CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Colonel STS, despre semnele de întrebare ale tragediei de la Crevedia

39 comentarii / 7205 vizualizări / 27 august 2023

Fostul purtător de cuvînt al STS, col(r) Daniela Tobă, face, într-o postare pe Facebook, o scurtă și interesantă radiografie la cald a tragediei de la Crevedia, subliniind cîteva dintre marile semne de întrebare care plutesc deasupra evenimentului.

”Scurtă radiografie.
1. Un şmecher, fiu de primar baron local, şi-a tras staţie GPL sub forma unei parcări ca să ocolească avizele de funcţionare. Altfel, ar fi avut nevoie de autorizaţie de mediu, autorizaţie ISCIR, autorizației INSEMEX privind protecția la explozie, autorizaţie de la pompieri, buletine anuale de verificare a prizelor de pământ, buletine anuale de verificare metrologică şi operatori autorizaţi care să aibă carnete ISCIR cu verificarea anuală valabilă, EIP (echipament individual de protecție) pentru vânzare GPL, semnalizare corespunzătoare şi aşa mai departe. Probabil iniţial afacerea a pornit ca staţie GPL, dar după retragerea autorizaţiei de la pompieri a continuat să funcţioneze fără probleme sub forma unei parcări pentru cisternele cu GPL. Că ştia şi poliţia şi ştiau şi pompierii exact ce se întîmplă acolo, nu am nici un fel de dubiu. Dar în ţara asta muşchiu’ primarului e mereu cel mai puternic.
Ca fapt divers, oare cîte sute de astfel de staţii GPL ilegale funcţionează peste tot în ţară sub umbrela şmecherilor locali, fie ei baroni locali sau securişti?
2. Are loc prima explozie. Încă şase cisterne sau cîte naiba or mai fi fost în parcare erau la doi paşi. Nu o spun eu, deşi unul dintre mastere îl am pe explozivi şi cunosc binişor subiectul, o spun specialiştii cu experienţă: în astfel de situaţii nu se stinge incendiul ca atunci cînd ia foc o casă, de exemplu, ci pur şi simplu se stă la distanţă, combustibilul este lăsat ardă şi tot ce pot face pompierii e să ţină cît de cît focul sub control să nu se extindă, să îl izoleze. Dar de la distanţă, repet.
Doar că în acest caz a fost trimisă o armată de pompieri să stingă acel prim incendiu, nu cîţiva care doar să îl ţină sub control. De ce naiba? Cîtă vreme nu mai exista picior de om de salvat în zonă şi cîtă vreme pericolul unei noi explozii din cauza cisternelor existente acolo era acut, de ce naiba nu s-a procedat aşa cum se procedează peste tot în lume (şi găsiţi nenumărate înregistrări pe net)?
Păi, să vedem cine a condus acţiunea: un individ care a fost, în urmă cu o sută de ani medic – Arafat, şi un profesor de fizică paraşutat din MApN direct în scaune de conducere la pompieri – Precup, şeful ISU Bucureşti-Ilfov. Ambii cu zero barat experienţă la stingerea incendiilor. Ambii numiţi politic şi ţinuţi în braţe de politic.
Mda. Faptul că nu există şi morţi printre salvatori se datorează, am deplina convingere, unora dintre pompierii şefi de echipaj sau simpli executanţi care au ştiut să se orienteze la faţa locului, în ciuda ordinelor. Pe de altă parte, să fim sinceri, numărul ridicat de pompieri răniţi a fost cauzat nu numai de prostia celor doi incompetenţi menţionaţi anterior, ci şi de problemele interne complexe care ţin de încadrările din sursă externă, de lipsa pregătirii profesionale, de o mulţime de alţi factori care macină şi deprofesionalizează pompierimea de ani şi ani de zile, dar asta e altă discuţie.
Una peste alta, aceleaşi două grave probleme dintotdeauna, corupţia şi incompetenţa, au dus la ceea ce am văzut aseară. Şi cred că nu e nimeni atît de optimist încît să creadă că se va schimba ceva vreodată. Aşa cum nu s-a schimbat nimic după Colectiv, după Caracal, după Giuleşti, după Piatra Neamţ, după azilele groazei, după drogatul din Constanţa, după nici măcar una dintre tragediile care explodează din ce în ce mai des în amărîta asta de ţară.
PS – pe lista de vinovaţi l-aş pune şi pe idiotul care i-a trimis pe cei doi jandarmi să stea aiurea lîngă pompierii care acţionau acolo” mai scrie fostul colonel STS. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

