CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Confruntarea titanilor

0 comentarii / 1459 vizualizări / 22 noiembrie 2011

Nu este deloc exclus ca, in 2012, la alegeri sa se prezinte doar doua coalitii. Cetatenii ar urma sa aleaga intre USL si Miscarea Populara, in epicentrul acesteia din urma aflandu-se PDL. Un partid impins sa formeze o alianta preelectorala, chiar de ambitia sa de-a comasa alegerile parlamentare cu cele locale. Daca se va intampla asa sau altfel, va decide, in mod paradoxal, nu partidul prezidential, ci UDMR. Din nou, o secventa de 4 ani din istoria Romaniei va fi decisa, intr-un fel sau altul, de maghiari.
La un capitol extrem de important, vizand competitia electorala, PDL si marele sau jucator, care este Presedintele Traian Basescu, au pierdut initiativa. Asta s-a intamplat atunci cand PSD a batut palma cu PNL, pentru a forma, si cu sprijinul PC, Uniunea Social Liberala. O alianta preelectorala, inscrisa in justitie, capabila sa castige mai mult de 50 la suta dintre voturi la parlamentare si sa impuna, astfel, un viitor prim ministru si un viitor guvern.
O initiativa care a prins PDL pe picior gresit. Aflat intr-un declin accentuat de credibilitate, subminat de o rea guvernare de care se face responsabil, PDL nu are nicio sansa ca, singur, sa faca un punctaj suficient pentru ca printr-o noua inginerie politica, cu sprijinul Presedintelui in functie, sa poata incropi o majoritate si sa mai poata guverna 4 ani. In consecinta, dupa multe balbaieli, PDL a decis, fara sa faca, pentru moment, public acest lucru, ca, la randul sau, sa initieze o alianta preelectorala. Pentru a-i da, cel putin aparent, mai multa consistenta din ea, vor face parte fel de fel de partide de buzunar, fabricate cu sprijinul puterii, in incercarea de a sfasia bucati din electoratul USL. Exista in prezent, ca urmare a acestei decizii, o aparenta efervescenta in materie de creare a fel de fel de partide, unele dintre ele critice la adresa puterii, pentru a fi mai credibile dar, pana la momentul oportun, se vor integra in aceasta alianta. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998