CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Congresul PNŢCD – Chiliman: Pledez pentru un candidat unic al dreptei la prezidenţiale

0 comentarii / 1672 vizualizări / 2 noiembrie 2013

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, azi, în cadrul Congresului PNŢCD, că pledează pentru un candidat unic al dreptei la alegerile prezidenţiale din 2014, precum şi pentru candidaţi comuni la europarlamentare. Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a spus, în discursul ţinut la Congresul PNŢCD, că se bucură ca a fost invitat să vorbească la tribună, în condiţiile în care colegii din PDL îl „ignoră total”.

Andrei Chiliman a mai spus că este necesară unitatea dreptei, pentru câştigarea alegerilor parlamentare din 2016. Chiliman a mărturisit, conform Mediafax, că, în 1989, când s-a înscris în PNL, tatăl său nu a fost foarte fericit. „Mi-a lăsat să înţeleg lucrul ăsta, dar nu m-a împiedicat să o fac. Şi-ar fi dorit să fiu ţărănist, ca şi el”, a spus el în faţa delegaţilor ţărănişti. „Consider că am astăzi o datorie, faţă de tatăl meu, faţă de bunicul meu, dar şi faţă de Corneliu Coposu şi faţă de toţi cei care nu şi-au trădat principiile şi credinţa, să contribui cât pot eu la renaşterea PNŢCD”, a spus Chiliman, precizând că România are nevoie, astăzi, de această renaştere.
El a criticat actuala putere politică, arătând că, astăzi, cuvântul de ordine este „criza”, cea economică, instituţională, de lideri, iar în spaţiul public se vorbeşte destul de des despre „crizele unor politicieni”, dar mai puţin despre „criza morală”, pentru care trebuie să îşi asume răspunderea toţi politicienii.

România are nevoie de PNŢCD pentru că a rămas singurul partid istoric din România, a mai spus Chiliman, precizând că spune acest lucru „cu regretul unui om care a muncit 20 de ani într-un partid care, astăzi, prin conducerea pe care o are, şi-a pierdut vocaţia istorică, a renunţat la tradiţia lui, la valori şi principii”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998