CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Constitutia dixit: guvernul Orban depune juramintul cu izoleta

9 comentarii / 4002 vizualizări / 14 martie 2020

Fotomontajul de mai sus e unul dintre cele mai de succesc memeuri din ultimele 24 de ore în mediul online: Ludovic Orban, în izoletă în fața lui Klaus Iohannis, la Cotroceni. Puțini dintre cei care s-au amuzat pe seama ei, însă, știu că, în esență, nu e nicio glumă la mijloc, ci încă o situație cînd viața bate filmul, cum se spune. România se va confrunta în cîteva ore, estimăm, cu o situație nemaiîntîlnită și care ar putea avea consecințe greu de imaginat acum: depunerea jurmîntului de către un guvern în condiții de pandemie.

Mai concret, avem în premieră un guvern ai cărui membri au fost audiați prin telefon și un guvern care este votat în condiții speciale, la limita regulamentului sau chiar peste ea, conform unor surse politice consultate de Inpolitics.

Din nefericire, există o procedură care nu poate fi fentată, pentru că ea nu ține de regulamente, ci este înscrisă explicit în Constituție:

Jurământul de credinţă
ARTICOLUL 104
(1) Primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul de la articolul 82.
(2) Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

”În fața președintelui României” nu poate însemna telefon, mail, whatsapp, videoconferință, procură șamd.
”În fața președintelui României” înseamnă că toți miniștrii trebuie să se afle în aceeși sală cu președintele, indiferent de distanță, și să rostească jurămîntul cu mîna pe Biblie sau Constituție, după preferințe.

În absența jurămîntului depus conform Constituției, niciun ministru nu își poate derula mandatul indiferent dacă a fost învestit de către parlament. Așadar, guvernul Orban trebuie să pregătească izoletele. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Și pentru că vinovații acestei crize trebuie să aibă fețe și nume, să le urăm mult succes.

 2. Am inteles ca petrolista Viorica era proasta lui Dragnea.

  Tractoristul Orban este prostu lui Iohannis, care l-a propus, sau a lui Ciolacu, care l-a votat?

  • Să-l fi propus Iohannis de 3 ori? Ia cu muie!!!

 3. Practic, dupa votul de astazi avem „Guvernul Ciolacu”. Ma astept ca Orban sa-si depuna mandatul. Ni s-a spus ca Orban si PNL-ul au caracter, asa inat nu se compromit sa guverneze fiind votati de ciuma rosie.

  • Succes la alegeri. Bilanțul e un pic mai încolo!

 4. In Franta, unde, pana mai ieri, era trimis omul cu „simptome” direct la doctor, astazi, s-a trecut la noua faza: „Nu aglomerati spitalele, stati acasa si luati paracetamol!” Asta inseamna ce spunea Rafila de momentul in care nu se mai fac teste, nu mai au relevanta, s-a trecut de procentul critic de contaminare…urmarea, Dumnezeu cu mila, ori scapa cine poate….Este socant, avand in vedere amploarea de masuri luate si mobilizarea de forte, e ca si cand anunti capitularea…Totusi, daca tinem cont ca e vorba, totusi de o viroza, parca privesti critic masurile luate pana acum si nu poti sa nu te intrebi ce-au manarit mai marii globalisti in aburul pandemiei…Au dreptate vestele galbene sa ignore interdictia de adunare….pai, daca tu-mi spui ca in perioada asta, presupus periculoasa, sa ma tratez singur cu paracetamol si sa stau si sa saracesc in casa, in vreme de, pe tine, guvern, nu te impiedica pandemia sa-ti asumi nedemocratic, totusi, raspunderea pe criminala lege a pensiei…
  P.S. La noi, insailatul ala de la sanatate, cand un parlamentar i-a atras atentia nerespectarii procedurii de impieddicare a pandemiei, calcand cu bocancii pe propria procedura, Polisanul Costachi rade si spune ca o sa schombe procedura…idiotul nici nu ia in calcul ca „procedura” aia nu e inventata de el…mai aveti vreo speranta?!

 5. Apropo de izolete. Nu poti sa nu remarci ca la ISU, cineva tot incearca sa-si faca viata mai usoara si sa simplifice lucrurile. Ca in bancul acela vechi in care militianul nu cunostea litera „Q” si nu putea scrie procesul verbal al accidentului din intersectia Edgar Quinet cu Academiei (la care colegul ii spune „trage-l dk pe Academiei”.

  In afara de izoleta, mai avem si „senilata”. Vi-l mai amintiti pe Arafat pe viscol informandu-ne ca gravida a fost transportata cu senilata, ca nastea ramasa la Fundata, de exemplu.

  Apropo de Arafat, I-ar fi fost utila in accidental din Apuseni o „alpinata” de exemplu. Sau celor care n-au reusit sa umfle barcile pneumatice si sa ajunga in mijlocul lacului Siutghiol unde colegii lor se innecau cu zile. Acolo le-ar fi trebuit o „lopatata” sau o „hidrogliso-propulsata”.

  • La urma urmei, ca sa citez din Arafat, nu privatizati smurd, ca raman fara servici si nu mai am ce sa le dau sefilor sa fure. Lasati-l la stat, sa stea asa cum este.

  • STS-ul a dat coordonatele întocmai și la timp, perfect greșite.
   Prostia securiștilor tăi a zădărnicit eforturile de salvare.
   Așa se scrie istoria, vine un securist prost și o deformează până îl fute cineva în dinți.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998