CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Concurs la capitolul frica

0 comentarii / 1505 vizualizări / 24 iulie 2013

Sunt multi cei cuprinsi de frisoane la gandul ca Omar Hayssam va vorbi. Si din medii extrem de diverse. De la politicieni, la oameni de afaceri. De la oameni de afaceri, la lucratori ai serviciilor secrete. Cand si cum se va intampla, vom afla relativ curand. Premisa dezvaluirilor a fost, in fine, realizata. Omar Hayssam ne este servit pe tava. Inainte insa de a afla care sunt persoanele sau categoriile de persoane carora le este teama de pusculita cu amintiri a lui Hayssam, e bine sa stim daca acesta mai are sau nu o marja de negociere. Si daca are, in ce consta ea.

Ce poate obtine Omar Hayssam astazi, accesand bunavointa unor reprezentanti ai statului? In primul rand, el are nevoie sa-si protejeze viata. Cei care vor negocia cu Hayssam ii vor propune, in schimbul tacerii sau, dimpotriva, in schimbul dezvaluirilor, conditii civilizate de detentie. Si, daca este cazul, de tratament pentru diferitele afectiuni de care sufera. In al doilea rand, Hayssam urmareste sa-si protejeze, cum este si firesc, familia. O familie destul de numeroasa. Aceasta protectie inseamna, in primul rand, garantarea unor conditii de natura materiala. Cu alte cuvinte, cei care negociaza si vor negocia cu Hayssam trebuie sa-l convinga pe acesta ca averea sa, atata cata a mai ramas dupa ce “bunul doctor Yasim”, acoperit de Basescu, a data iama prin ea, va fi pusa cat de cat la adapost. Asigurand astfel resure pentru familia condamnatului. In continuare, zona de negociere se va deplasa in directia pedepsei care urmeza sa fie executata. Conform Codului de Procedura Penala, Omar Hayssam poate cere rejudecarea procesului sau. Si poate obtine o pedeapsa mult mai mica. Dar se poate petrece si contrariul. Pe rol, impotriva lui, mai sunt si alte anchete.

Cu o marja atat de larga de negocieri, care pot fi purtate, este usor de inteles cum se vor buluci, toti cei interesati de ascunderea sau de devoalarea unor adevaruri, sa-i intre in gratii lui Hayssam.

Dar cine sunt acestia? In primul rand, o serie de personalitati din mediul PSD, care au stat in spatele unor afaceri ale lui Hayssam, care l-au favorizat in schimbul unor avantaje materiale, care, pana la urma, i-au fost complici si au avut de castigat de pe urma lui. Numai cativa dintre acestia se mai afla insa, astazi la parghiile de putere sau in proximitatea acestora, astfel incat numarul celor din PSD, care ar avea ceva sa-i ofere lui Hayssam, este strict limitat. Pe de alta parte, spre finalul perioadei in care acesta s-a aflat in Romania, Omar Hayssam a patruns, cu aceeasi dexteritate, si in mediile PDL care, prin Traian Basescu, au controlat, incepand de la sfarsitul lui 2004, acele parghii de putere de care era interesat actualul condamnat pentru terorism. Si aici au fost puse la cale mari afaceri. Si aici ar cam fi ceva de spus in privinta unor operatiuni ilegale. De data aceasta contactele dintre Hayssam si Basescu, mai ales cat timp Basescu a fost primar general al capitalei, ar putea deveni explozive.

Dar cea mai interesanta zona, spre care s-ar putea revarsa dezvaluirile lui Hayssam, vizeaza traficul de arme. Din aceasta perspectiva devoalarea legaturilor lui Hayssam cu inalte personaje din serviciile secrete de la Bucuresti, este esentiala. Si poate deveni un fel de bomba termonucleara. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998