CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Conu’ Putin față cu reacțiunea

18 comentarii / 5642 vizualizări / 25 iunie 2023

Preambul:

EFIMIŢA: Ai auzit?
LEONIDA: Ai auzit?
(Amândoi, d-odată, se ridică înfioraţi. Zgomotul s-apropie)
EFIMIŢA (sărind din pat): E idee, Leonido?
LEONIDA (cu spaimă): Aprinde lampa… (sare şi el din pat)
(Zgomotul mai aproape)
EFIMIŢA (aprinzând lampa): E fandacsie, bobocule?
LEONIDA (tremurând): Nu-i lucru curat, Miţule!
(Zgomotul tot mai tare)
EFIMIŢA: E ipohondrie, soro?
(Zgomotul creşte mereu)
LEONIDA: E primejdie mare, domnule! Ce să fie?
EFIMIŢA: Ce să fie? dumneata nu vezi ce să fie? Revuluţie, bătălie mare, Leonido!
LEONIDA: Bine, frate, revuluţie ca revuluţie, da’ nu-ţi spusei că nu-i voie de la poliţie să dai focuri în oraş?
(Zgomotul creşte înainte)
EFIMIŢA: Voie, ne-voie, auzi?
LEONIDA: Auz: da’ nu e, nu se poate să fie revuluţie… Câtă vreme sunt ai noştri la putere, cine să stea să facă revuluţie?
EFIMIŢA: De! întreabă-mă să te-ntreb… (zgomot mare) Auzi?
LEONIDA: Unde mi-este gazeta? că dacă o fi să fie revuluţie, trebuie să spuie la „Ultime ştiri”. Unde mi-e gazeta? (merge la masă, ia gazeta, îşi aruncă ochii pe pagina a treia şi dă un ţipăt) A!
EFIMIŢA: Ei!
LEONIDA (pierdut): Nu e revuluţie, domnule, e reacţiune; ascultă: (citeşte tremurând) „Reacţiunea a prins iar la limbă. Ca un strigoi în întunerec, ea stă la pândă ascuţindu-şi ghearele şi aşteptând momentul oportun pentru poftele ei antinaţionale… Naţiune, fii deşteaptă!” (cu dezolare) Şi noi dormim, domnule!

Ce s-a petrecut ieri în Rusia nu e departe de bășcălia caragialescă.
O zi care a dovedit din nou – dacă mai era nevoie – că nu un grup restrîns de oameni, ci un întreg mapamond se poate duce după fentele aranjate, intenționat sau din ignoranță. de mass-media și de rețelele sociale.

”Lovitura de stat” a grupului Wagner întru răsturnarea de la putere a regimului Putin s-a dovedit permanent o glumă mai proastă decît spaima conului Leonida de revuluție, confruntat, de fapt, cu o banală petrecere de Lăsata Secului.

Ore în șir, românii au aflat din presă că Rusia e în război civil, Putin e în buncăr, apoi în elicopter, precum Ceaușescu, apoi în avion spre Kazahstan, care nu îl primește, însă. Putin e speriat, îl trădează buzele, e îngrozit, e terminat. Nu a apucat să-l termine cancerul, că îl termină fostul lui bucătar.

Revoltatul grup Wagner pleacă să cucerească Moscova în 24 iunie, ziua în care în 1812 Napoleon pornea campania similară. Liderul Evgheni Prigojin jură răzbunare, anunță dărîmarea lui Putin, eliberarea poporului rus, cheamă poporul să i se alăture. 10 generali ruși chiar o fac, cică; în drumul de peste o mie de kilometri pe autostradă spre Moscova, cei 25.000 de mercenari Wagner distrug elicoptere și avioane militare rusești. De fapt, sunt doar 5.000 de mercenari, restul au rămas în Rostov pe Don, aflăm mai tîrziu. Dar suficienți pentru a pune mîna pe 6.000 de focoase nucleare rusești.
În Moscova e panică, se evacuează clădiri și muzee, se pun saci de nisip, de parcă ar veni viituri și nu mercenari cu blindate. Rușii, disperați, distrug autostrada cu exacavatoare ca să blocheze avansarea mercenarilor. Coloana parcurge mia de kilometri în timp record. Presa de la noi deja anticipează că după ce îl răstoarnă pe Putin, șeful Wagner îl va elibera din închisoare pe disidentul Navalnîi și îl instalează președinte pe oligarhul Mihail Hodorkovski.

