CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Concediul Presedintelui a fost “de lucru”

0 comentarii / 1467 vizualizări / 31 august 2010

Presedintele Traian Basescu nu a fost bolnav. Atunci, cand pe 23 august institutia prezidentiala a lansat cel mai laconic si straniu comunicat din toate timpurile, in sensul ca seful statului isi ia 4 zile libere fara a se pune problema renuntarii la exercitiile atributiilor sale, au fost create si vehiculate suspiciuni privind starea sanatatii primului om in stat.

Acum se stie. Traian Basescu a muncit. Pe branci. Dar nu in sensul fisei postului. Ci pentru a se substitui, din nou, primului ministru. Pentru a face remaniere. Si cum va arata ea?
Dupa cum era de presupus, nu se pune acum problema inlaturarii de la putere a lui Emil Boc. Pentru ca ar fi prea riscant, atat pentru Presedinte, cat si pentru partid. Ma rog, pentru cei care culeg, in mod legitim ori ilegitim sau chiar infractional, fructele guvernarii. Nici PSD nu da semne ca ar dori, acum, sa preia puterea. Evident, in urma unei motiuni de cenzura. Aceasta rafuiala se amana. Spre paguba cetatenilor Romaniei, fie saraci, fie bogati, fie activi, fie inactivi, spre paguba tuturor, cu exceptia acelor cetateni care profita din pomenile ori actiunile ilegale ale guvernantilor.
Si daca tot este vorba de remaniere, atunci a devenit din ce in ce mai vizibil ca acei membri PD-L, care nu s-au imbuibat inca, fie ca sunt nou veniti, fie ca nu s-au priceput, fie ca nu au putut chiar daca s-au priceput, fie ca nu au vrut, vor sa-i inlature pe exponentii imbuibarii. Ei reclama o remaniere, in primul si in primul rand, a tripletei Blaga – Videanu – Berceanu. Tripleta, sustinuta de alti membri PD-L, doreste o remaniere si mai formala, prin eliminarea altor ministri. Mai putin legati de interesele de partid. In paranteza fie spus, si unii si altii si-au indeplinit mandatul in mod catastrofal. Adica, nu si l-au indeplinit. Iar principalul vinovat, dincolo de fiecare minstru in parte, este chiar premierul Boc. El ar trebui sa plece primul. Dar nu are cum. Pentru ca Boc este, de fapt, Traian Basescu. Cel mai bine pozitionat ministru este Elena Udrea. In acest moment, ea este, pe langa Emil Boc, cealalta parghie esentiala prin care actioneaza Traian Basescu. Nu numai asupra Executivului, ci si asupra partidului. Pentru ca Elena Udrea este la butoanele fondurilor europene. Si le distribuie cum vrea si cui vrea. Selectiv. Spaga politica s-a optimizat.
In aceste conditii, nu este de mirare ca marele arbitru si chiar dirijor al remanierii este Traian Basescu. El hotaraste cine, ce si cum. Nemultumitii vor fi compensati. Si readusi la ascultare. Cativa disidenti insa, daca va fi cazul, vor plati cu cariera politica. Sau chiar cu libertatea.
Traian Basescu isi asuma si Guvernul Boc 5. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998