CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Colonelul Dragomir zguduie din temelii sistemul. Pentru cine bat clopotele?

2 comentarii / 4050 vizualizări / 12 septembrie 2017

”Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. Cei din SRI dădeau bileţele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia.”

”Firme românești au fost falimentate, unele au fost preluate de Statul Paralel. (…) O firmă privată nu are nicio șansă la o licitație cu o firmă SRI. Sunt firme, oameni de afaceri care au fost împinși pe marginea prăpastiei pentru interesul unei clici. Scopul era STĂPÂNIRE prin ÎMBOGĂȚIRE! (…)
Firme acoperite ale SRI sunt în toate domeniile, inclusiv și în turism. Au fost folosiți bani din aceste firme sub conducerea dlui Coldea.”

”SRI s-a implicat în toate domeniile: afaceri, media până la plecarea mea din 2013 când i-am spus aceste lucruri domnului Coldea. Se derulau lucruri care depășeau activitatea legală. Era vorba de setea de control, de setea de putere, în care exista foarte mult interes personal.”

”În perioada 2009-2013 mai mulţi oameni politici, de afaceri şi din societatea civilă şi jurnalişti au fost interceptaţi timp de cinci ani continuu pe mandate de siguranţă naţională invocânduse activităţi conexe de mijloace teroriste. Există şi documente în acest sens. Pot să spun cum s-a acaparat puterea în această ţară pentru această mafie.”

Terifiante dezvăluiri, la pachet cu multe altele, făcute aseară de fostul șef al Direcției Anti-tero din SRI, col.Daniel Dragomir, la emisiunea lui Ciutacu & Cristoiu de la RTV.

De fapt, nu atît dezvăluiri – majoritatea lucrurilor se știau deja – cît confirmări spectaculoase de la o voce greu de combătut, care chiar știe ce spune.

De aici încolo, într-o țară normală cît de cît la cap, lucrurile ar trebui să se precipite serios, să avem anchete din partea comisiei SRI din parlament, a parchetelor, a Inspecției Judiciare, să se convoace CSAT șamd. Mai ales că fostul super-agent a prezentat și documente pe măsură.

Desigur, România fiind departe de statutul sus-pomenit, probabil că situația nu va evolua chiar așa dramatic.
Dar e greu de crezut, totuși, nici că nu se va întîmpla chiar nimic.

Marea întrebare e, deci, ce va urma după bombele de aseară?

Mai întîi de toate, există o întrebare la fel de importantă: cum de s-a ajuns la toate astea?

Legenda, în versiunea protagonistului, e că, în 2013, observînd că în SRI lucrurile iau o turnură tot mai urîtă, a decis să iasă din sistem. ”Atunci când am simțit că serviciul merge pe calea pierzaniei, a implicării in politică, in viața economică, atunci când am simțit că ne transformăm din protectori in opresori …am ales să plec” se afirma într-o scrisoare trimisă de Dragomir ”Evenimentului zilei”, acum cîteva luni.

A plecat, dar nu mai înainte de a-i spune verde-n față lui Florian Coldea tot ce crede despre situație.

Povestea retragerii sună frumos, dar numai pentru naivii care cred că din serviciile secrete ieși ca din covrigărie.

Mai ales că respectiva ”retragere” s-a produs într-un moment de-a dreptul exploziv, și e greu de admis că nu avea legătură cu el.
Mai probabil, Dragomir a ieșit din SRI cu o misiune de maximă importanță, fie ea și neoficială, încredințată de o anume grupare din serviciu. Una profund nemulțumită de același lucru invocat și de agent, adică implicarea altei grupări unde nu-i fierbea oala, mai ales în politică.

Despre ce moment exploziv e vorba?

Dragomir, se știe, a ieșit din SRI în februarie 2013.

Exact în acea perioadă, mai precis pe 21 februarie 2013, directorul SRI de atunci, George Maior, ieșea pe piață cu un interviu foarte misterios și spectaculos, totodată, acordat ”României libere”.
În el, mai-marele serviciului afirma textual: ”Există centre de putere care văd în perspectivă şi încearcă să-şi traseze culoare spre viitor, vizând 2014, şi crezând că fie pot intimida SRI, fie îl pot orienta spre a se implica într-o bătălie politică foarte amplă”.

Maior mai avertiza că foste figuri ale serviciului folosesc informații obținute în trecut ori chiar resurse ale SRI pentru a influența agenda politică: ”Pe mine mă deranjează o serie de rezervişti care folosesc informaţii, ceea ce este ilegal, pe care le-au dobândit pe parcursul carierei de ofiţeri de informaţii, pentru agende economice sau politice, sau care încearcă să contacteze ofiţeri activi pentru a dobândi informaţii noi pe care să le folosească şi care pun presiune prin acest mod de operare fie pe Serviciu, fie în diverse anturaje în care se învârt. Este contrar eticii ofiţerilor de informaţii şi îi dispreţuiesc pentru ceea ce fac”.

Despre ce centre de putere și ce culoare spre viitor, vizînd alegerile prezidențiale din 2014, vorbea Maior?

