CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cozmincă: ”PSD se îndreapta spre dezastru total si risca soarta PNTCD”

0 comentarii / 1570 vizualizări / 18 februarie 2010

Fostul lider pesedist Octav Cozmîncă a redactat o scrisoare deschisă adresată, înainte de congres, membrilor PSD în care atrage atenția că cel mai mare partid al țării, de odinioară, se întreaptă rapid spre un deznodămînt asemănător celui suferit de PNTCD, din cauza incompetenței, aroganței, trădării liderilor actuali. Prezentăm integral documentul în cauză:

SCRISOARE DESCHISĂ

Către,
PARTICIPANŢII LA CONGRESUL PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT

Stimaţi foşti colegi,

Vă adresez această scrisoare în speranţa că, de această dată, demersul mereu sincer şi corect va fi înţeles pe deplin de către Dumneavoastră, participanţii la Congresul Partidului Social Democrat.

1.Scrisoarea deschisă pe care am adresat-o membrilor PSD şi susţinătorilor partidului- în luna septembrie 2009 – a creat o serie de reacţii în rândul Partidului Social Democrat, al opiniei publice.
Personal, sunt mândru de faptul că atunci am făcut o analiză realistă, critică şi că, în final, din păcate, alegerile prezidenţiale mi-au dat dreptate totală în privinţa competenţei conducerii ,,superioare” a PSD, a ,,calităţilor” actualului lider al partidului.
2.Consider că PSD se îndreaptă către un dezastru total, riscând să aibă, în scurt timp, soarta PNŢCD. Este de neînţeles faptul că în aceste momente – când ţara este într-o profundă criză (sărăcie, disponibilzări masive, buget necorespunzător pentru învăţământ, sănătate, agricultură şi armată, disoluţie a unor autorităţi ale statului de drept) – Partidul Social Democrat îşi continuă propria disoluţie, se accentuează luptele intestine între grupurile de influenţă, iar unii lideri se ocupă de fenomene paranormale, acceptând crearea şi încurajarea unui climat mafiot în partid.
3.Grupul Geoană a dus Partidul Social Democrat de la poziţia de lider în viaţa politică românească– de la crearea sa în 1992 până în 2005- la un partid de mâna a doua şi chiar cu iminenta tendinţă de locul trei – situaţie constatată şi comentată de analişti politici, de opinia publică şi de mulţi membri ai PSD. Oare ce dovedeşte ,,actuala” conducere a PSD? Incompetenţă, aroganţă, sfidarea colegilor şi membrilor de partid, trădare, inclusiv complicitate cu oameni de cea mai joasă condiţie morală.

4.Partidul Social Democrat nu mai este, din păcate, un partid de stânga sau centru-stânga, cum pretind unii ,,ideologi” ai partidului. De ce? Pentru că PSD este condus de oameni cu concepţii şi mentalităţi de dreapta, pentru că foarte mulţi dintre liderii centrali şi locali ai PSD au, în dispreţul omului de rând, averi colosale, de milioane de euro în ţară sau în străinătate. La multe niveluri din PSD totul se tranzacţionează, inclusiv funcţiile; la unii contează doar banii, nu munca, caracterul şi corectitudinea oamenilor.
Poziţia duplicitară a unor lideri ai PSD a condus ca acest partid să fie discreditat şi umilit, să-şi piardă încrederea în rândul cetăţenilor care şi-au pus, cu ani în urmă, mari speranţe în Partidul Social Democrat.
5.Vă rog, stimaţi foşti colegi – dacă credeţi cu adevărat în Partidul Social Democrat – să analizaţi cu maximă exigenţă şi responsabilitate destinele partidului, să adoptaţi măsurile absolut necesare pentru a salva social-democraţia din România dar nu prin aranjamente de culise sau proceduri paranormale.
După părerea mea se încearcă diverse manevre sau aranjamente, învinuiri reale sau inventate ale unora şi altora. Cred că asemenea politruci angajaţi în lucruri murdare vor pierde jalnic în prezent dar mai ales în viitor. Le sugerez celor vinovaţi de actuala situaţie politică gravă a PSD să aibă demnitatea şi bărbăţia de a renunţa la funcţii de conducere, lăsându-i pe cei competenţi, vrednici, corecţi, necompromişi şi, în special, tineri să relanseze partidul.
6.În final, doresc să mulţumesc sincer foştilor colegi care mi-au făcut numai bine, respectiv Biroului Executiv al PSD Suceava şi Biroului Permanent Naţional al PSD, prin faptul că am fost exclus din partid, după ce am ,,îndrăznit” să critic temeinic, cu argumente, aşa-zisa conducere a PSD. Astfel, am fost scutit să asist, din nou (după aprilie 2005 şi decembrie 2006) la aranjamente şi maşinaţiuni în congresele PSD ale găştilor parvenite, iresponsabile faţă de soarta ţării, încălcând normele elementare ale democraţiei.
Iată de ce sunt convins că domnii Ion Iliescu şi Adrian Năstase au avut motive serioase ca, în sfârşit, să se retragă, să nu fie complici la distrugerea definitivă a partidului.
*
* *
Personal, cred cu tărie că – întrucât PSD nu mai este un partid de centru-stânga şi cu atât mai mult nu a fost niciodată un partid de stânga – este necesară apariţia pe eşicherul politic românesc, a unei mişcări naţionale, autentice de stânga şi, implicit, crearea unui adevărat partid de stânga, al celor mulţi, care va fi o alternativă viabilă la actuala situaţie politică, economică, socială, instituţională, culturală şi morală a României. Concluzia este că se impune O NOUĂ STÂNGĂ, PENTRU O NOUĂ ROMÂNIE.

Octav Cozmâncă
19 februarie 2010 fost Preşedinte Executiv al PSD

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998