CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Contre in coalitie: ”Buletinul secuiesc, ultima sfidare anti-romaneasca pregatită de UDMR”

8 comentarii / 3793 vizualizări / 9 decembrie 2021

Partidul lui Kelemen Hunor se vede taxat extrem de tăios în interiorul coaliției de guvernare, PSD reacționînd, prin deputatul Radu Cristescu, la planul de introducere a unei cărți de identitate speciale pentru Ținutul Secuiesc.

”Unii ar putea crede că e banc cu unguri, dar, din păcate, e o știre serioasă: UDMR vrea să ceară, fără nici o rușine, introducerea unei cărți de identitate speciale pentru Ținutul Secuiesc din inima României” scrie deputatul pe Facebook.

”Gașca de hiene din fruntea UDMR vrea să facă parte din toate guvernele”

”Dacă nu era presa, care a difuzat această știre șocantă, ne-am fi trezit probabil, ca și altădată, puși în fața faptului împlinit. Adică eventual și în fața unor bariere puse pe șosele, la intrarea în zona pe care UDMR și șefii lor din Ungaria vor s-o facă, pas cu pas, un stat în stat, cu steag propriu, cu buletin de identitate separat, eventual cu Constituție și legi aparte. Mai rămâne ca UDMR să ceară pentru Ținutul Secuiesc și armată separată, ca să fie complet mecanismul sfidării anti-românești de cea mai joasă speță.
De mai mulți ani, tot felul de pseudo-europeni, foarte vocali, îi iau peste picior pe cei care trag alarma, vizavi de planurile UDMR pentru Transilvania, și ne spun că ar fi doar o sperietoare pentru copii mari. Iată că nu e! Această ultimă mișcare plină de tupeu anti-românesc ne confirmă că e vorba de un plan în etape, bine pus la punct, prin care urmașii hunilor vor din nou să pună mâna pe Transilvania, de data asta nu prin forța primitivă a hoardelor înarmate, venite din sălbăticiile Asiei, ci sub scutul perfid al pseudo-europenismului dezbinător, separatist și, în esență, anti-românesc.
De asta gașca de hiene din fruntea UDMR vrea să facă parte din toate guvernele, ca o trupă de autostopiste de pe șoseaua de centură, gata să urce în orice camion.
Ajunge cu cedările sinucigașe în fața acestor prădători parșivi!
Deșteaptă-te, române!” avertizează deputatul PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Eu vreau asta. De ce sa nu aiba secuii certificatul lor? Eu nu vreau certificat fascist covid. Poate secuii vor buletin secuiesc.

 2. Cind spunea Vadim ca UDMR e un partid uitat la guvernare, era luat la mișto… Uite ca tribunul știa ce spune.

 3. Cristescu sa-si vada de treaba,nu sa umble cu diversiuni.Parca a scapat din vedere ca datorita ”patiotilor”PSD,au iesit de la guvernare cu latrratul lor cu Valea Uzului.De fapt l-am auzit si pe Mircea Badea isterizandu-se sa nu ia PSD In guvernare atunci cand au castigat alegerile,d-a cand i-a luat PNL,a fost in ordine,tacand malc si neatacand nici cu o floare pnl-ul iohanist-o securist, ce i-a folosit in guvernul lor.

 4. Eu zic că e o nou incercare de a sonda apele făcută de UDMR pt copiii lor secui…
  Daca tine, ține, daca nu , nu ..
  In fond câți secui sunt !?
  500!?…
  Sunt limite ce nu pot fi acceptate nici măcar în glumă…

 5. UDMR, cu procentele lor infime, au facut parte din toate guvernele ca sa isi urmareasca interesele: sa puna mana pe o bucata din Țară. Acum de ce nu mai iese ”lătrăul national” sa le faca observație? In limba maghiara, ca părea ca o cunoaste…

 6. la noi se fac alegeri sa vada udmrul cu cine guverneaza

 7. Sa incetam cu lamentarile si consternarile. Astia (udmr) incearca marea cu destu’, vorba aia prost ii ala care da, nu ala care cere (ma rog, asta de fapt e ticalos). Nu sunt ei intr o pozitie in care pot santaja, sa ne uitam la cifre 70 – 5 = 65. Se poate guverna si asa!

 8. Nu UDMR a lansat ideea ci un alt partid maghiar, mi se pare cel al lui Tokes. Cititi pe Szekelyhon, cu traducere in romană. Este o provocare ticăloasă, dar nu cred că acceptă UDMR și cred că nici maghiarii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998