CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Consecintele unui proces iesit din comun: ce victime politice va face agentul ”Petrov”?

6 comentarii / 3235 vizualizări / 5 septembrie 2019

Procesul lui Traian Băsescu de la Curtea de Apel a avut azi o derulare neașteptată. Regula de fier e că asemenea procese se tărăgănează cît mai mult și se începe prin cerere de amînare la primul termen pe motiv de lipsă a apărării ori altele asemenea. Procesul lui Petrov nu doar că nu s-a amînat, dar s-a și finalizat, într-o singură ședință, urmînd ca verdicul să vină pe 20 septembrie. Ce consecințe ar putea apărea, de aici?

Traian Băsescu nu s-a dezmințit nici azi. Interogat în procesul declanșat de CNSAS, el a reușit să jignească inteligența marelei public printr-o apărare stupefiantă:

„Niciodată n-am știut că mi s-a dat un nume conspirativ. Abia când mi s-au dat cele două note, colonelul Tudor mi-a zis: Semnează Petrov. Niciodată nu mi s-a dat un nume conspirativ. Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea. Eu abia dupa Revoluție am aflat de legatura contrainformaților militare. Am crezut că este un serviciu subordonat comandamentului forțelor navale, asa scrie și pe frontispiciu. Rapoartele mele au fost depuse la companie, nu la Securitate”.

Ați reținut bine: ceea ce știa orice soldat în termen din regimul comunist, anume că C.I.- ul unității e ofițer al Securității, nu știa căpitanul de cursă lungă Traian Băsescu nici măcar cînd ajunsese șeful reprezentanței comerciale la Anvers. A aflat abia după revoluție.
Cam la fel ca frizerul lui Hitler dintr-o schiță a lui Woody Allen, care pretindea că abia după război a aflat că al său client nu e zugrav, ci dictator.

Curtea de Apel va anunța verdictul pe 20 septembrie.
Ziua cînd vom afla că fostul președinte al României a mai scăpat basma curată din unul dintre multele-i procese.
Ori, dimpotrivă, că România a fost condusă zece ani de un turnător infect la Securitate, odiosul braț al regimului comunist condamnat oficial chiar de Traian Băsescu.

În acest al doilea caz, implicațiile ar fi greu de estimat acum.

Însă una mai aparte merită comentată: ce va face candidatul ales de Băsescu să se bată pentru președinție din partea partidului creat de Băsescu, l-am numit pe intelectualul intransigent moral Theodor Paleologu?
Varianta unu ar fi ca el să își retragă imediat candidatura la prezidențiale, punctul limită al depunerii actelor la BEC fiind 22 septembrie, la 48 de ore după verdict. O variantă convenabilă pentru Klaus Iohannis, candidatul PMP fiind printre puținii care îl mai taxează pe președinte în ieșirile sale.

Varianta doi ar fi ca Paleologu să rămînă candidatul lui Băsescu, ”această pleașcă pentru România”, cum îl numea acum cîțiva ani.
De aici, ar putea apărea comentarii devastatoare la adresa candidatului, al cărui tată, Alexandru Paleologu, a fost urmărit, șicanat și, finalmente, arestat de Securitate și condamnat la 14 ani de muncă silnică, în condiții infernale.
Iar Theodor și-a făcut un cult din tatăl său, anul acesta el adresîndu-i, post-mortem, spre exemplu, o serie de scrisori, publicate pe blog. Să amintim, de asemenea, cît de ofuscat a fost Paleologu Jr. în momentul cînd, acum doi ani, DNA a fost comparată cu fosta Securitate, el reacționînd extrem de dur: „Se spune ca DNA este o institutie terorista ca in anii ’50. Tariceanu, Ponta au spus ca DNA e ca Securitatea. Tatal meu a fost anchetat de Securitate in anii ’50 si va pot asigura ca aceasta comparatie este o nerusinare”.

Cum ar fi ca fiul să meargă acum, în campanie, braț la braț cu un om al fostei Securități, declarat vinovat de poliție politică?

Orice mesaj politico-electoral venit de la el ar fi anihilat de adversari din scurt, cu referiri la securistul Petrov din spatele său. În plus, situația ar determina, foarte probabil, pe mulți dintre susținătorii intelectuali ai lui Paleologu să facă un pas înapoi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Daca Basescu a facut politie politica in 2 biletele care nu au avut nici un effect, atunci Dan Voiculescu care si-a turnat verisoara ce a facut? Fiti seriosi oameni buni; delatorii de azi vor fi turnatorii de maine (Pescariu, Topoliceanu (prietena lui Udrea) , Florica si altii care au ramas cu banii si fara puscarie) ….. Basescu si-a facut datoria fata de tara si popor. Va place ce se intimpla azi cind sef al statului este Johannis?

    • Datoria lui era de a saracia tara, taind salarii, pensii, marind TVA-ul si scumpind toate utilitatile? SI-a facut datoria imbralingandu-se cu toate neamurile tiganesti de la care frate-su primea banii cu lopata, iar nevasta-sa primea salbe de aur? Basescu a fost presedintele tarii timp de doua mandate, in timp ce Voiculescu n-a fost nimic. Asa ca nu este cazul sa-l scoateti basma curata pe betivul si derbedeul acesta

  2. Tupeul lui Traian e fara margini! Cum adica semnezi cu alt nume decat al tau si nu iti dai seama ca este un nume conspirativ? Chiar asa de batut in cap esti? Cum de ai ajuns capitan pe cel mai mare vapor romanesc( dupa cum te laudai)? Dar asta e Romania! Basescu turnator, Iohannis traficant de case si copii! Ne meritam soarta si felul cum suntem tratati de lume in lume!

  3. Fiinta mai abjecta decat acest individ, nu a mai existat in politica romaneasca. Ii rog pe iubitorii acestuia gen troscot sa spuna macar un lucru bun facut pentru cetateni, ca pentru familia lui stim ce a facut.

  4. Dar Toader nu e cumva fiul turnatorului odios , prolific al Securitatii, Alexandru Paleologu ? Parca a recunoscut putintel si distinsul ? Tupeul de deontolog al fiului e tipic securistilor, nu ? Asadar asocierea cu Petrov nu e deloc intimplatoare?

  5. Concluzia este că Crima Organizată Securitatea a condus și conduce România. Cine pleca afara era securist, cine avea video era securist, cine își are progeniturile stabilite în SUA în poziții de așa zici cercetători, adică hoți de tehnologie pentru mafiile internationale este securist. Bace Bogdan, verifica-ti trecutul și zi-ne, te incadrezi sau nu în Crima Organizată?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998