CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Congresul UDMR s-a incheiat fara surprize: Kelemen presedinte

0 comentarii / 1417 vizualizări / 26 februarie 2011

Kelemen Hunor este nou președinte al UDMR, după ce a obținut un vot confortabil la congres, în defavoarea contracandidaților săi, Peter Eckstein și Olosz Gergely.
Kelemen Hunor a obţinut 371 voturi, Peter Eckstein Kovacs a primit 118 voturi, iar Olosz Gergely a obţinut 47 din sufragii.

În seara dinaintea congresului, Kelemen Hunor a declarat într-o conferință de presă că a existat o campanie subterană orchestrată împotriva sa, toți delegații la reuniune fiind victimele unor așa-zise telefoane otrăvite, prin care s-a încercat influențarea opțiunilor lor de vot. ”Am vrut să subliniez acest lucru pentru că, mai ales în ultimele două zile, nu am văzut decât atacuri la persoană, la adresa mea. Au fost «telefoane otrăvite», aşa cum se spune în astfel de situaţii, şi vreau să cred că nu se pot manipula 550 de oameni prin declaraţii care nu au nicio bază reală” a spus Hunor.
El a reluat afirmațiile și a doua zi, în faţa delegaţilor la Congresul de la Oradea, unde a spus că în competiţia internă pentru şefia Uniunii el nu s-a ocupat de contracandidaţii săi, „deşi mulţi s-ar fi aşteptat să facă acest lucru”, în schimb contracandidaţii săi s-au preocupat „foarte mult” de el.
Kelemen a afirmat că el ştie că un politician este credibil doar când prezintă proiecte realiste şi realizabile, adăugând că este distructiv comportamentul care se bazează pe atacuri la persoană.
„În această campanie internă, unii au folosit nişte metode fără precedent în ultimii 21 de ani. Noi toţi trebuie să refuzăm acest tip de comportament. Nu putem să îl acceptăm, pentru că ne înjosim. Dacă îl acceptăm, vom sacrifica viitorul Uniunii”, a spus Kelemen.

Reamintim că Inpolitics a informat vineri că actualul congres al UDMR este primul din istoria formațiunii în care s-a încercat cumpărarea de voturi la bucată, pentru a se influența rezultatul alegerilor în defavoarea lui Kelemen Hunor, manevră, din cîte se pare, eșuată.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998