CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Concedieri prin examene si voievodate prin concedieri

0 comentarii / 1393 vizualizări / 11 iulie 2011

Sub presiunea Presedintelui Traian Basescu, Emil Boc incearca sa profite de vacanta parlamentara. Si, prin masuri administrative luate la nivelul unor ministere sau prin hotarari de guvern, sa creeze haosul de care PD-L va avea nevoie in alegeri pentru a-si maximaliza sansele. Evident, in calitate de partid care conduce Executivul, fiind la butoanele a tot ceea ce inseamna campania electorala si organizarea alegerilor in teritoriu. Practic, toate concedierile care au loc sunt facute sub pretextul ridicarii nivelului de competenta si profesionalism iar reorganizarile birocratiei la nivel de voievodate sunt intreprinse in numele eficientei.
Cine s-ar mai putea lasa inselat de aparente? Proiectul de concediere masiva de la nivelul Politiei, de pilda, prevedea ca urmau sa cada circa 10.000 de capete. 10.000 de persoane, mai mult sau mai putin indelung instruite, trebuiau eliminate din sistem. Atunci cand aceasta operatie nu s-a mai putut face pe o cale parlamentara si constitutionala, Guvernul Boc a asteptat ca forul legislativ sa intre in vacanta iar acum ii pune pe toti sa dea examene. Si vor fi aruncate in strada tot 10.000 de persoane dar, de aceasta data, sub pretextul faptului ca nu sunt bine pregatite profesional. Acelasi lucru se intampla chiar astazi la Garda Financiara. Rand pe rand, in toate ministerele vizate, operatiile de acest tip se fac in oglinda.
In felul acesta, in momentul alegerilor locale si generale, va exista, in intreg sistemul, ca efect al acestor operatii chirurgicale de o brutalitate nemaiintalnita, o dezordine fara precedent. Cine va mai putea urmari, in aceste conditii, sub aspectul controlului financiar, modul in care sunt construite si cheltuite bugetele de campanie? Sau maniera in care se scurg, in campania electorala, banii publici? Cine va mai putea supraveghea, ca sa dam un al doilea exemplu, uitandu-ne acum la Politie si la Jandarmerie, corectitudinea alegerilor? Cine va descoperi si cine va ancheta fraudele pe care cei aflati la butoanele puterii se pregatesc sa le faca? Si care vor fi mult mai mari decat in alegerile precedente, din simplul motiv ca PD-L pleaca cu un start mult mai slab. Sub aspectul credibilitatii. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998