Drăcia-dracului, fix cînd lui Putin i se cîntă prohodul total la televiziuni, vine anunțul lui Prigojin: ”M-am răzgîndit la 200 km de Moscova. Nu merită vărsare de sînge rus. Mă întorc din drum.”

Stupoare, șoc și groază în presa lumii. Ce a fost asta? De unde răzgîndirea aiuritoare, fără sens?
Și mai năucitor, Prigojin fusese răzgîndit nu de marele dictator Putin, ci de valetul lui politic, Lukașenko, printr-un telefon. Putin nu se coborîse să discute cu fostul lui bucătar, necum să-l demită pe ministrul apărării, Serghei Șoigu, conform pretenției lui Prigojin.

În fapt, am asistat ieri la o comedie de proporții cosmice.
La 19,46, ieri, scriam pe Facebook: ”Am văzut cîteva sitcomuri grozave la viața mea. Seinfeld, Friends, MASH, Cheers, Two and a half men. Acum mă uit la cel mai tare: ”Putin răsturnat de Prigojin”!…”.
Fix o oră mai tîrziu, după anunțul lui Prigojin, scriam ”Și s-a terminat sezonul 1 al sitcomului ”Putin răsturnat de Prigojin”…”.

Presa lumii a comentat ore bune cum o mînă de mercenari creați, plătiți și antrenați, neoficial, de armata rusă, va răsturna un dictator care are la dispoziție o armată de cca.2 milioane de soldați profesioniști, avioane, tancuri, elicoptere, submarine, arme nucleare, drone plus vreun milion de rezerviști în stand by în orice moment.
Putin nu trimite un Suhoi să pulverizeze așa-zisul convoi de rebeli de pe autostradă, unde sunt sitting ducks, cum ar zice americanii, ci trimite excavatoare să sape șanțuri în șosea.
Pînă în septembrie, Prigojin dădea în judecată pe oricine îndrăznea să-l lege de grupul Wagner. Acum, cocoțat în fruntea grupului, cică, e gata să îl răstoarne pe cel care l-a creat și îl plătește.

99% din tot ce s-a spus ieri în presa lumii despre ”reacțiunea” lui Prigojin s-a bazat pe surse, informații de pe canale Telegram, de la bloggeri, oficiali de rang mic precum Yuriy Ignat, un reprezentant al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, care declara public că rebelii au distrus cel puțin un avion rusesc, două elicoptere de luptă și patru elicoptere de transport Mi-8. Toate relatările erau dublate de filmări dubioase și cu rezoluții scăzute despre așa-zisul marș triumfal spre Moscova.

Acum 24 de ani, românii vedeau imagini reale, clare, în direct, cu celebrul marș violent al minerilor spre București, la fel cum vedeau live și bătălia de Costești. Acolo a fost realitate, nu regie de doi lei. Despre lovitura de stat de la Moscova și războiul civil am fost ieri informați mai mult din burtierele televiziunilor de știri decît din știri credibile.

Ce s-a vrut cu adevărat prin showul comic de ieri încă nu știm cu precizie.

Un lucru e cert: subiectul a căpătat maximă greutate nu datorită declarațiilor sforăitoare ale lui Prigojin, ci mesajului către națiune al lui Putin. Care a vorbit de trădare, de cuțite în spate și de răzbunare. Te întrebi cînd în istorie un dictator confruntat cu o rebeliune reală se repede din prima secundă să anunțe poporul că e groasă. Ceaușescu încerca să ne convingă după Timișoara că e vorba doar de o mînă de derbedei, de huligani, dedați la distrugeri de bunuri publice. Nu era nebun să arunce pe tapet din prima teza loviturii de stat ori, mai rău, a revoluției, atît timp cît credea că poate controla situația.

Putin a făcut-o ieri, și a turnat beton greu la eșafodajul caragaței.

Dacă a făcut asta, trebuie să fi avut motive.
Un scenariu de luat în calcul ar fi că, vorba lui Schiller, maurul Wagner și-a făcut datoria și poate să plece.
Cu cîteva zile în urmă, Kremlinul anunțase organizarea de alegeri locale pe 10 septembrie în teritoriile pe care Rusia le ocupă în Ucraina şi a căror anexare a revendicat-o în septembrie 2022.
Context în care prezența Wagner nu mai era dezirabilă. Mercenarii ilegali (formațiunile paramilitare sunt interzise în Rusia) și cadrul oficial al alegerilor nu se prea împacă în planul imaginii.

