CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Congresul PRM: structura-gigant de conducere pentru un partid de buzunar

0 comentarii / 1664 vizualizări / 31 octombrie 2010

Paradox: deși nu mai peste nici măcar partid parlamentar, având o pondere de cîteva procente în sondajele actuale, și se confruntă cu o serie de probleme interne, în special financiare, PRM a ales să își gigantizeze structura de conducere, făcînd concurență la acest capitol unor partide mult mai mari, precum PSD sau PDL.

Corneliu Vadim Tudor a fost reales preşedinte al PRM, sâmbătă, la cel de-al cincilea Congres al formaţiunii, cu 1050 de voturi „pentru” din cele 1180 valabil exprimate. Odată cu el, PRM a ales o conducere care însumează cca.40 de posturi de vicepreședinți, secretari executivi etc.

Delegaţii la acest congres au validat, conform Mediafax, şi echipa propusă de liderul partidului. Astfel, din echipa de conducere a PRM vor face parte 12 vicepreşedinţi: Gheorghe Buzatu, Constantin Găucan, Carol Dina, Victor Teodor Iovici, Codrin Ştefănescu, Marius Marinescu, Dan Dumitru Zamfirescu, Ioan Aurel Rus, Cristian Stănescu, Adrian Popescu, Ilie Miriţă şi Florin Simion.

Delegaţii la Congres l-au votat pentru funcţia de secretar general pe Gheorghe Funar, lista conducerii partidului cuprinzând şi un număr de 13 secretari executivi. Aceştia sunt: Anca Petrescu, Vladimir Sfârşirotu, Dumitru Adrian, Mircea Stoian, Corneli Bichineţ, Mihai Trecin, Mihaela Ionescu, Marcelina Pătraşcu, Dumitru Codreanu, Amza Mărgărit, Ilie Ilaşcu, Dumitru Badea şi Costel Avram.

Din conducerea partidului vor mai face parte un număr de 24 de membri printre care Irina Loghin, Angela Buciu, Eugen Mihăescu, Costantin Bebe Ivanovici, Ana Maria Prodan, Daniela Vlădescu, Metin Cherchez, Ion Cârciumaru şi Mitzura Arghezi.
Delegaţii la Congres şi-au exprimat opţiunea de vot pe trei buletine: pentru preşedinte, pentru Consiliul Naţional şi pentru Comitetul Director.
Preşedintele Corneliu Vadim Tudor a afirmat, după ce le-a prezentat delegaţilor echipa de conducere pe care o propune, că partidul va colabora cu PSD pentru a împiedica o fraudă electorală viitoare.
El a mai spus că la viitoarele alegeri PRM ar putea face o înţelegere „cu partidul lu’ ăla micu'”, pe care l-a scos „din puşcărie”, astfel încât candidaţii PNG să poată candida pe listele PRM, fiind astfel strânse electoratele ambelor partide.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998