CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

CorectNews: Ponta si Basescu s-au certat pe avioanele americane

0 comentarii / 1573 vizualizări / 27 septembrie 2012

La sedinta CSAT, dupa o ora, premierul Victor Ponta s-a infuriat, s-a ridicat si a plecat trantind usa. Se incheiase sau aproape se incheiase primul punct al ordinei de zi. Achizitionarea unei flote de avioane multirol, 12 sau 14 aparate, tip F-16, de la statul portughez. Cel al carui prim ministru fusese prietenul Romaniei, Jose Manuel Barroso. Pretul unei aeronave este de circa 60 milioane de dolari.

Aceste aparate au o vechime intre 15 si 30 de ani. Ele au fost in trecut, inainte a de a fi vandute de americani, ale statului portughez, scoase din uz si depozitate in desert. Portughezii le-au achizitionat, practic, fara bani, in schimbul utilizarii unei insule drept baza militara americana.

Marea smecherie este insa alta. In final, nu portughezii ar urma sa primeasca contravaloarea care urmeaza sa fie platita de statul roman a acestor aparate. Ci americanii. Cum? Printr-o inginerie. Statele Unite pun la dispozitia portughezilor, dar probabil tot intr-o baza militara proprie de pe teritoriul acestora, o instalatie antiaeriana. (Citește mai mult pe CorectNews)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998