CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Condamnati la epoca de piatra”: regimul minoritarului Iohannis nu vrea sa stie de tigani

2 comentarii / 1800 vizualizări / 5 iulie 2021

Strategia de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, adoptată de guvernul PSD în 2015, a expirat, nemaifiind în vigoare încă de anul trecut, din luna decembrie. Și nici după scurgerea a mai mult de jumătate de an de atunci, regimul la putere nu pare impresionat de drama minorității rome suficient pentru a adopta o nouă strategie, avertizează reprezentantul țiganilor în parlament, deputatul Cătălin Manea.

”Au trecut şase luni de la începutul acestui an şi nu avem încă adoptată o hotărâre de Guvern pentru o nouă strategie. Ce să înţeleg? Să înţeleg că problemele sociale, problemele economice ale romilor, caracterizate de rasism şi discriminare, s-au rezolvat între timp? Evident că nu, stimaţi colegi aflaţi în Coaliţia de guvernare. Problemele comunităţilor de romi s-au acutizat în ultima perioadă. Abandonul şcolar şi necuprinderea copiilor romi în sistemul de învăţământ românesc reprezintă efectele nepăsării clasei politice şi în egală măsură reprezintă consecinţele rasismului şi discriminării, ca fenomene manifestate în toate mediile sociale(…)Pe aceşti cetăţeni i-aţi condamnat să trăiască în sărăcie şi în condiţiile Epocii de Piatră? Din punctul meu de vedere, în calitate de deputat al minorităţii rome, consider că este inadmisibil pentru România secolului XXI să existe atâtea inechităţi sociale.
Minoritatea romă întâmpină mari dificultăţi în continuare, mai ales în ceea ce priveşte accesarea serviciilor publice; în special întâmpină dificultăţi în zona de sănătate. Foarte mulţi dintre cetăţenii aparţinând minorităţii rome nu sunt înscrişi pe lista unui medic de familie, copiii rămân în continuare nevaccinaţi, sunt mari probleme în ceea ce priveşte actele de identitate şi actele de proprietate, drept pentru care, în calitate de deputat, fac un apel, de la această tribună, către domnul prim-ministru Florin Cîţu, să urgenteze aprobarea strategiei de incluziune a cetăţenilor aparţinând minorităţii rome, pentru perioada 2021-2027” mai spune deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Nu am inteles de ce interlopii de etnie rroma ca si alti etnici rromi bogati nu isi ajuta coetnicii? Tot la mana cetateanului roman platitor de taxe si de impozite??.La munca nu va duceti, numai la furat si cersit? Nu intrevad nicio sansa de integrare pentru acesti ”minoritari” care refuza sa munceasca cinstit.

  2. data viitoare cand iti fura tiganul portofelul sa stii c-o meriti, pt ca esti rasist si pt ca-l discriminezi pe bietul tigan neimpartind cu el salariul de buna voie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998