CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Costaricanii – scosi din minti de Udrea: ”Vin la noi toti coruptii!”

1 comentariu / 3938 vizualizări / 16 aprilie 2018

Dacă presa din Costa Rica alocă în ultimele zile, cum scriam mai devreme, spații ample scandalului provocat de refugiata Elena Udrea, cititorii acestora nu se arată, trebuie spus, foarte încîntați. Ba dimpotrivă, am spune că evenimentul a răsucit cuțitul într-o rană care pare dureroasă pentru latino-americani, profund iritați de faptul că micuța lor țară a devenit, în ultimii ani, un refugiu pentru corupți refugiați de pe tot întinsul globului. Enervarea e atît de mare încît costaricanii își varsă focul pe guvern și pe președinte și se vorbește, la un moment dat, chiar de necesitatea adoptării modelului catalan, astfel încît unele provincii să se separe și să nu mai depindă de regimul corupt de la putere.

Publicația Costa Rica Hoy (crhoy.com) găzduiește, spre exemplu, cîteva asemenea opinii în subsolul articolului despre Elena Udrea:

Johana Murillo scrie ”Manuel González și Sobrado (ministrul de externe respectiv președintele tribunalului suprem n.n.) și-au dedicat ultimii 4 ani oferirii de refugiu infractorilor. Localnicii din Costa Rica nu-i doresc. Puterea din Costa Rica este clară coruptă”.

Mario Vargas: ”Unde altundeva să meargă (corupții)? S-a răspîndit deja vestea că noi suntem un paradis al corupților. Sau avem de a face cu o nouă formă de turism, cel al corupției. Dumnezeu să ne ocrotească!”.

Misael Guzman Alvarado: ”De parcă noi nu am avea proprii corupți, ăștia continuă să facă bășica tot mai mare, țara asta se duce de rîpă, o să ajungem precum Catalonia, să obținem independența unor provincii ca să scăpăm de guvernanții corupți!”

Mauricio Silva: ”Hai să rezolvăm întîi propria noastră delincvență și apoi să ne ocupăm de cea din exterior. Ce suntem noi, porumbeii păcii? Nu vedeți că președintele nostru ales e cercetat pentru cîteva infracțiuni împreună cu unii din guvern? Repet: întîi ar trebui să-i băgăm pe acești nedoriți după gratii și abia apoi să căutăm dovezi în ce-i privește în afara țării”

Luis Diego Campos: ”O, ce mai ”bărbi”…Acordăm azil politic unui infractoare corupte”.

GCID: ”Ce loc mai bun să migreze decît ținutul corupților, nu le-a fost greu să găsească un nou cuibușor în țara nimănui, așa că vom continua să aducem oameni din acel loc să facem mare draga noastră Costa Rica, deja căzută în ochii lumii mulțumită acestor politicieni cărora cel mai puțin de țară le pasă”.

În subsolul unui articol similar, din ziarul ”La Nacion”, un comentator cu numele Nolan postează:

”Să o deportăm, deja avem prea mulți din corupții noștri, să nu ne ocupăm și de cei de afară”.

Încă puțin în ritmul ăsta, și fosta blondă de la Turism va stîrni o revoluție peste ocean. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] De ce s-ar fi implicat șeful poliției în fuga din țară a unor criminali?Și de ce neapărat în Costa Rica?Există, oare, cu adevărat o filieră în această micuță țară prin care se oferă adăpost unor mari infractori?Dezvăluirile Rise Project par să confirme acest lucru.Dacă așa o fi, să se fi integrat și Udrea & Bica în respectiva rețea?Toate astea, în condițiile în care costaricanii sunt tot mai iritați de faptul că țara lor a ajuns un paradis al fugarilor internaționali, după cum am mai avut ocazia să scriem. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998