CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Comandantul suprem al armatei e suferind: il doare in cot de scut

1 comentariu / 4115 vizualizări / 12 mai 2016

Scutul antirachetă de la Deveselu a fost inaugurat azi în prezenţa secretarului general NATO. Jens Stoltenberg, a premierului Dacian Cioloş, a miniştrilor de Externe şi al Apărării, Lazăr Comănescu, respectiv Mihnea Motoc, ai unor reprezentanţi ai Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat al SUA, ai NATO, ai Forţelor Navale ale SUA dislocate în Europa, ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, precum şi ai autorităţilor locale. Dar nu și a comandatului suprem al armatei țării, președintele Klaus Iohannis, absent în mod cu totul aiuritor de la ceremonie.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit azi la Palatul Cotroceni pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunând că este o zi importantă pentru România datorită inaugurării bazei Deveselu.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni că România este un aliat de încredere al alianţei, iar „NATO se angajează solemn faţă de securitatea României”, precizând că scutul antirachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei.
Înaltul oficial NATO a spus, conform Mediafax, că aşteaptă cu nerăbdare să meargă la inaugurarea scutulul antirachetă de la Deveselu şi a mulţumit României pentru angajamentele României şi pentru contribuţia pe care o are în cadrul alianţei.

După ceremonie, Stoltenberg a plecat la Deveselu, fără a fi însoțit, însă, de președintele României.

Construcţia scutului de la Deveselu a început, reamintim, în octombrie 2013, la ceremonia de începere a lucrărilor participând şi preşedintele Traian Băsescu.

Care să fie motivele ciudatei absențe a comandantului suprem al armatei de la inaugurarea scutului?

Se teme de reacția lui Putin?

Ori nu și-a revenit încă psihic după aniversarea înfrîngerii Germaniei în al doilea război mondial, serbată cu fast luni, la Moscova? (B.I.)

foto: www.caleaeuropeana.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998