CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

”Cornul si laptele” – next generation: USR vrea tampoane gratuite in scoli

2 comentarii / 2731 vizualizări / 6 decembrie 2021

Lansat acum aproape 20 de ani, programul ”Cornul și laptele” al guvernului Adrian Năstase a fost permanent criticat de către dreapta politică, partide precum PNȚCD, PNL și PD acuzînd populismul pesediștilor și denunțînd lipsa efectelor benefice ale programului. Pentru că inițiativa PSD a prins la români, totuși, dreapta a preluat ideea și face acum pasul următor: tampoane gratuite pentru școlărițe.

”PSD profită de înfometarea copiilor pentru a-şi umple buzunarele” tuna în 2002 liderul democrat Emil Boc. Și mai spunea că soluţia pentru o alimentaţie corespunzătoare a copiilor nu este lansarea unui program de genul celui privind asigurarea unui corn şi a unui pahar de lapte pe zi, ”ci asigurarea unor salarii decente, bazate pe o creştere economică reală”. În anii care au urmat, cam toate partidele dreptei s-au aliniat în frontul anti-Corn cu lapte, ceea ce a condus, în replică, chiar la o moțiune de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu, prin 2005. În plus, ele au ridicat și problema discriminării, cerînd ca programul să fie aplicat și școlilor private. Cu toate acestea, programul a marcat un succes important, anume sporirea prezenței elevilor la cursuri.

Acum, dreapta preia strategia PSD și o duce mai departe: România ar putea da absorbante gratuite în şcoli, din toamna anului 2022, grație unei propuneri de lege a deputatei USR Oana Țoiu, realizată cu sprijinul Asociaţiei Pe Stop, Asociaţiei Sexul vs. Barza șamd.
Argumentul este acela că există riscul ca fetele vulnerabile să lipsească câteva zile pe lună de la şcoală. ”Au nevoie de produse de igienă gratuite, în şcoli, ca să poată avea parcursul constant, fără sincope şi o cursă lunară să recupereze ce au pierdut, parcurs care să le ajute să promoveze bacalaureatul” susține deputata USR. Proiectul a trecut recent de Senat și se află, de acum, în dezbaterea Camerei Deputaților. Trebuie spus că guvernul Florin Cîțu a dat aviz negativ proiectului, susținînd că impactul bugetar e unul serios. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  2. Programul „Tamponul si Dildo-ul”. Bineinteles doar produse de brand sa coste dublu la licitatie, fata de ce se gaseste in magazine. Bravo USR! Spirit antreprenorial sa fie, frsieri cu duiumul se vor gasi!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998