CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cozma, despre greva minerilor: ” S-a ajuns la un grad neînchipuit al disperării”

0 comentarii / 1642 vizualizări / 1 februarie 2012

Traian Băsescu vrea să se pună bine cu ortacii și minte că pune la cale o serie de investiții în minerit în timp ce Guvernul nu le mai plătește minerilor sporurile de periculozitate, afirmă liderul de altădată al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma.

Menționăm că ortacii de la cele şapte mine din Valea Jiului care ar fi trebuit să intre astăzi, în schimbul al doilea, în subteran au refuzat să meargă la lucru, declanşând o grevă spontană, iar cei care au lucrat în schimbul întâi la minele Petrila şi Vulcan au ales să protesteze blocându-se în subteran. Sute de mineri au plecat spre Petroșani, unde vor protesta față de condițiile de muncă și viață, scandînd ”Miron Cozma, unde ești/Să ne duci la București”.
”L-am auzit pe Băsescu la televizor că s-a referit la o reinvestire, pe viitor, în minerit. Păi cum să spui prostiile astea? În 1996, Traian Băsescu, Victor Ciorbea și Emil Constantinescu au nenorocit mineritul din România și acum el vorbește, cu ipocrizie, despre relansare. Asta înseamnă că Băsescu vrea să se pună bine cu minerii. Cât despre grevele minerilor, este vorba despre o situație foarte gravă. S-a ajuns la un grad de neînchipuit al disperării. Minerii nu și-au mai luat sporurile de periculozitate ori sporul ăsta înseamnă viața minerului care lucrează în pântecele pământului. Guvernul nu respectă nimic din ce a negociat cu sindicatele. Din 1996, nimeni nu a făcut nimic pentru minerit și acolo se lucrează permanent pe o bombă. Sunt explozii care pot face covrig șinele de oțel. În vremea în care eram lider, mai bine pierdeam cărbune decât să pun în pericol viața oamenilor. Viața este un dar sfânt. Cât despre partidul meu, momentan sunt foarte supărat deoarece mi-a murit unul dintre lideri: marele dizident politic Tipei Ioan , care a făcut șapte ani de închisoare la Aiud”, precizează Cozma. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998