39 Comentarii

 1. Concluzie:Institutiile din Romania…primarii,autoritati de reglementare si control,politie SRI,STS,SIE,pompieri guvern etc sunt niste forme fara FOND

 2. Iar obsesia cu Arafat. În mod cert, el a spus pompierilor cum sa intervină. În nod cert, nu (eventual) șeful ISU Dâmbovița coordona, cu aia de la Bucureștiu, pe care are autoarea pata. (apropos, masteratul pe explozivi la ce ii servea la STS?).

  • sa se mire prostul!

 3. Tipul se pricepe avand in vedere nenumaratele documente si aprobari pe care le enumera,ce trebuie obtinute ptr. a functiona pe un asemenea domeniu de activitate.O sbarceste cand se baga in modul de actionare a pompierilor,nu a fost la fata locului si nu se poate pronunta de facto.Amintitiva cati pompieri au murit la 11.sept.in SUA ,care nu pot fi acuzati de lipsa de pregatire sau profesionalism.O asemenea tragedie e demna de plans si reculegere ptr. cei care au cazut la datorie ,cum se spune despre cei in serviciul miltarizat.(pompierii).

  • Nu ai citit cu atenție: omul spune că în zonă la Crevedia „nu mai era nimeni de salvat” ….la „gemene” clădirile erau pline și pompierii fac prioritate din salvarea vieților umane. Omul spune clar că Crevedia trebuia lăsată să ardă și să nu se fi pus în pericol vieți umane pentru a salva câteva cisterne cu gaz.

   • Ai dreptate,singura problema este daca toate cele 2-3-4 cisterne(nu stiu cate erau,de la tv se pare ca erau 3) erau lasate sa explodeze care ar fi fost consecintele?Pompierii au actionat,cred, conform unui protocol,deci ei nu au o anume vina ,vinovati ar fi cei care au stabilit protocolul..Cred ca nu e bine sa tot cautam vinovati,logic ar fi sa invatam ptr. viitor ce trebuie facut ptr. a nu muri oameni degeaba.Dar dupa cum ne arata istoria nu invatam nimic din trecut ptr. ca faptele sa nu se mai repete.

 4. P.S.Desi informatiile referitoare la cauza declansarii tragediei nu sunt clare,pot sa pun pariu ca daca se dovedeste ca doua cisterne cu GPL sunt implicate prin transvazarea gazului din una in alta ,acolo era o activitate de fraudare,furt,cum vrei sa-i zici.Nu e logic sa transporti gazul la jumatatea drumului,ca sa-l preia altul.Lacomia de bani ,motorul societatii actuale ,duce la asemenea dezastre.Se vor mai intampla.

 5. Când asemenea accidente se întâmplă în SUA, UK, Franța, Canada etc.(și se întâmplă!), nu zbiară nimeni “Corupție!“. De obicei acolo după 48 de ore media trece la altceva.
  Doar în țări de astea bronzate, ca România, treaba e repede politizată, isterizată, mitingizată, instrumentalizată pentru răsturnarea guvernului, primarului, selecționerului naționalei de fotbal sau mai știu eu a cui. Și tot felul de paparude grase care n-au făcut nimic în viață dau lecții necruțătoare pe net, ca să-l imite pe idolul lor CTP :)

 6. „deşi unul dintre mastere îl am pe explozivi ”
  si probabil a studiat chiar cu
  MANUALUL PIROTEHNICIANULUI DIN PROTECTIA CIVILA – Dr …
  books.google.com › books › about › MANUA…
  Title, MANUALUL PIROTEHNICIANULUI DIN PROTECTIA CIVILA. Author, Dr. Nicolae Steiner Lt.col.