După ce și-a făcut treaba în Bahmut, e probabil că grupul Wagner va fi făcut ”pierdut” în cele patru zări, iar Putin se va fi spălat pe mîini, preventiv, pentru situația în care, într-o zi, după încetarea războiului, ar fi pus să predea occidentului liderii Wagner drept criminali de război spre a fi judecați, la fel cum Miloșevici a fost predat de ai lui tribunalului de la Haga.

Chiar Prigojin a anunțat, într-un mesaj de ieri, că se vrea destructurarea grupului Wagner. Seara, am aflat că el se va refugia în Belarus.

Grupul Wagner, reamintim, avea 250 de membri la anexarea Crimeei, în 2014, 1.000 în 2016, 6.000 în 2017, 8.000 în aprilie anul trecut, imediat după invazie. Cîteva luni mai tîrziu, incredibil: aflam că efectivele Wagner au ajuns la 50.000 de oameni, cea mai mare armată privată a lumii.

În fapt, pe lîngă mercenarii tradiționali, din cca.40 de țări diferite, care activaseră în Africa ori America Latină, în rîndurile Wagner au fost ”detașați” anul trecut, conform unor observatori externi, militari ruși activi pentru operațiuni care să nu implice direct armata rusă. Militari care acum vor reveni discret la matcă, iar grupul Wagner își va regăsi dimensiunile de odinioară.

Wagner a fost creat, întreținut, antrenat, plătit în permanență de Moscova, care le-a asigurat transport militar, asistență medicală în spitalele armatei, pașapoarte și solde.
Grupul a fost pus pe picioare și condus mereu de ofițeri autentici ai armatei ruse, de mare calibru, în timp ce clovnul Prigojin, fost pușcăriaș, vînzător de hot-dog și patron de club de strip-tease a jucat rolul de interfață, individul caricatural pe care nu îl poți crede indiferent ce ar spune.
Adică exact ce îi trebuia lui Putin.

A crede că, ieri, pe maimuțoiul Prigojin l-a apucat brusc dorința de a elibera poporul rus de dictatorul Putin, cucerind cu 5.000 de mercenari Moscova – unde activează 60.000 de gunoieri, ca să dăm niște cifre banale– e naivitate în stare pură. Să nu spunem altfel.

Guvernele lumii au fost ieri suspect de rezervate, semn că știau foarte bine ce comedie proastă se joacă. La fel, ministerele de Externe, inclusiv al nostru, nu au transmis nicio alertă privind cetățenii din Moscova și diplomații la post, confruntați cu perspectiva invadării Moscovei de către mercenari, în timpul unui război civil. Abia aseară tîrziu a dat și MAE un avertisment, după ce circul se sfîrșise.

De azi încolo, zile bune, subiectul războiului civil din Rusia va fi tras ușor-ușor în josul topului știrilor, și vor apărea replierile strategice ale tuturor pseudo-analiștilor care au comentat ieri toată ziua finalul lui Putin.

Cu accent pe faptul că Putin s-a dovedit ieri cît e de slab, de fricos, de vulnerabil și de aproape de finalul domniei sale.
În niciun caz pe faptul că ieri, cu intenție ori nu, Putin și-a bătut joc de toată presa occidentală și a trimis-o după cea mai teribilă fentă care se putea imagina: liderul celei de a doua mari puteri militare a lumii, care îngrozește occidentul de la al doilea război mondial încoace, era să fie dărîmat de cel care cîndva îl servea la masă. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. bah cacatilor de la cacantena3 digicacat si celorlati cacati din presa romaneasca si straina de cacao..

  Preaputernicul si inteligentul PUTIn v-a dat

  MMMMMMMMMMMMMMMMMM
  UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
  IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
  EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  • subscriu

 2. Frumos comentariu, la care se pot adauga si cele 6,2 miliarde de dolari gasiti in biroul bucatarului, dolari care daca stirea este corecta, au ,,aterizat” ilegal din SUA Company.
  Ori lovitura la buzunar, repet – daca este reala, este mai dureroasa decat orice alta manevra pe care au pus-o la cale actualul Avatar Putin impreuna cu bucatarul lui Putin Originalul, cel executat in 2010 de un tribunal din Moscova.
  Probabil ca acei bani erau din bacsisul neimpozitat al bucatarului care era si ospatar de fitze.
  Acum marea problema a lui Putin este sa scape avantajos de dolarii care vor deveni in scurt timp hartie igienica scortzoasa.
  Cateva gauri in asfalt si niste saci cu nisip au meritat efortul pentru un pot de 6,2 miliarde de dolari.
  La inceputul actiunii Occidentul satanist a inceput sa sanctioneze Moscova prin scaderea actiunilor firmelor occidentale din Rusia.
  Rubla se devalorizase si Putin ,,era pe moarte”, pana ce rubla ajunsese in genunchi si actiunile asemenea.
  Atunci, statul rus cumpara toate actiunile devalorizate si jnapanii occidentali se roiesc fericiti din Rusia, multumiti ca au scapat de faliment, dar in scurt timp inteleg ca fabricile lor cu tehnologie vest sunt in totalitate ale statului rus care prin aceasta manevra au facut o NATIONALIZARE CAPITALISTA.

