CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Consilierul lui Traian Băsescu

0 comentarii / 2186 vizualizări / 12 ianuarie 2017

Sunt ani de zile de când semnalez faptul că, la Cotroceni, a funcționat un grup criminal organizat. Și că, acolo, principalul intermediar al lui Traian Băsescu, care a condus toate operațiunile frauduloase, a fost Daniel Moldoveanu, consilierul său în materie de securiate. De fapt, șeful Comunității Naționale de Informații, o instituție creată tot de Băsescu. Acest Moldoveanu ținea în mâna sa toate firele unei prestidigitații prin care sume enorme din banii publici au fost sifonate. Și iată, în fine, procurorii îmi dau dreptate.
Această instituție a Comunității de Informații, pe care Tarian Băsescu a creat-o la Cotroceni încă din 2005, este inspirată de partenerul nostru geostrategic, Statele Unite. Acolo, există așa ceva, iar instituția în sine s-a dovedit a fi utilă pentru strategia de siguranță națională a Washingtonului. În Statele Unite, ca și în România, există mai multe servicii secrete, care toate culeg informații pe care le dirijează către instituția prezidențială. Pentru un președinte este imposibil să citească, să înțeleagă și să asimileze o cantitate atât de uriașă de informații, cum este cea furnizată zilnic de serviciile secrete. În plus, orice președinte are propriile exigențe, propriile oportunități și interese dedicate pentru anumite tipuri de informații. Să ne înțelegem bine: mă refer la un președinte sănătos la cap și care nu își propune să își jefuiască propria țară.
În aceste condiții, a apărut necesitatea unui mecanism prin care informațiile respective să fie centralizate, selectate, rezumate și puse, zilnic, la dispoziția președintelui statului într-o formă accesibilă. Din această perspectivă, încă de la începutul primului său mandat, președintele Tarian Băsescu a făcut un lucru cât se poate de normal creând această Comunitate a serviciilor de informații, în fruntea căreia trebuia să nominalizeze o persoană. Și l-a identificat pe acest șef în persoana domnului Daniel Moldoveanu.
Ce s-a întâmplat în continuare este, până la un punct, un mister. Cum a ajuns acest personaj, Daniel Moldoveanu, dintr-un colaborator extrem de apropiat al președintelui și dintr-un mason apreciat în loja sa și în alte loje, un infractor extrem de periculos, împotriva căruia să existe peste zece denunțuri semnate de personalități de prim rang? Ce s-a întâmplat?
O parte din mister ar putea fi descifrată dacă ne gândim că acest Daniel Moldoveanu a devenit, volens,nolens, una dintre cele mai apropiate persoane din Cotroceni de cabinetul numărul unu. Se vedea zilnic cu președintele, cel puțin o dată, și avea posibilitatea să îi selecteze toate informațiile importante cu care acesta opera. Era mai aproape de președinte decât erau șefii serviciilor secrete. Ori chiar adjuncții acestora, cu care președintele Traian Băsescu obișnuia să colaboreze mai intens decât cu șefii instituțiilor. Prin urmare, Daniel Moldoveanu putea băga strâmbe. Zi de zi. Strecurate în rapoartele sintetice. Sau în vorbele înveninate. Și putea, de asemenea, pune proptele. Strecurate în aceeași manieră.
În consecință, Daniel Moldoveanu, personaj fără niciun fel de coloană vertebrală morală – probabil de aceea l-a și ales Traian Băsescu –, avea pâinea și cuțitul din perspectiva grupurilor de interese nelegitime care roiau prin Palatul Cotroceni și în proximitatea acestuia.
Daniel Moldoveanu a pretins și a luat șpăgi la greu. Toate denunțurile împotriva lui demonstrează, cu lux de amănunte, acest lucru. Ce a făcut cu aceste șpăgi rămâne un mister. Le-a luat pentru sine sau în numele lui Traian Băsescu? Care a fost destinația finală a șpăgilor?
Iată o întrebare al cărei răspuns poate trimite mai multe persoane după gratii, din care în niciun caz nu poate să lipsesca Daniel Moldoveanu, dar s-ar putea să se regăsească Traian Băsescu. La muncă, domnilor procurori! (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998