CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Congres UDMR: Kelemen Hunor vorbeste despre iadul procurorilor si al judecatorilor

4 comentarii / 2613 vizualizări / 17 septembrie 2021

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, azi, în cadrul celui de-al 15-lea Congres al formaţiunii, care se desfăşoară la Sângeorgiu de Mureş, că dacă ar depinde de el, Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu ar mai exista, însă trebuie găsită o garanţie instituţională ca procurorii şi judecătorii să îşi păstreze independenţa.

„Problema Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie – dacă ar depinde de mine, această secţie nu ar mai exista. Cu toţii suntem de acord că această secţie trebuie să îşi înceteze activitatea, însă trebuie să găsim, de asemenea, o garanţie instituţională ca procurorii şi judecătorii să îşi păstreze independenţa. Ar trebui să existe o garanţie ca să nu ne întoarcem în iadul acela în care s-au deschis 3.000 de dosare ca să pună presiune asupra procurorilor şi judecătorilor, iar două treimi erau împotriva lor. Întrebarea se pune, care este soluţia instituţională ca judecătorii şi procurorii să fie independenţi, iar oamenii să fie convinşi de independenţa justiţiei?”, a declarat Kelemen Hunor, conform Mediafax, în timpul prezentării raportului preşedintelui Uniunii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Stia cineva ca UDMR are congres?at de discreti si seriosi sunt totusi scesti oameni, spre deosebire de mahalaua de la ciuma galbena si chiar si de la puii de securisti. Bravo lor! Pacat ca nimeni nu le urmeaza exemplul.

    • Eu i-am votat si acum nu sunt 100% multumit de ei….. dar in comparatie cu PSD, PNL sau USR, …. sunt cu mult peste.

  2. Domnule Hunor… articolul 16 din Constitutia Romaniei rezolva absolut toate problemele – puneti toti mana si citiiti-va Constitutia, la al ei art. 16, “Egalitatea in drepturi”… restul e gargara de doi bani!
    PS: in loc de ore obligatorii de esucatie sexuala, in scoli, bagati Constitutia Roamniei… poate vom avea surpriza sa descoperim o schimbare in cativa ani (mai pitin trotinetisti, mai putini hotomani, detractori de neam si tara, mai putini tembeli functionali – astazi denumiti, dragastos, parlamentari sau/si oameni politici)

  3. Salariile de neam prost date procurorilor si judecatorilor (neperfoermanti in marea lor majoritate; Basescu este liber) au tocmai rolul de a distruge independenta „magistratilor”. Vezi Koivesy, Morar, Zagrean, Stanciu, Lazar, Tercea, etc. Cei bogati sint tentati sa devina si mai bogati, pierd notiunea propriei valori (vezi Tiriac, Becali, Niculae, Patriciu) si fac orice pentru a deveni si mai bogati.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998