  • avatarul zeului prostiei, Koalemos.

 3. ,,Prigozhin și PUTIN au joacat un JOC. Au intins o capcană.

  WAGNERGROUP/Prigojin a condus o lovitură de stat militară completă împotriva lui Putin/Rusia, inaintand cu 7.000 de oameni spre Moscova.
  De asemenea, a păcălit mai multe unități militare rusești să i se alăture la LOVITURA, spunând că trebuie să se grăbească pentru a apara Moscova de un atac.
  Adevărul era ca informațiile militare rusești au descoperit cu doar câteva zile înainte celulele militare ucrainene în interiorul Moscovei, care se pregăteau pentru atacurile teroriste, și Prigozhin ar fi fost salutat ca erou după uciderile în masă, deoarece regimul său militar ar fi salvat Moscova și l-ar fi învinovățit pe Putin.
  La mai bine de 32 de oere, lovitura de stat se termină când Prigojin își cheamă armata să se oprească și să se retragă, iar apoi BELARUS ii oferă lui Prigozhin și grupului sau gazduire în interiorul țării lor.
  Câteva ore mai târziu PUTIN RENUNȚĂ LA TOATE ACUZATIILE ÎMPOTRIVA LUI PRIGOZHIN , iar WAGNER GROUP campeaza LA DOAR 100 DE MILE DE KIEV, în interiorul BIELORUSIEI !!!!

  Astazi au fost trimise mesaje catre comandamentele militare rusești că Prigozhin a fost un atu și nu trebuie atins. Așa că acum Prigozhin nu este prea atins și este în siguranță în interiorul Belarusului ( Belarus este controlat practic de PUTIN și RUSIA și de informațiile ruse.
  PUTIN IL PUTEA ARESTA SAU UCIDE PE PRIGOZHIN ÎN ORICE MOMENT… DAR NU A FACUT-O.

  Ce se întâmplă?

  Prigozhin este un TRIPLU AGENT care lucrează cu Rusia. Marea Britanie și CIA …..
  Și a fost racolat de CIA+ MI6 apoi RERACOLAT de FSB.

  CE INFORMAȚII ARE PRIGOZHIN ÎMPOTRIVA CIA.si MI6?
  SISTEMUL MONDIAL DE SPĂLARE A BANILOR CONECTAT LA SISTEMUL COMPLEX INDUSTRIAL MILITAR AL SUA? CE DATE ARE DESPRE NATO? ONU?

  Ceea ce se știe acum este că Prigojin este un agent triplu, iar serviciile secrete rusești știau cu mult timp în urmă despre ultima încercare de lovitură de stat a MI6, CIA si Regimul Rockefellers de a prelua RUSIA în Red Russian Maidan.
  Și acum, grupul Wagner are peste 18.000 de forțe în estul Ucrainei și 7.000 de forțe militare la doar 100 de mile de capitala Ucrainei, Kiev.

  Între timp ce PUTIN TRAGE SFORI în spatele scenei și întinde o capcană.

  RĂZBOIUL INFORMAȚIONAL; PANICĂ LA PENTAGON

  MI6 CONDUS DE CIA (ROCKEFELLERS +ROTHSCHILD REGIMEN 4 RTH RIECH ) ÎN SPATELE LOVITURII MILITARE WAGNERGROUP ÎMPOTRIVA PUTIN ȘI A RUSIEI

  PUTIN știa de-a lungul timpului că grupul Wagner avea să dea o lovitură de stat militară.
  In ultimele două luni, grupul Wagner a început să facă evaluări militare false și să-i dea lui Putin rapoarte militare false că Ucraina rupe liniile și atacă masiv, în timp ce unitățile reale de infanterie rusesti spuneau că grupul Wagner minte și oferă intenționat informații proaste că Ucraina câștiga războiul în părți majore ale Ucrainei.

