CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Controversata organizatie ”Noii Golani” pregateste manifestari de strada de Ziua Nationala

0 comentarii / 1467 vizualizări / 28 noiembrie 2010

Festivitatile de anul acesta de la Alba Iulia, dedicate Zilei Nationale a Romaniei, ar putea fi o idee mai animate decat de obicei. Mai exact, organizatia “Noii Golani”, miscare din care faceu parte, se pare, si cei trei tineri care l-au apostrofat si l-au jignit pe Ion Iliescu, acum cateva luni, cu prilejul unei lansari de carte, si-a anuntat deja prezenta la eveniment. Dintr-un email de convocare a “golanilor”, intrat in posesia Inpolitics, reiese ca acesta factiune este una nationalista, bine organizata, cu fialiale chiar si la Chisinau. Reamintim ca incidentul din urma cu cateva luni s-a soldat cu interventia politiei si retinerea a trei membri ai gruparii.

“Salutare prieteni! Reiteram invitatia noastra de a sarbatori impreuna ziua nationala a Romaniei pe 1 Decembrie la Alba Iulia. Autocarul care pleaca din Bucuresti catre Cetatea Unirii mai are 10 locuri disponibile, cei interesati pot rezerva un loc la numarul de telefon 0741 453 586. Ii invitam pe fratii din Basarabia care nu pot ajunge la Alba Iulia sa participe la sarbatoarea organizata in Chisinau care va incepe la ora 16.00 din fata Academiei de Stiinte a Moldovei- langa hotelul National (detalii pe romanism.net). De asemenea ii rugam pe toti basarabenii sa mearga la vot pe 28 noiembrie si sa voteze impotriva comunistilor. Pentru viitorul nostru, comun. Programul grupului nostru pentru Alba Iulia: 08:00 – Ne adunăm din toate colţurile României la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Obeliscul e situat în faţa porţii a treia a cetăţii.
09:00 – Asistăm la depunerea de jerbe şi coroane la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu. Prima statuie se află în faţa Consiliului Judeţean, a doua în Piaţa Iuliu Maniu. 10:00 – Mergem să depunem flori şi o coroană la statuia lui Grigore Vieru unde o să cântăm şi cântecul lui Doina şi Ion Aldea Teodorovici “Eminescu” 10:50 Ne strângem pe platoul Românilor să aducem Onor Tricolorului. Pentru acest moment avem rugămintea să veniţi la voi cu steaguri tricolore de orice formă şi mărime, pentru a le flutura timp de 10 minute. 11:00 Din faţa Catedralei vom pleca într-un tur al Cetăţii în marş cântand. Turul va lua sfârşit la statuia lui Avram Iancu. 12:00 Hora Unirii pe platoul din faţa Catedralei urmat de un spectacol de culoare. 12:30-15:00 Mergem să luăm masa, iar cei interesaţi pot merge la Parada culturala dedicata Zilei Nationale a României (12:30) precum şi la spectacolul de muzică populară care va începe la ora 14:00. 15:00 Ne regrupăm în faţa Catedralei. Mergem să vizităm Sala Unirii din cadrul Muzeului de Istorie din Alba iulia, şi apoi Cimitirul Eroilor. Cei care mai pot ramane pot asista la focul de artificii de la ora 19:00. Noii Golani va saluta si va ureaza anticipat, La multi ani!”. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998