CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Conflict economic: Ucraina sancționează Moldova prin interzicerea totală a importurilor

6 comentarii / 4104 vizualizări / 7 mai 2023

Ca răspuns la restricțiile impuse de Moldova asupra exporturilor agricole ucrainene, guvernul de la Kiev pregătește o rezoluție prin care va interzice, la rîndul ei, importurile de mărfuri moldovenești, relatează Evropeyska Pravda. Decizia vine după ce, ieri, Ministerul Agriculturii al Republicii Moldova a anunțat introducerea unei interdicții temporare a importului de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui originare din Ucraina, permițând în același timp tranzitul acestora.

Ministrul adjunct al Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii – Reprezentantul pentru comerț al Ucrainei, Taras Kachka, a declarat corespondentului Evropeyska Pravda despre acest lucru:
„Am informat Chișinăul că orice restricție din partea Moldovei va fi considerată un pas extrem de neprietenos și va presupune interzicerea imediată a tuturor importurilor din Moldova”, a spus oficialul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Ucraina isi arata muschii de ce mare putere este fata de o amarata de Moldova.Daca nu veneau rusii peste ei,asa se comportau cu toate natiile Europei.Sa ne reamintim tratatul cu noi ptr.aderararea la UE,practic am fost obligati sa le cedam teritoriile romanesti fara drept de replica.Niste jigodii pe care le toleram si ajutam neconditionat.

  2. Nota de plata o achita tot colonia romania.
    Slava !

  3. Față de sacrificiul ucrainian, povestea asta cu cerealele și alte exporturi e nesemnificativă. Pe de altă parte, ce-mi pasă mie de agricultorii români care mă jupoaie? Bine ar fi dacă ar veni din Ucraina și ceva cartofi, că ăia “românești“ sunt mai scumpi ca bananele.

  4. Cred ca Europa creste la sanul sau un alt balaur.

  5. O natie foarte foarte rea. Sunt numai pentru ei sa intoarca teritoriile ocupate daca sunt asa de drepti. Jigodii au venit la noi si acuma isi bat joc cum au facut si cu cazarile. AU DISTRUS PE LA OAMENI PRIN CASE TOT..

  6. Ukrainienii niste corcituri de rusi care au ocupat teritorii romanesti si au omorat fenei gravide batrani acum 80 de ani. Astia nu meritau ajutati. Romania trebuie sa interzica si ea importurile din Ukraina sa le interzica tranzitul marfurilor si cetatenilor lor care incaseaza bani din ajutoare mai mult ca romanii. Romania nu trebuia sa cedeze Bucovina fara referendum. Acel tratat trebuie anulat daca ukraina vrea sa intre in Eu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998