CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Comisia de anchetă a dat verdictul: Macron – trafic de influență pentru americanii de la Uber

2 comentarii / 1715 vizualizări / 18 iulie 2023

Președintele francez Emmanuel Macron a avut un „acord secret” cu compania americană Uber în timpul mandatului său ca ministru al Economiei. La această concluzie a ajuns o comisie parlamentară de anchetă, constituită anul trecut, relatează Radio France.

Ancheta a început cu o scurgere de documente trimise de lobbystul Uber din Europa, Mark McGann, către ziarul britanic The Guardian. Ancheta a concluzionat că între 2014 și 2017 a existat o „înțelegere secretă” între Uber și Macron, iar viitorul președinte a ajutat compania să-și rezolve diverse probleme din Franța și să obțină o licență în cadrul unei scheme simplificate.

„Trebuie să luptăm cu șomajul în masă în toate privințele. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru aducerea de oameni de afaceri străini. Sunt mândru de asta. Dacă au creat locuri de muncă în Franța, sunt mândru de asta și aș face acest lucru din nou mâine și poimâine, „, spunea Macron la acea vreme.

În cadrul anchetei parlamentare s-au desfășurat 67 de audieri, au fost audiate 120 de persoane, iar raportul de anchetă concluzionează: deși era ilegal, „Uber și-a găsit aliați la cel mai înalt nivel al Statului”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. asa a aparut uberporn
    concurrentza neloiala la porn-taxi…….

    • „aliați la cel mai înalt nivel al Statului”
      -asta e partea neloiala.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998