CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cozmin Gusa: ”In 2004, Basescu ma intreba mereu daca va fi arestat”

0 comentarii / 1620 vizualizări / 21 iunie 2012

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat miercuri seară, potrivit realitatea.net, că statul român se află sub influența nefastă a lui Traian Băsescu, iar verdictul în cazul Năstase ”se subsumează pulsiunilor” președintelui.

”În 2004, în timp ce-i conduceam campania, după ce îl duceam seara acasă, mă trezea dimineața, pe la 6-7, să mă întrebe dacă nu am aflat cumva că va fi arestat în aceeași zi. Dormeam trei-patru ore, mă suna. Zic: ‘ce vrei, mă?’. La 7! ‘Voi fi arestat?’ Zic ‘nu cred că te arestează, că nu sunt probe’. Are relevanță pentru discuție”, a relatat Gușă, la Realitatea Tv, spunând că Traian Băsescu era cercetat de procurori, în 2004, pentru contractul pe care nu putea să-l justifice legal al Pasajului Basarab care nu era votat de CGMB.

”Și îi spuneam ‘ești om politic important, nu sunt argumente deocamdată, nu cred că te vor aresta azi’. Dar în fiecare dimineață mă suna în jurul orei 7-8. Nu l-au arestat în final, pentru că un domn de la PSD, a votat în CGMB în favoarea domnului Băsescu și nu l-a arestat”, a mai povestit el.

Gușă a comentat că ”aproape s-a distrat” când, în urmă cu o săptămână, l-a văzut pe Traian Băsescu ”cu acea exprimare, dottore”. ”Ia uite, e simpatic la bătrânețe Băsescu! Nedându-mi seama că omul premedita o răzbunare teribilă a lui Ponta. Dar acel râs, de securist reșapat, acel rânjet pe care l-am văzut, mie mi-a sugerat că acest om nu mai este în deplinătatea facultăților mintale. Îl rog chiar să mă dea în judecată! Eu cred că statul român astăzi se află sub influența nefastă a acestui domn, cred că evenimentul Năstase, pe care îl deplâng subiectiv – nici nu vreau să spun că e bine, că e rău, că e corect, că e incorect, nu vreau să spun nimic – dar acest eveniment se subsumează pulsiunilor acestui domn, o buruiană de om, din nefericire”, a criticat Gușă.

Analistul politic a spus că nu are nicio îndoială că Traian Băsescu are legătură cu verdictul în cazul Năstase. ”Cred că această atitudine, de om care dorește să supraviețuiască împotriva evidenței… acest om este disperat astăzi, și toate gesturile pe care le-a făcut downgradează România indiferent de ce s-ar întâmpla, de la atacul împotriva lui Ponta, care este evident, până la acest proces, clar sugerat împotriva lui Năstase”, a completat el.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998