CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON UP

Coruptii nostri, mai buni ca ai lor: cum aplauda presedintele Iohannis penalii PNL

7 comentarii / 2666 vizualizări / 24 martie 2019

Aflăm de pe siteul oficial al președinției: președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 23 martie a.c., la Sinaia, o alocuțiune cu prilejul Galei Premiilor TNL „Mircea Ionescu-Quintus”.

„Mulţumesc mult! Mulţumesc pentru acest premiu şi mulțumesc, în primul rând, preşedintei TNL, Mara Mareş, care a şi organizat, şi m-a şi premiat! Felicitări! Sunt foarte bucuros că am avut plăcerea şi bucuria să stau în această seară lângă prietenul meu Ludovic Orban, preşedintele PNL. Am fost întâmpinat la sosire şi m-am bucurat foarte mult de primarul oraşului Sinaia şi i-am spus şi-mi face plăcere să repet: este un oraş frumos, este un oraş îngrijit, un oraş care face cinste României. Să îl aplaudăm pe domnul primar! Apreciez foarte mult, domnule primar, că sunteți un real sprijin, nu numai pentru oamenii din Sinaia, ci şi pentru TNL”.

După care a urmat un discurs despre justiție, despre pericolul ca puterea să ajungă pe mîinile unor ”penali” șamd.
Pentru cei care au uitat, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, cel călduros elogiat de către șeful statului, este penal după toate regulile iohanniste.
Judecat pentru corupție în urma anchetelor DNA, aflat multă vreme sub control judiciar, cu sechestru pe avere și cu interdicția de a-și exercita atribuțiile edilitare, pentru o perioadă de un sfert de mandat, primarul Oprea cel lăudat de președinte poate înfunda oricînd pușcăria.
Desigur, pînă atunci, funcționează prezumția de nevinovăție.
Aceeași prezumție care funcționează, însă, extrem de selectiv pentru președintele Klaus Iohannis, cel care, ne amintim, i-a barat accesul numărului doi în stat la recepția de ziua națională din 2016 doar pentru că era cercetat într-un dosar.
”Este foarte bine să dăm semnale puternice, lesne de înţeles şi de către cetăţeanul de rând, că la vârful statului se promovează curăţenia în politică” declara pe atunci preşedintele, răspunzând unei întrebări legate de decizia sa de a nu invita ”persoane cu probleme penale” la parada organizată de Ziua Națională a României.
Întrebare: ce s-a întîmplat în ultimii doi ani cu ”semnalele” președintelui, dacă azi a ajuns în postura (în treacăt fie spus, la o gală purtînd numele unui turnător la Securitate, fost ministru al Justiției în guvernul FSN) de a felicita public un penal cu acte în regulă? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Mara Mares trebuie sa-i multumeasca tatalui (consilier pnl Brasov) si averii castigate din cartofi, deoarece la 24 ani a ajuns deputat fara realizari deosebite. Cu tupeu, ‘politicienii’ nostri isi trimit odraslele in parlament si in afaceri ….. In politica nu mai intra nimeni, decit neamurile lor…..Este un cerc vicios si gaunos pentru Romania!

  • Știm, EBA a fost OK, a zis și pupinbăsistul prost Cristian Preda, acum slugoiul fidel al altora. :)))))))))))

   • Drept si adevarat, dar mai trebuie enumerati si altii:fiul lui Dragnea care a reusit sa cumpere o ferma de porci cu 500lei si sa nu aiba nici o pierdere cu pesta porcina, nora Rovanei Plumb din starleta tv a ajuns la Electrica, baiatul d-nei Dancila a ajuns la Curtea de Conturi, cit despre fratele Irinei Tanase, iubita liderului. ce sa mai vorbim?!

    • UE numește pila neaoșă recomandare. UE vrei muie ai, dacă n-ai recomandare.

 2. Un demagog plicticos.

 3. Normalitatea, în viziunea lui KWI: o felicit pe aceea care m-a premiat fiindcă m-a premiat.

 4. Era mai frumos un titlu de genul :
  „Corupții noștri, aproape mai buni ca ai lor”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998