 7. Da, chiar mă gândeam când o să apară paralela cu Turnurile Gemene 2001 din SUA. Acolo au plecat pompieri pentru salvarea vieților omenești, aici pentru ce i-au băgat în foc? Ca să apere fundul lui Ciolacu si a PSD-ului! Au evacuat oamenii, au asigurat perimetrul, gata! să explodeze tot ce este de explodat, să vadă o țară intreagă cum se fac afaceri „în teritoriu”. L-au trimis pe Arafat să pună presiune pe pompieri iar șeful de la ISU, Precup Irinel, era împuternicit șef, nu era definitiv, așa că dacă vrei postul faci ce ți se spune, nu ce poate te-a dus capul în al 12-lea ceas, să pleci de acolo.

 8. Miss Tobă are un limbaj care nu e deloc de ”miss”. Iși dă cu părerea, cu aroganța tipică SRI, uitând ca vine dintr-o instituție care ii agasează până la revoltă pe români. Când SRI făcea ce făcea, colonela unde era? Unde ii erau vehemența si ”competența” pe care le afișează acum in raport cu alții? A preîntâmpinat SRI ceva nasol vreodată? Ca sa nu mai vorbim ca s-a tot spus ca lui Ciolacu i se pregătește ceva nasol care sa il scoată din politică. Chestia asta cu incendiile, care apar subit in toată lumea, incepe sa nu mai fie credibilă. Si cazul Colectiv a fost unul dubios. Gazul lichefiat o fi din USA? Ca l-au tot adus prin EU.

 9. Justitiarul titra în articolul Curtezanele serviciilor secrete:
  Coloneleasa SPP și apoi STS Daniela Iuliana Tobă, care avea, nu știu de ce, numele de Cicciolina de România. Soția ofițerului MApN Francisc Tobă care în zilele revoluției alegea în spitalele din Sibiu cine merită să trăiască și care merită să moară. A ajuns între 1992-1996 deputat PDSR de Sibiu. A ajuns deputat AUR din anul 2020 și a decedat pe 15 august 2023.

  • şi nici Francisc Tobă nu a fost deputat AUR, ci independent, fiind si repudiat de George Simion pentru trecutul lui de „revolutionar”. Venise in parlament prin Partidul Neamul Romanesc al lui Ninel Peia, care avusese un acord electoral cu AUR sa candideze pe listele AUR.
   In ceea ce priveşte articolul din Justitiarul, acela era scris de un binecunoscut schizofrenic misogin, care spune că toate femeile sunt curve şi care a şi dispărut după aceea de la publicaţie, spunând peste tot că a fost interzis.
   Jigodiilor murdare!

    • de ce nu pui direct niste filme porno, daca tot esti labagiu?

     • TACI DIN GURA HULIGAN SECURIST!. eU AM POSTAT POZA TOV. COLONESE, FARFA LUI EXDECEDATUL tOBA, CRIM INAL DIN DEC.1989 SI MEBRU AL GRUPARII D EGENERALI CRIMIANLI AI LUI PEIU DIN CARE AFACUT PARTE SI sOSSOACA .

     • aceea – pe care ai postat-o, nu e colonel STS (r) Daniela Tobă, ci dna general SRI Elena Istode, zisa si ,„Anaconda”, fosta șefa a ofițerilor SRI acoperiți, „acoperita” doar la costum de baie.
      Esti un dobitoc cu rahat in loc de creier, care o ia la laba uitandu-se la fotografia unui general (r) SRI.

   • g.simion trebuie repudiat:
    s-a coclit!

