CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Comisia Europeană anunță dezastrul: România va avea deficit bugetar de 6,3%

8 comentarii / 2123 vizualizări / 15 noiembrie 2023

Comisia Europeană a revizuit, în jos, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,2% cât anticipa în mai, la 2,2%, din cauza inflaţiei ridicate care limitează veniturile reale disponibile, a înăspririi condiţiilor financiare şi cererii externe, conform previziunilor economice de toamnă publicate azi de executivul comunitar, relatează Agerpres.

Conform noilor previziuni, economia românească ar urma să înregistreze o creştere de 2,2% în 2023 şi de 3,1% în 2024, mai puţin decât avansul de 3,2% în 2023, respectiv 3,5% în 2024, conform previziunilor economice de primăvară.

În ceea ce priveşte deficitul guvernamental, prognoza de toamnă a CE estimează că aceasta este posibil să ajungă la 6,3% din PIB în 2023, acelaşi nivel ca şi în 2022. În acest caz, este vorba de o revizuire semnificativă, în sus, faţă de deficitul de 4,7% din PIB prevăzut în prognoza de primăvară.
Deficitul bugetar pe care ar trebui să-l aibă România la finele lunii decembrie e, conform bugetului pe 2023, de 4,4%, ceea ce înseamnă că CE prognozează o creștere de aproape 50% față de ținta propusă.
Surse din coaliție au spus, pentru Inpolitics, că estimarea CE e încă optimistă, fiind de așteptat ca deficitul să sară de 7%. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Un articol neconvingător, care ne poveștește doar despre niște procente, fără a se obosi măcar să le transforme în miliarde de euro și să spună ce impact vor avea asuora diferitelor sectoare sociale sau ale economiei românești!

 2. Toate datele converg spre o inflatie de 20-25 % cu mult peste cea raportata de INS .Asa ca „vai de noi”

 3. Este recesiune in toata lumea. Sunt doua razboaie in desfasurare, dintre care unul pe granita noastra. Cam la ce va asteptati?
  .. si in general ii bag in masa pe aia de la bruxel, cu tot cu evaluarile lor!

 4. Pai cum daca ne-am transformat in colonia – maica tereza; ii ajutam pe ucraineni, pe moldoveni , pe americani (cumparandu-le vechiturile),ii tinem pe spatele nostru pe toti militarii incartiruiti in colonie, indiferent de nationalitatea lor. De unde sa mai scoata si colonia bani? Industria la pamant, agricultura isi da duhul; importam si nu exportam nimic.

 5. Intalnirea dintre Xi si Bideu Leguma s-a incheiat cu FALIMENTUL SUA IMINENT
  intr-un viitor foarte apropiat ! Explozia intarziata va fi planetara !
  Vom matura dolarii de pe strada !

