CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Creanga la Washington

0 comentarii / 1615 vizualizări / 12 septembrie 2011

Am semnalat incompatibilitatile celor doi presedinti. Obama si Basescu. De comportament. De cultura. De temperament. Si, evident, de natura politica. Sunt doi sefi de stat care nu au cum sa cada la un acord. Si, in principiu, nu exista aproape niciun motiv de a se intalni. Si, totusi, se intalnesc. Ce poate astepta Traian Basescu de la Barack Obama? Cu ce rezultate se va intoarce?
Vizita la Casa Alba este un eveniment pozitiv pentru Romania. Este pur si simplu important ca are loc. Este de natura sa contribuie la cresterea, cat de cat, a prestigiului unui stat, Romania, care, sub conducerea presedintelui-jucator, a reusit sa se plaseze, la toate capitolele, la coada Uniunii Europene si a pierdut, in majoritatea clasamentelor mondiale, puncte importante in raport cu celelalte state monitorizate. Dar dincolo de evenimentul in sine, e important sa analizam circumstantele in care are loc.
Barack Obama a refuzat pana in prezent, cu obstinatie, vreo intalnire oficiala cu seful statului roman, dincolo de o masa pe care a servit-o cu toti sefii de state europene si la care, de voie, de nevoie, a participat si domnul Traian Basescu. De ce a existat acest refuz? Probabil ca nu numai din motivele de incompatibilitate pe care le-am detaliat ieri. Exista suficiente indicii ca administratia americana a descifrat jocul la mai multe capete practicat de Presedintele Traian Basescu, precum si unele actiuni pastorite de acesta, in dezacord cu legislatia internationala. Unele, semnalate chiar de catre fostul adjunct al Procurorului General, procurorul Ciprian Nastasiu. Dar nu are rost sa intram acum in detalii.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998