CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Complicatii cu Ucraina: Greu al armatei SUA cere congresului distrugatoare si avioane de lupta in Marea Neagra

6 comentarii / 2602 vizualizări / 17 aprilie 2021

Generalul de aviație Tod Wolters, liderul Comandamentului european al Statelor Unite (EUCOM), a fost audiat joi în congresul SUA pe marginea posibilului conflict militar din Ucraina și a cerut mai multe distrugătoare și avioane F-35 pentru a descuraja agresivitatea Rusiei în zona pontică

„Observ un efort concertat al forțelor navele rusești în Marea Baltică, în Marea Barents și Marea Neagră”, a declarat generalul Tod Walters, potrivit siteului umbrela-strategica.ro.

„Trebuie să împiedicăm (conflictul n.n.) și, dacă asta eșuează, suntem pregătiți să răspundem agresivității cu toată greutatea alianței transatlantice”, a declarat generalul Tod Wolters în timpul unei audieri a Comitetului pentru Servicii Armate ale Casei în regiune. Comentariile au venit pe fondul unei tensiuni sporite între Washington și Moscova, care are mai multe trupe la granița cu Ucraina decât oricând din 2014 relatează și Defensenews.com.

Generalul a explicat că este necesar ca SUA să disloce în Europa alte „două distrugătoare, pentru a ne îmbunătăți capacitatea de a vedea sub apă”, dar și un număr suplimentar de avioane de luptă de generația a cincea F-35.

La rândul său, Laura Cooper, secretar adjunct al Apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia, a declarat că, după 2014, Pentagonul și-a concentrat atenția asupra Mării Negre.

„Și adoptăm o abordare care privește în mod holistic toți aliații și partenerii noștri din regiune”, a mai spus Cooper, care a adăugat că Statele Unite depun eforturi pentru a spori conștientizarea importanței domeniului maritim în Ucraina, Georgia, Bulgaria și România. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Extraordinar! Jandarmul mondial nu suporta sa fie pus cu botul pe labe. Așteaptă o abordare holistica din partea unor pigmei în raport cu Rusia, pe care i-a înarmat cu vechituri, mai ales Ro. Bai, v-au dat afara din tara lor cu șuturi în fund niște talibani amarati. Ce credeți ca va vor face rusii? Sau vreți sa trimiteți carne de tun pe alții, romani, georgieni, bulgari. Ucrainenii e treaba lor și a voastră de când i-ați dezarmat și le-ati dat garanții de securitate, nu-i mai împingeți în prima linie pe alții. Decât să-și bage nasul pe unde nu le fierbe oala generalii americani mai bine ar vedea ca da BLM-ul foc Americii și nu are cine s-o stingă. NATO e mort ba, nu v-a spus Macron? S-a saturat lumea, care gândește, de jugul vostru. Nu o mai faceți pe îngerii Planetei printre zecile de milioane de morminte ale bastinasilor pe care i-ați exterminat.

 2. Ucrainienii ar fi trebuit sa accepte statutul de stat „finlandizat”, care i-ar fi multumit si pe rusi. Asa cum Finlanda s-a multumit pana la sfarsitul razboiului rece. Si nu le-a mers rau!
  Dar ei au vrut seara pe centura si ziua fata mare. Nu merge nici asa

  • Asumă-ți, securist prost, că Ucraina este următorul pas al coloniștilor CIA cât mai aproape de Rusia.

   Jigodiile care te controlează pe tine fac acorduri cât să se pișe tot ei pe ele.

   • Prostovane.
    Eu nu sunt securist bai pouliq de plastic casant.
    Dintre noi doi, e clar cine este securistul, nu? Te cunosti de la un fus orar ca ai scola de subofiteri dupa putinatatea ideilor si dupa precaritatea lor. Nu mai vorbesc de stil sau dupa usurinta cu care incalci legea folosind limbajul pe care-l folosesti. Hai sictir jigodie!

    • Ba ești un securist jegos, care susține de ani și ani programul de bază al propagandei securiste pentru proști ca tine.

     Ce idei, imbecil securist jegos, dacă tu ești cel care împrăștia aceleași și aceleași gunoaie securiste la care eu îți aduc precizări absolut normale.

 3. Retorica belicoasa nimic mai mult….Doar asta își doresc mereu militarii…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998