Nu știm exact, dar putem intui: cu puțin timp înaintea interviului, mai precis o zi, avusese loc marea operațiune de transfer la PNL a noului star politic Klaus Iohannis. Trei zile mai tîrziu, el devenea prim-vicepreședinte al partidului, iar Crin Antonescu vorbea de posibila sa candidatură la președinție.

Operațiunea ”Iohannis-președinte”, clocită cu ani în urmă – autorul acestor rînduri lansa în premieră absolută informația încă din 2007 – intrase în linie dreaptă la finele anului 2012, cu implicarea directă a lui Florian Coldea.

George Maior, și alții din SRI, nu agreau respectiva variantă.
Fostul director avea, poate, propria variantă politică. La urma-urmei, în aceeași perioadă, ne amintim, apăruse o ciudată campanie mediatică în care Maior era prezentat, alături de alții, drept o mare figură a social-democrației internaționale.

Este plauzibil că Daniel Dragomir a ieșit din SRI, de fapt, cu o misiune anti-Coldea&Kovesi.
O misiune încredințată de acea grupare care se săturase de abuzurile celor doi și de jocurile lor politice.

Felul cum s-a manifestat Dragomir în perioada care a urmat ieșirii aparente din sistem va rămîne multă vreme, probabil, o necunoscută. Acțiune nu înseamnă în mod obligatoriu ieșiri în presă.

Sigur e că Florian Coldea a mirosit scenariul și i-a fabricat rapid fostului colonel un dosar cusut cu ață albă, care a dus la arestarea sa pentru 6 luni. În final, colonelul a cîștigat aproape pe toată linia, încasînd o condamnare trasă de păr, menită mai mult să acopere arestul preventiv.

Dacă dosarul rapid pritocit de DNA a dus la blocarea lui Dragomir, iarăși nu știm.

Sigur e că lui Coldea i-au ieșit jocurile politice, iar Iohannis a devenit președinte, dintr-un anonim de la Sibiu.

Teoretic, te-ai fi așteptat ca generalul să ajungă pe cai mari după alegeri, dar s-a născut o mică problemă: Iohannis a înțeles, mai pe cont propriu, mai ajutat de alții, că aceia care i-au adus președinția l-ar putea și lăsa fără ea, cînd îi e lumea mai dragă.
Nu e exclus ca, odată acest lucru asumat, să se fi născut operațiunea Black Cube, menită să-i radă pe Coldea & Kovesi. Și cine era mai potrivit pentru asemenea misiune decît un super-agent SRI deja angrenat pe viață și pe moarte în bătălia contra lor?

Aici ar putea fi cheia misterioaselor informații din scandal, conform cărora israelienii avuseseră undă verde de la un nivel foarte înalt în stat.
Foarte probabil, de la Iohannis, fie și indirect. “Nu este niciun dubiu că Black Cube a acţionat în România după legile din această ţară şi în mod oficial, cu o autorizaţie de la cel mai înalt nivel din România”. (Purtătorul de cuvînt al Black Cube- 2016)

De altfel, din stenogramele discuțiilor lui Dragomir cu agenții israelieni știm deja că acesta îl avertizase pe noul președinte că ambițiile Laurei Kovesi țintesc președinția, în 2019, și că Iohannis ar putea fi executat prin dosarul soției.

Că Laura Kovesi și Coldea au făcut tot posibilul să minimalizeze și, apoi, să mușamalizeze dosarul Black Cube, e, de acum, istorie.

Numai că dosarul nu a murit chiar de tot.

Iar scandalul s-a putea relansa în forță.

Zilele trecute, canalul israelian TV2 a difuzat o emisiune în care șefi ai Black Cube spun că „Au fost date informații despre doamna Kovesi în mod oficial de către persoane oficiale ale statului român(…). Dragomir ascunde pe cineva care nu vrea să iasă la lumină în România. Nu putem să demonstrăm că domnul Dragomir nu este cel care ne-a cerut informația, ci persoane în poziții foarte înalte în statul român”.

Da, e cert că Dragomir ascunde pe cineva foarte important, care are interese majore în eliminarea binomului. La fel cum e cert că fostul sereist are un spate extrem de bine acoperit, altfel nu ar fi îndrăznit să iasă la rampă în acest mod. Cu serviciile nu te joci, altfel Pacepa era demult înapoi în țară.

Reportajul de pe TV2, ca și ieșirea colonelului, de aseară, prefigurează evenimente importante.
Laura Kovesi nu se dă dusă de la șefia DNA și privește pofiticios spre fotoliul de la Cotroceni.
Florian Coldea s-a repliat în spatele lui Liviu Dragnea și clocește răzbunarea pentru eliminarea din serviciu.
Iohannis nici nu concepe să piardă al doilea mandat.

Bătălia e teribilă.

Practic, ne aflăm acum cam în aceeași perioadă în care, în 2012, se intra, cum spuneam, în linie dreaptă cu aranjamentele pentru prezidențialele din 2014.
Adică cu cca.doi ani înaintea alegerilor.
De astă dată, ale cui jocuri vor ieși? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Colonel in servicii ??? Pai este princialul motiv sa nu-l cred.Astia pleaca cu meseria in mormant…

  2. Bonnie & Clyde de Dâmbovița! Te ia scârba.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998