de aici ar trebui inceput, de la lege…dar invers…sa ne intoarcem la legea organica, la aia care pune in opera un articol din Constitutie, sa revedem normele de aplicare si sa abrogam toata maculatura ticaloasa, mai ales paralegala, adoptata si adaptata la nevoi politice de aici si de aiurea…s-a ajuns la o inflatie de acte juridice, pe masura ce parlamentul (ca, de altfel, toate institutiile statului) e populat cu cei mai analfabeti functional (ca diplome si-au procurat), cei mai imo si amorali indivizi, cele mai needucate specimene bipede, dar si cele mai arogante si nesimtite creatii cu pretentii de oameni, acesti ipochimeni incapabili sa faca distinctia intre drept si dreptate sunt obsedati de a schimba si adauga legi…sa raspunda nevoilor sponsorilor, ori organelor care-i controleaza, disperati sa nu fie inlocuiti de altii mai fara scrupule, mai lacomi, ori mai neamuri…Astept, cu resemnare, abrogarea legala a bunului simt, ca o recunoastere a mlastinei morqale in care ne complacem

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998