 10. Analiza pare destul de rațioala, dar biografia colonelesei este demnă de o mata Hari. Și nu e vorba doar de justițiarul. Iar defunctul Toba a fost foarte putred la revoluție, daca și Simion s-a lepădat…

  • Simion („Eu am adunat in AUR toti patriotii din Romania”) s-a lepadat public de Francisc Toba, de Diana Sosoaca, de Corneliu Georgescu, de Miscarea Legionara si de Ion Antonescu. Dar nu s-a lepadat de evrei „fratii nostri”. Deh, chestiuni politice pe care nu le intelege oricine. O sa fie fain cand o sa se lepede si de propriul electorat fidel despre care va spune ca nu este pe masura asteptarilor domniei sale.

 11. Este important de stiut :

  Transfuzia de sange cu toxina SPIKE este CRIMA CU PREMEDITARE !

  Oricine poate avea nevoie de sange, chiar si CRIMINALII care ajuta la aplicarea GENOCIDULUI.

  Cine sapa groapa altuia va avea parte de sange infestat!

  1. Aceste explozii sunt provocate;
  2. Daca se va tranfuza sange de la vaccinanati sau de la infestati cu toxina SPIKE preluata de la vaccinati, cei care primesc sange si sunt nevaccinati si neinfestati vor muri in cateva zile;
  3. Centrele de recoltare au ordin sa nu faca analize pentru a vedea daca sangele contine sau nu toxina SPIKE, tocmai pentru a-i imbolnavi mortal pe cei care primesc sangele donat.

  • Ai nevoie de transfuzie de materie cenușie schizoidule.

  • explozii provocate?
   -chestiune de OPORTUNITATE!

  • e „provocata” si prostia ta sau asa ai fost clonat?

