CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Contestat din start? Ponta, candidat unic la congres, dar fara unanimitate

3 comentarii / 2976 vizualizări / 21 octombrie 2018

Fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al formaţiunii politice, care a avut loc azi, la Romexpo.

Din cei 876 de delegaţi cu drept de vot prezenţi la congres, 871 au votat pentru alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al partidului. Prim-vicepreşedinţi ai Pro România au fost aleşi, conform Agerpres, Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.
Neobișnuit e faptul că, deși creator al partidului, unic candidat și aflat la primul congres al formațiunii, Ponta nu a obținut unanimitatea voturilor, cum era de așteptat, ceea ce ar putea însemna că există din start un mic grup de ”disidenți” împotriva sa, în Pro România. De aici întrebarea firească: oare cîte voturi lua fondatorul partidului dacă avea și contracandidați?

Victor Ponta a declarat la congres că obiectivul Pro România este realizarea unui master plan pentru dezvoltarea ţării şi promovarea unor proiecte de construcţie pentru viitor cu o echipă formată din ameni în care are încredere. El a subliniat că succesul şi dezvoltarea României pot fi realizate doar într-o Românie mai bine integrată în UE.
În opinia sa, Pro România trebuie să fie un partid care să militeze pentru o mai bună integrare a României în UE.
„Chiar săptămâna viitoare vreau să mergem şi să ne înscriem într-un partid politic european, care să promoveze ideea de unitate şi de dezvoltare europeană, şi nu ideea de marginalizare, de periferie în care România din păcate în ultima perioadă se duce”, a spus Ponta.
Liderul Pro România a adăugat că primul test al formaţiunii politice va fi la alegerile europarlamentare din 2019.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. 876 sunt toti membrii „celebrului” partidulet.

  2. Probabil va lua 876 de voturi la alegerile europarlamentare!

  3. Daca la integrarea in UE din prezent ,Romania arata cum arata, va dati seama,ca dupa o buna integrare ce va mai ramine din tara noastra? Ponta asta are un tupeu nemarginit, ca si Ciolos.Nu realizeaza ca sint expirati politic. Sa se apuce si ei sa faca o activitate ,sa produca ceva .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998