CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Corina Cretu a cerut in plenul PE retragerea functiei de vicepresedinte lui Laszlo Tokes

0 comentarii / 1520 vizualizări / 7 septembrie 2010

Eurodeputatul PSD Corina Creţu a cerut în plenul PE retragerea calităţii lui Laszlo Tokes de vicepreşedinte al Parlamentului European, ea arâtând că, de la numirea în funcţie, acesta şi-a intensificat mesajele extremiste şi şovine.

„Se împlinesc trei luni de când printre vicepreşedinţii Parlamentului European se numără domnul Tokes Laszlo. De la alegerea sa controversată, domnul Tokes a confirmat, din păcate, temerile celor care am avertizat asupra riscurilor alegerii unui promotor înverşunat al separatismului pe criterii etnice şi a unui semănător de vrajbă într-un spaţiu în care noile state membre ale UE fac eforturi pentru închiderea rănilor trecutului şi pentru reconcilierea în spiritul Europei unite”, a declarat Corina Creţu în plenul PE reunit la Strasbourg, potrivit Mediafax.

Eurodeputatul PSD, care ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a precizat că, în noua sa postură de vicepreşedinte, Laszlo Tokes şi-a intensificat mesajele extremiste şi şovine, mergând până la instigări la acţiuni de stradă pentru obţinerea autonomiei teritoriale etnice în unele zone ale Românei, fapt care reprezintă un atac grav la integritatea unui stat membru al Uniunii Europene.

„Având în vedere această atitudine contrară valorilor şi normelor europene, solicit punerea în discuţie şi retragerea calităţii domnului Tokes Laszlo de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a conchis europarlamentarul Corina Creţu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998