 12. ,,Corpul Avocatului General al Judecătorului Marinei Statelor Unite și Biroul Comisiilor Militare a acuzat si condamnat simultan la moarte 10 medici din statul Washington pentru omucidere din neglijență, angajarea în practică medicală în masă care a dus la răni grave sau deces și trădare împotriva Statelor Unite ale Americii. După cum s-a raportat luna aceasta, White Hats din cadrul aparatului militar al SUA a arestat 100 de medici, susținând că respectarea protocoalelor draconice și ambițiile personale au pus în pericol viața pacienților. Într-o lungă declarație pe propria răspundere, JAG a susținut că acuzatii au mustrat pacienții care ezitau la vaccin și i-au amenințat că îi include pe „listele negre medicale”, dacă nu respectă liniile directoare ale CDC. Înainte de rechizitoriu, anchetatorii JAG prefăcuți în pacienți au vizitat clinici care iubesc vaccinurile din 12 state, unde și ei au fost atacați verbal și li s-a refuzat tratament pentru că au refuzat să prezinte documentele de vaccinare. Majoritatea celor 100 au practicat în statul Washington, California, Illinois, New York și Connecticut. Odată prinși, medicii diabolici au fost duși în „centre de admisie” și intervievați de anchetatorii JAG. Nici unul nu și-a exprimat remușcare pentru punerea în pericol a vieții pacienților; în schimb, și-au apărat cu mândrie acțiunile, recitând ceea ce părea a fi o mantră repetitivă: „Am urmat protocoalele COVID-19 și liniile directoare ale CDC”… Amiralul Stephens a început procesul prin a prezenta (pe ZOOM) o femeie de 40 de ani din Seattle, care și-a adus fiul bolnav de 14 ani la medicul de familie, identificat ca inculpatul nr. 6, în iunie 2021. Băiatul a dezvoltat conjunctivită. , iar mama lui a vrut picături pentru ochi cu antibiotice pentru a trata boala. Inculpatul nr. 6 a susținut că conjunctivita sau „Covid Eye” este un simptom nepublicat al coronavirusului și a întrebat dacă cei doi au fost vaccinați. Când mama a răspuns „nu”, spunând că vrea dovezi suplimentare că vaccinurile sunt sigure și eficiente, inculpatul #6 a zbierat într-o furie tiranică și a cerut să fie testați la fața locului sau să părăsească sediul, chiar dacă mama și fiul purtau măști. Au acceptat mandatul nerezonabil, iar un tehnician le-a tamponat cu violență nasul. Când testele rapide de antigen au arătat negative, inculpatul #6 a impus o altă cerere – vaccinări imediate. Au refuzat și au fost expulzați din birou.
  „Și ce ai făcut în acel moment?” l-a întrebat adm. Stephens pe băiatul de acum 16 ani de pe ecran.
  „Mama m-a condus la un centru de îngrijire urgentă, poate la 15 minute”, a răspuns băiatul.
  — Și ai fost tratat acolo? întrebă amiralul.
  „Nu, domnule. Nici ei nu m-au tratat”, a spus băiatul.
  „Într-adevăr? Ți s-a dat și mamei tale un motiv?” întrebă amiralul.
  „Da domnule. Pentru că am fost nevaccinați și nu am vrut să ne vaccinăm. La fel ca înainte…”
  „—Ni s-a spus că numele noastre au fost trecute pe o listă”, a intervenit mama, „și că vom merge la CDC și la Departamentul de Sănătate de Stat”.
  „Deci, ceea ce spui – în cele 15 minute necesare pentru a conduce de la punctul A la punctul B, numele dumneavoastră au fost trecute pe o listă universală de ,,obraznici”, a spus amiralul.…„Se întâmplă că am această listă”, a spus amiralul Stephens … „Lista din fața ta, lista neagră, are 750 de nume, toate rezidenți din comitatele King și Pierce. Lista a fost păstrată în timp real și partajată electronic cu peste o sută de cabinete și clinici. Inculpații aveau acces și puteau adăuga nume pe listă. Refuzați serviciul dacă nu sunt vaccinați sau sunt de acord să se vaccineze. JAG consideră acest lucru nedumerit, deoarece din toți cei zece inculpați, nici măcar unul nu este vaccinat. Știm asta pentru că le-am extras sânge, l-am evaluat pentru anticorpii Covid care ar fi prezenți dacă ar fi vaccinați. Acum, ați putea argumenta că poate în unul, două sau chiar trei cazuri, anticorpii s-au disipat, dar nu în zece cazuri – aceasta este o imposibilitate statistică. Mai mult, mai avem încă 90 în așteptare pentru proces și nici ei nu sunt vaccinați”, a explicat amiralul… „Comandante Dennings, ați evaluat personal analizele de sânge ale inculpaților?” a întrebat adm. Stephens. „Am făcut-o, domnule”, a răspuns comandantul.
  „Și la ce concluzie ai ajuns?” întrebă amiralul. „Că niciunul dintre inculpați nu fusese vaccinat”, a spus comandantul… „Acest lucru ridică o întrebare pe care nu o putem ignora: de ce acești medici au insistat ca pacienții să fie vaccinați atunci când ei nu au fost ? Vedem doar trei posibilități: știau că COVID-ul este benign, știau că vaccinurile sunt periculoase sau ambele”, a spus amiralul. În următoarele trei ore, amiralul a susținut apeluri ZOOM cu șase martori suplimentari, fiecare dintre aceștia a căutat tratament pentru boli ușoare de la unul sau mai mulți inculpați… „Acești martori sunt cei norocoși, norocoși că au avut suficientă simțire pentru a contesta medicamentele mari și a refuza injecțiile”, a spus adm. Stephens. „Unii oameni de la care am dori să auzim nu pot fi aici astăzi. Ei nu pot fi aici pentru că sunt morți. Sunt morți pentru că inculpații i-au agresat pentru a fi vaxați și au făcut-o.” El a arătat o fotografie a unei femei fără viață pe o targă transportată cu roți în spatele unei ambulanțe și a afișat o imagine a unui bărbat de vârstă mijlocie care a murit brusc în timp ce privea un meci de baseball. „Aceștia au fost pacienți ai inculpaților #1 și #2. Fără comorbidități. Fără probleme majore de sănătate înainte de a fi vaccinat. Ambii au murit din cauza unui atac de cord, brusc, în decurs de 7 zile de la injectie. Cunoaștem 65 de pacienți care au murit subit și toți erau pacienți ai inculpaților”, a spus solemn Amiralul. „Acei pacienţi aveau liber arbitru. Acuzații nu țineau un pistol la cap”, a intervenit căpitanul Marinei in apararea inculpatilor. „În sensul cel mai strict au făcut-o, da, au făcut-o. Ei și-au încălcat jurământul hipocratic de a nu face rău, au încălcat confidenția-litatea medic-pacient în diseminarea pe scară largă a statutului de vaccin printr-o listă neagră și s-au asigurat că, dacă un pacient, din orice motiv, nu dorea blestemata injectie, acel pacient va trebui să călătorească departe pentru a găsi orice tratament medical. Au respectat linia CDC, dar ei nu s-au vaccinat și fiecare a primit o exonerare de răspundere emisă de HHS și FDA, foarte asemănătoare cu derogările acordate Big Pharma”, a spus amiralul Stephens…Ceea ce avem aici este nimic mai puțin decât malpraxis medical în masă, omucidere neglijentă, conspirație și trădare”, a încheiat amiralul… El nu a programat imediat datele execuției, dar a spus că spânzurările vor începe în decurs de o săptămână.‘’