  Se știa că Yevgeny Prigozhin a investit puternic în corporația din Marea Britanie sub investitori și companii subsidiare și a fost conectat la BLACKROCK CIA ROCKERFELLER OPS) iar companiile Fortune 500 conectate la comitetul 300 au ajutat să distribuie bani către Yevgeny Prigozhin în operațiunile de spălare a banilor .

  GRUPUL WAGNER OBȚINEA INFORMAȚII DE LA INTEL UK ȘI CIA MI6 ..
  Au fost poziționați în mod intenționat în UkraineWAR și au ucis în mod intenționat sute de mii de ucraineni pentru a face să pară că grupul Wagner a fost eroul Rusiei (această operațiune neagră a fost creată cu mult timp în urmă, astfel încât poporul rus să glorifice grupul Wagner după ce au intrat în război ca eroi )… Ei (Wagner) se așteaptă ca poporul rus să-i sprijine, în timp ce s-au întors impotriva lui PUTIN și au spus că există tulburări civile în Rusia din cauza lui, și că el nu era capabil să apere Rusia.

  La fel cum TRUMP… US military folosesc TEORIA JOCURILOR pentru a doborî Deep State, asa si Putin a declanșat, de asemenea, OPERAȚIUNI DE TEORIA JOCURILOR ÎMPOTRIVA GRUPULUI WAGNER și
  i-a lăsat să intre în război și să-și dezvolte agenda.
  MIȘCĂRILE TEORIEI JOCURILOR ARATA ULTIMA CARTE A CIA.
  Operațiuni NATO DARPA+MI6 care includ unitati militare rusești.
  Pălăriile negre au fost plantate în interiorul sistemului Federației Ruse…
  ACUM MLASTINA A FOST EXPUSĂ ÎN RUSIA .
  SFARSITUL REGIMULUI Deep State
  PLANUL MI6 SE PRĂBUȘTE. ULTIMA CARTE CIA, NATO, MI6 – PLANUL DE DISTRUGERE A RUSIEI A EȘUAT. MI6. NAZIST. NATO.CIA ROCKEFELLERS ROTCHIILDS sunt ÎN PANICĂ deoarece ultimul lor plan de a distruge RUSIA A EȘUT, ACUM, GRUPUL WAGNER VA FI DISTRUS.

  ÎN SPATELE SCENEI, ALIANȚA MONDIALĂ ZÂMBEȘTE.

  Rivalitatea ciudată dintre Wagner și Rusia a luat sfârșit.
  Este foarte probabil ca Rusia să continue să folosească forțele Wagner pe diverse fronturi de război.
  Nu există nicio schimbare în politica sa.’’
  https://pbs.twimg.com/media/FzbH8JhXoAEh1tC?format=jpg&name=small

  • vanturi tampenii binecunoscute ca atare, pe care le atasezi la realitati cotidiene, fiind astfel un tampit terminat „dovedit”, „reptilianule” „satanizat”.

  • Esti in misiune sau bolnav?

   • Pentru ca pot scrie fraze intregi, multe si cu informatii corecte, iar voi abia puteti citi o propozitie scurta ,,Ana are mere”, si de scris nu sunteti capabili decat de injuraturi marlanesti care arata ca sunteti Platiti Posedati si marlani din Marlanesti. Acum ma opresc aici ca pana maine sa reusiti sa cititi tot ce am scris.

    • Un ”Posedat”, un „satanizat”, o ”clonă“ a diavolului şi un ”reptilian” care nu lasă o zi să treacă fără să vorbească de diavol sau de Satan.
     Bolnavule de căcat, tot ceea ce scoţi din tine sunt spurcăciuni de legiune diavolească.
     Nu-ţi place dacă ţi se livrează înapoi?
     Tu spurci locul, Fiară a Întunericului, prefăcută în porumbel.
     Eşti capabil doar să produci căcat de creieri stricaţi şi copy-paste printre căcaţi imputitii ce-i scoti!

