CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cordon de protectie in jurul Elenei Udrea

0 comentarii / 2690 vizualizări / 25 aprilie 2014

Operatii spectaculoase ale Directiei Nationale Anticoruptie sunt in plina desfasurare. Altele, si mai spectaculoase, in pregatire. Urmaresc o lovitura dubla. De imagine pentru DNA, care a fost prea mult timp acuzata ca ii protejeaza clientela politica si de afaceri a presedintelui Traian Basescu si a personajelor apropiate de acesta, si, totodata, o lovitura politica prin care, in jurul Elenei Udrea, se creeaza un veritabil cordon sanitar prin indepartarea, chiar si brutala, a oamenilor politici si a oamenilor de afaceri care ar putea sa-i creeze un puternic disconfort electoral. Cand anume? Aceasta este marea intrebare. Iar raspunsul pe care eu unul il dau este: atunci cand vom avea alegeri prezidentiale.

Ne amintim toti de Gala Bute. Ne amintim toti de dezvaluirile facute de presa legate de manipularea frauduloasa cu acel prilej a unor mari sume de bani plecate din Ministerul Dezvoltarii, condus la acea data de Elena Udrea, ajunse pe mana organizatorului Rudel Obreja si apoi intoarse partial, in forma de publicitate si nu numai, in beneficiul aceleiasi Elena Udrea. Cumva este necesar ca Rudel Obreja sa fie scos din circuit. DNA se spala astfel de pacate demonstrand ca nu are mama si nu are tata in clanul Traian Basescu, iar Elena Udrea, cel putin juridic, de organizatorul Galelor Butea. Pentru ca, se va vedea in cele din urma, DNA se va opri la jumatea drumului. Fara a mai ajunge vreodata in conturile Elenei Udrea sau cu lupa asupra beneficiilor electorale inregistrate de aceasta prin intermediul lui Obreja.

Dar de ce este necesara aceasta operatie? Ea este mai mult decat necesara. E chiar indispensabila. Va amintiti cand Traian Basescu i-a recomandat Elenei Udrea sa schimbe tinuta dintr-una frivola intr-una decenta, acest element fiind singurul care lipseste din portretul robot al unui important lider politic? La ce se gandea oare presedintele? Nu cumva la implinirea proiectului sau pus la apa inca de prin anii 2005-2006 cand visa ca, dupa expirarea celui de-al doilea mandat al sau, viitorul presedinte al Romaniei sa fie o femeie? Si nu oricare femeie. Ci chiar femeia pe care el a mizat ani in sir. Pentru reusita in campania electorala prezidentiala a Elenei Udrea, este obligatorie parcurgerea catorva etape. Unele s-au consumat deja.

1. Spargerea USL, astfel incat voturile populatiei sa se imparta intre Ponta si Antonescu.

2. Crearea unei diversiuni in interiorul PSD prin promovarea in underground a lui Mircea Geoana, prin decimarea baronilor locali si prin compromiterea, eventual chiar cu sprijinul DNA, a lui Victor Ponta.

3. Promovarea mai multor candidati ai dreptei, astfel incat electoratul lui Crin Antonescu sa fie fragezit si rarit, creandu-se premisele pentru ca un alt finalist sa-i fie opus lui Ponta.

4. Manipularea cercetarilor de piata, in asa fel incat, treptat, electoratul lui Crin Antonescu sa fie descurajat.

5. Un sprijin sustinut, dar ascuns acordat lui Victor Ponta, in vederea unei eventuale ruperi a PNL.

Al doilea personaj important din anturajul Elenei Udrea se afla si el pe toboganul DNA. Este vorba de Florin Popescu. Important sponsor in trecut al Elenei Udrea, dar si beneficiar al banilor Ministerului Dezvoltarii. Si, in acelasi timp, pana in urma cu doua-trei zile, unul dintre conducatorii Partidului Miscarea Populara. Prezenta acestuia in anturajul Elenei Udrea, mai ales dupa ce a urmat exemplul acesteia pana si in materie de cura de slabire, a devenit mult prea toxic pentru Traian Basescu. Iar povestea cu „para-indarat” risca sa se sparga intr-o buna zi in capul Elenei Udrea compromitand proiectul prezidential al lui Basescu.

Vor urma si alti cativa din aceeasi tabara. Pentru ca abia apoi tunurile DNA sa se dezlatuie cu adevarat impotriva tuturor pieselor grele ale adversarilor politici ai regimului Basescu. Deschizand astfel un drum din ce in ce mai sigur pentru asa-zisul candidat surpriza al dreptei. Nimeni altul decat Elena Udrea. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998