  Pentru a preveni FALIMENTUL IMINENT al SUA Company, guvernatorul Californiei a fost in China sa-i propuna lui Xi preluarea de catre China a statului California in contrapartida datoriei pe care SUA Company a facut-o in ‘72 cand a imprumutat mii de tone de aur de la chinezi pentru a face din Dolar o moneda forte. Dolarul a devenit puternic, dar in fiecare an SUA Company a platit rata catre China.
  Ca sa vezi cum ,,marea democratie’’ capitalista, blablabla, s-a imprumutat de la o tara comunista ca sa devina o superputere. Adica un fel de viagra naturala…
  Totul a mers uns pana cand CIA a programat falsa pandemie cu arma militara antena 5G, cand a trebuit sa plateasca toti criminalii din politichie si ZOILE din Mass-media ca sa manance acelas RAHAT satanist. CRIMINALII au fost platiti fara numar, fara numar si banii s-au imputinat.
  In plus, razbelul din Satania poponarului Zelensky nu era in plan, asa ca banii s-au dezintegrat si rata catre China nu a mai fost platita la timp. In ultimul an SUA Company a neglijat plata imprumutului al carui termen s-a incheiat, si a folosit banii de inmormantare pentru razbelul nazist ucrainian, pentru ADRENOCROM si pentru a plati politrucii CRIMINALI sa bage alte frici in propriile popoare, precum si in crearea a sute de clone facute multor satanisti de vaza si unor TRADATORI ca ZoiAnus si tzatzei sale Carmen – IDIOTI FOLOSITORI.
  Acum a fost randul lui Xi sa mearga in SUA Company ca sa faca actele de predare-primire a statului California. La intrunirea dintr-una din cele opt locatii in care s-a construit replica interioarelor importante din Casa Alba, care este inchisa si pazita din ianuarie 2021, au fost prezente si una din clonele paduchiosului Blinken si o clona a paduchioasei déjà spanzurata Janet Yllen, sefa Trezoreriei ; adica trei clone Deep State voiau sa pacaleasca un chinez inalt.
  Ministerul chinez de externe notează că „Statele Unite au luptat sau au fost implicate militar cu aproape toate cele 190 de țări recunoscute de Națiunile Unite, cu doar trei excepții.
  Cele trei țări au fost „cruțate” pentru că Statele Unite nu le-au găsit pe hartă.”
  Chinezii au spus clar că SUA trebuie să „renunțe la aroganța și prejudecățile și să renunțe la practicile sale hegemonice, dominatoare și de agresiune”.
  China propune „un nou model de relații de la stat la stat, care să prezinte dialog și parteneriat, nu confruntare sau alianță”.
  Societatea Dragonului Alb i-a avertizat pe chinezi să nu încheie niciun fel de înțelegere cu KM și filiala lor corporativă din SUA. KM le va spune chinezilor tot ce vor să audă și apoi le va înjunghia pe spate de îndată ce vor avea ocazia. În schimb, au fost sfătuiți să lase actualul sistem KM să explodeze și să aștepte ca pălăriile albe să curețe mizeria.
  Rezultatul oficial nu a fost dat publicitatii, dar asa-zisa vorba fara rost a lui Bideu Leguma arata ca intelegerea nu s-a parafat, urmand ca SUA Company sa intre in FALIMENT.
  Altfel cum poti descifra vorbele Clonei Bideu Leguma, care intrebat fiind dacă, după întâlnirea bilaterală cu Xi, încă îl mai privește pe omologul său chinez ca pe un „Dictator”, fără să se uite la hârtii, Biden a confirmat cu seninătate: „Uite ce e, este (dictator). Este dictator în sensul că e tipul care conduce o țară care este o țară comunistă, bazată pe o formă de guvernare total diferită de a noastră.”.
  O alta dovada clara ca SUA Company este déjà istorie, este reactia clonei Blinken care se uita mirat la Mosh Leguma care este fericit, schimband priviri de clona ingrozita pana la lacrimi, cu clona paduchioasei spanzurate Janet Yllen.
  Priviti cum Blinken isi sterge lacrimile iar Mosh Leguma este deja in lumea umbrelor si danseaza pe cazan, fericit ca nu l-a prins zapada deasupra si sta la caldurica.
  Ti se rupe sufletul de larmile criminalului paduchios Blinken care stie ca il asteapta streangul ca pe multi altii.
  Blinken original se ascunde pe undeva prin Polonia, dar nici pe alta planeta nu are cum sa se ascunda de Curtea Martiala Internationala. https://twitter.com/i/status/1724877989978980393

  • Tratează-te.

   Se mai vinde carne de om la Kaufland cum ne-ai avertizat?