    • si pastele ma-tii de avorton

 4. Daca tie iti place cacatul, nu e nevoie sa-l servesti si altora, bolnavule.

 5. Operatiunea Nicaragua reincarcata si reinterpretata de serviciile ruse…cu ajutorul burtierelor televiziunilor bule4vardiere..dae, daca asta a fost adevarata contraofensiva ucraineana cu care am fost amenintati, inspaimantati si entuziasmati de clovnul tragic, disperat ca nu este suficient de bine inarmat de occidentul sponsor?! Ca povestea se pune in scena de ceva vreme am aflat de cand cu documentele ‘scurse’ de la Pentagon, din care aflam ca Prigojin era ‘in carti’, sa tradeze ‘dictatorul’…si nu am aflat degeaba asta…si bineinteles ca, daca era ceva de stiut, securistul Putin stia de mai multa vreme…Oricum, cine trebuia sa stie acum stie si speram ca tratativele de pace (alea de care nu vorbeste nicio franciza CNN, dar care chiar se intampla) vor continua…ca Putin a hotarat sa-l sacrifice ritualic pe altarul armistitiului pe Prigojin era de asteptat…cam de cand se vaita asta ca nu i se livreaza suficient armament…si oricum era nevoie si de un ‘criminal de razboi’…mai ales ca nici in Africa nu mai are mare lucru de facut…

 6. […] Autor: Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 7. D-le Tudor felicitari ptr. paralela stirilor ëuropene”si americane””(vezi stirea ca Bideu cunostea de acum o luna de „contralovitura} cu celebrele personaje ale lui Caragiale Toti il vedeau pe Putin atarnand spazurat sau fugarit prin Moscova.Ce presa jalnica,priviti la A3 ,ce au fost si ce au ajuns..Ce facea armata Ucraiinei, ,de ce nu a profitat de degrigolada parasirii pozitiilor de catre Wagner.Se pare ca erau ocupati cu revendicarea sumelor furate la noua acuzatie de coruptie la nivel inalt de care pres.Zielinski saracul nu stia?

  • Te-ai trezit poimarti.

 8. RADU TUDOR SI MIHAI GIDEA SIAU BAGAT DEGETUL/N CUR SI SAU ASFIXIAT CEI MAI CACANARI DI LUME .ALUPIGUS PT. TOTI DE LA A3 .

 9. Dintr-o alta sursa de incredere am aflat ca toata povestea a fost controlata de satanistii din Silicon Valley, iar Prigojin nu a participat efectiv la mascarada, ci asa cum fac khazarii nazisti, au folosit inregistrari audio cu vocea bucatarului in timp ce el era ascuns pe undeva.
  Din aceeasi sursa am aflat ca nazistii vor repeta povestea cu un alt scenariu.
  Dar la aceasta actiune au pierdut 6,2 miliarde de dolari pe care cica acum ceva timp contabilitatea armatei a descoperit faptul ca ,,au supraevaluat’’ armamentul trimis in Satania si acum le da cu plus, adica Pentagonul confirma cu o minciuna ca au pierdut cei 6,2 miliarde de dolari.
  Aceasta reprezinta marea contraofensiva satanista a Sataniei: teatru radiofonic prin tv.
  La inceputul actiunii din 2022, Occidentul satanist a inceput sa sanctioneze Moscova prin scaderea actiunilor firmelor occidentale din Rusia.
  O actiune mascata nu poate fi deslushita in integralitatea ei decat dupa ce se va consuma pe deplin si informatiile se vor putea corela intre ele. Sursa vorbeste despre TEORIA JOCURILOR, pe care o foloseste si Putin ca si Trump : ,,Teoria jocurilor De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  … Teoria jocurilor reprezintă un model abstract de luare a deciziilor; nu trebuie confundat cu o explicație de luarea a unei decizii în realitatea socială. Punctul comun al tuturor jocurilor imaginat în cadrul teoriilor este ideea de strategie. Teoria jocurilor reprezintă o abordare interdisciplinară a studiului comportamentului uman. Cele mai implicate discipline, în teoria jocurilor, sunt matematica și economia, dar și alte științe sociale și comportamentale. În exemplele virtuale imaginate de diverși teoreticieni, prin joc se înțelege o situație care implică doi sau mai mulți decidenți, numiți jucătoricare sunt puși în fața situației de a-și alege o strategie pentru a-și maximiza recompensele primite ca urmare a propriilor acțiuni raportate la mutările celorlalți. În aceste jocuri jucătorii au interese opuse, în totalitate sau parțial, acest aspect cauzând un anumit comportament și o anumită strategie în abordarea jocului. Strategiile sau combinațiile de strategii ale jucătorilor sunt recompensate cu un anumit câștig. La finalul jocului are loc o comparare a rezultatelor și o corelare a acestora cu strategiile efectuate. Strategia este modul de acțiune ales de fiecare jucător (individuală) sau de toți jucătorii (strategia jocului).’’

  • Zoaie satanizata reptiliana.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998