CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cosmarul, la un pas de final: Nastase – aproape liber

0 comentarii / 1295 vizualizări / 12 februarie 2013

Judecătoria sectorului 4 a admis azi cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Adrian Năstase nu va fi eliberat imediat din penitenciar, deoarece decizia nu este definitivă, iar DNA a anunţat că va ataca hotărârea cu recurs. Procesul a început, conform Agerpres, în jurul orei 10.00 cu o excepţie ridicată de reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care a solicitat mutarea dosarului la Judecătoria Cornetu pe motiv că Judecătoria sectorului 4 nu ar avea competenţa teritorială, deoarece Penitenciarul Jilava nu se află în aria teritorială a acesteia. Instanţa a respins această excepţie, iar Adrian Năstase a susţinut că acţiunea Parchetului nu are decât scopul de a şicana, fiind „construită pentru a tergiversa rezolvarea pe fond a cererii de eliberare condiţionată”. Procurorul DNA a solicitat apoi instanţei trimiterea de adrese către Penitenciarul Jilava pentru a se comunica dacă o carte scrisă de Adrian Năstase are un caracter ştiinţific şi, eventual, ca specialişti de la Academia Română sau de la Facultatea de Drept să se pronunţe pe această temă. Reprezentantul DNA a pus la îndoială şi perioada în care a fost scrisă lucrarea. De asemenea, DNA consideră că este necesar să fie analizată perioada în care Adrian Năstase a fost reţinut la Penitenciarul Rahova.
Judecătoria sectorului 4 a respins cererile Parchetului, iar reprezentantul DNA s-a referit la „atitudinea” lui Adrian Năstase faţă de Justiţie, exemplificând în acest sens cu editorialele publicate într-un cotidian central, în care fostul premier ar fi pus la îndoială condamnarea sa şi pe unii judecători ai instanţei supreme.
„Mă miră că Parchetul nu a contestat şi certificatul meu de naştere, am impresia că Parchetul sugerează crearea unei noi instituţii, respectiv reţinerea preventivă. Este un element de rea-credinţă. Eu nu am avut în penitenciar un calculator sau un telefon. Probabil că au fost unii care au încercat să creeze şi un astfel de incident şi nu au reuşit”, a declarat Adrian Năstase, în ultimul cuvânt în faţa instanţei.
Procesul s-a încheiat la ora 12.00, iar judecătorul a amânat decizia pâna la ora 17.00.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998