CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Contralovitura: Berceanu da atacul la mogulii Voiculescu si Vintu

0 comentarii / 1316 vizualizări / 15 iunie 2010

Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, l-a criticat azi de la tribuna Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură „Opriţi genocidul social”, pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, despre care a afirmat că ar trebui să-şi ia angajamentul că merge la serviciu şi să înveţe limbi străine și i-a criticat, tototdată, pe mogulii Vîntu și Voiculescu.

„M-a cutremurat angajamentul domnului Antonescu că ar trebui să ne angajăm să facem bine. Mai bine şi-ar lua angajamentul că merge la serviciu. Am văzut că a vorbit şi de politică externă. Dacă o să înveţe şi o limbă străină, s-ar putea să fie prin apropiere de domnul Baconschi”, a spus Berceanu în plen, conform Agerpres.
În discursul său, senatorul PDL a vorbit, în replică la unele afirmaţii din textul moţiunii, despre „achiziţii nepublice”, investiţii, pensii şi salarii de zeci de mii de lei ale unor foşti angajaţi ai Ministerului Transporturilor în perioada în care acesta era condus de PSD şi, ulterior, de PNL.

„Am auzit, aici, lideri de partid pregătiţi să plângă pe umărul poporului, unii – foarte demagogi. Eu – inginer şi, în această calitate, vă voi da câteva lucruri concrete, cifre, date”, a transmis el. Potrivit lui Berceanu, de achiziţii „nepublice” au beneficiat firme ca Grivco sau Monopoly Media, care aparțin lui Dan Voiculescu, respectiv, Sorin Vîntu.

El a susţinut totodată că fondul de salarii din minister a fost redus în acest an cu 45%, iar salariul directorului Autorităţii Rutiere a scăzut cu 78%.

Radu Berceanu a adăugat că, spre deosebire de perioada în care ministerul era condus de liberalul Ludovic Orban şi ajungeau câştigători ai licitaţiilor cei de pe locurile 4 sau 8, în mandatul său toate au fost câştigate de cel care avea cel mai mic preţ.

La fel ca şi şeful Guvernului, Berceanu a fost întrerupt în timp ce îşi rostea discursul de mai multe ori, invitaţii din sală strigându-i „Demisia!”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998