 6. Organizatia satanista mUE a FURAT pe fata toate cele 27 de tari membre UE pentru a finanta un ,,razboi” creat de NATO, finantand o tara de nazisti paduchiosi nemembra UE fata de care cele 27 de tari nu au vreo obligatie.
  Banii au fost folositi apararea celor 41 de laboratoare de arme biologice din Satania lui Poponel Zelensky, cu care Deep State voia sa reduca cu 90 % populatiile pe planeta Pamant.
  Din acei bani FURATI de satanisti, multi s-au folosit pentru a produce drogul ADRENOCROM si pentru a-i plati pe oamenii poponarului Zelensky, nazistii care rapesc copii pentru a le extrage lichid suprarenal si apoi ii vand pentru trafic de organe si viol.
  Colonia Romania condusa de CRIMINALII PNL, PSD, USR si alte SCURSURI PENALE TRADATOARE si JEFUITOARE in frunte cu Clona Retardata Criminala Tradatoare si JEFUITORE ZoiAnus IDIOTUS Negustor de copii, a jefuit Romania in care traieste un popor SUPERIDIOTI, si le-a facut toate poftele satanistilor, iar acum spun ca nu mai sunt bani pentru romanii CRETINI care isi merita soarta de sclavi retardati.
  Acest lucru este rau, dar in realitate este un lucru foarte bun pentru ca PROSTIA se plateste !
  Poporul roman IDIOT merita sa ajunga un popor de homles pentru ca isi merita pe deplin soarta !
  Poate cand toti romanii vor trai pe strada in corturi ca americanii care nu-si mai permit sa plateasca cheltuielile de intretinere a unei locuinte, abia atunci romanii CRETINI se vor trezi la realitate, dar nu-i suspectez de o asemenea performanta.
  S-au eutanasiat ca boiii din turma fara sa se intrebe daca este bine sau rau ; au votat in 2020 aceeasi criminali care i-au omorat cu antenele 5G la ordinul Cabalei, si acum isi plang de mila.
  Daca se pune in aplicare planul paduchiosilor de a se reanvia ,,marele’’ imperiu austro-ungar, romanii CRETINI tembelizati isi vor pierde mai mult de jumatate de tara fara sa le pese, dar pe eutanasiati ii f… grija de intrarea in Schengen, care nu se va intampla niciodata, sau de alte prostii fumigene.
  Credam ca americanii sunt cei mai idioti de pe aceasta planeta, dar acum sunt convins ca romanii sunt cu zece clase mai idioti decat ei.
  Nu este nicio salvare pentru sclavetii romani care isi merita soarta !
  Desi vaccinatii sunt programati pentru IAD, PROSTIA este VESNICA si va dainui pe aceste meleaguri !

 7. Falimentul SUA Company va fi salavea omenirii si impliucit a coloniei Romania, desi romanii nu merita.
  Organizatia satanista mUE a FURAT pe fata toate cele 27 de tari membre UE pentru a finanta un ,,razboi” creat de NATO, finantand o tara de nazisti paduchiosi nemembra UE fata de care cele 27 de tari nu au vreo obligatie.
  Banii au fost folositi apararea celor 41 de laboratoare de arme biologice din Satania lui Poponel Zelensky, cu care Deep State voia sa reduca cu 90 % populatiile pe planeta Pamant.
  Din acei bani FURATI de satanisti, multi s-au folosit pentru a produce drogul ADRENOCROM si pentru a-i plati pe oamenii poponarului Zelensky, nazistii care rapesc copii pentru a le extrage lichid suprarenal si apoi ii vand pentru trafic de organe si viol.
  Colonia Romania condusa de CRIMINALII PNL, PSD, USR si alte SCURSURI PENALE TRADATOARE si JEFUITOARE in frunte cu Clona Retardata Criminala Tradatoare si JEFUITORE ZoiAnus IDIOTUS Negustor de copii, a jefuit Romania in care traieste un popor SUPERIDIOTI, si le-a facut toate poftele satanistilor, iar acum spun ca nu mai sunt bani pentru romanii CRETINI care isi merita soarta de sclavi retardati.
  Acest lucru este rau, dar in realitate este un lucru foarte bun pentru ca PROSTIA se plateste !
  Poporul roman IDIOT merita sa ajunga un popor de homles pentru ca isi merita pe deplin soarta !
  Poate cand toti romanii vor trai pe strada in corturi ca americanii care nu-si mai permit sa plateasca cheltuielile de intretinere a unei locuinte, abia atunci romanii CRETINI se vor trezi la realitate, dar nu-i suspectez de o asemenea performanta.
  S-au eutanasiat ca boiii din turma fara sa se intrebe daca este bine sau rau ; au votat in 2020 aceeasi criminali care i-au omorat cu antenele 5G la ordinul Cabalei, si acum isi plang de mila.
  Daca se pune in aplicare planul paduchiosilor de a se reanvia ,,marele’’ imperiu austro-ungar, romanii CRETINI tembelizati isi vor pierde mai mult de jumatate de tara fara sa le pese, dar pe eutanasiati ii f… grija de intrarea in Schengen, care nu se va intampla niciodata, sau de alte prostii fumigene.
  Credam ca americanii sunt cei mai idioti de pe aceasta planeta, dar acum sunt convins ca romanii sunt cu zece clase mai idioti decat ei.
  Nu este nicio salvare pentru sclavetii romani care isi merita soarta !
  Desi vaccinatii sunt programati pentru IAD, PROSTIA este VESNICA si va dainui pe aceste meleaguri !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998