  • porcule

  • Personajul care te contreaza aici si pe blogul lui Ion Coja este Cornel Dan Niculae. Verifica pe blogul lui Coja ID identic la comentatorii NP ea*****@ya***.ro (Niculae invers) 78.96.87.221
   CDN (Cornel Dan Nicuale) ca***********@ya***.com 78.96.87.221.

  • nu există nici un raport White Hats, ci doar fakuri mercantile americane pe tema asta, cu care tu te îndopi fiind un cretin idiot fără treabă pe lume şi pe care le răspândeşti VOLUNTAR umplând lumea cu ZOAIE.

  • ai prea mult timp liber, iar mintea nu te ajută să-l foloseşti util, ci doar să umbli după rahaturi pe care le şi împrăştii ca nebunul.

 13. Cine trebuia sa verifice daca suspendarea autorizatiei de functionare, „functioneaza”? Se dau hartii de interzicere/suspendare/inchidere, dar NIMENI nu mai urmareste daca au fost puse in aplicare sau nu. Ca si la azile. In concluzie, cine nu si-a facut treaba?

 14. Am si eu o intrebare , Daniela Toba nu este sora, nevasta lui Francisc Toba criminalul general de dinainte si de dupa dec.1989 , cel intrat in Parlament pe listele AUR? IATA CAT DE JOS A DECAZUT TARA DACA TOTI CRIMINALII SI NEAMURILE LOR AU NERUSINAREA SA VORBEASCA!

  • Tu esti decazut, nu Tara. Esti un decazut purulent care vrea sa inchida gura celor care vorbesc rational si in adevar.

  • probabil nepoata,
   asa e la ei.
   (nepoata sotzie,
   ce mai)

 15. Criminalul de arahat este tinut in functie de sua, stapana noastra cea blestenata, de care Dumnezeu refuza sa ne scape, intrucat romanii sunt lasi , slugarnici si prosti.

 16. ne-o dati pe SECURISTA Daniela Tobă?
  -v-o dam pe securista asta,
  Colocviu Naționalist cu Miron Manega și profesorul Corvin Lupu …
  http://www.incorectpolitic.com › colocviu-nationalist-cu-miron-manega-si-profes…
  Colocviu Naționalist cu Miron Manega și profesorul Corvin Lupu, realizat de Daniela Gîfu. Incorect Politic Ianuarie 31, 2023 …

  -are un c.v. suspect,
  e sufficient cat sa ne formam parerea.

  • suspectule de hemoroizi in gura

 17. daca pompierii au fost trimisi la moarte , inseamna ca a explodat / urma sa explodeze altceva acolo, ceva mult mai important ? ciuperca aia de fum ce ne spune ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998