CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Creste ”disidenta” in PDL: Raluca Turcan cere remaniere de guvern

0 comentarii / 1935 vizualizări / 18 aprilie 2010

Deputatul PDL Raluca Turcan sustine ca partidul sau se va indeparta de realitate daca va mentine aceeasi strategie politica de pina acum, chiar daca aceasta a adus beneficii. Intr-o postare pe blogul propriu, Turcan, al carei sot e consilier prezidential, mai spune si ca PDL risca, daca se incapatineaza, sa produca o falie in raporturile cu Traian Basescu si se prnonta pentru o remaniere a guvernului Boc.

”PDL este in fata unei dileme: fie tine cont de ceea ce a spus presedintele Traian Basescu (in aparitia TV de luni), fie merge inainte ca pana acum” scrie Turcan.

”A merge inainte ca si pana acum are, cu siguranta, niste avantaje. Arata consecventa, nu strica echilibrele interne de partid si ne conserva buna imagine pe care o avem despre noi insine. Dar are doua mari dezavantaje: ne indeparteaza de realitate si fisureaza relatia cu presedintele.

A tine cont de ceea ce a spus presedintele inseamna sa schimbam niste lucruri. Si in partid, si la guvernare.

In partid, a schimba ar insemna sa regandim sistemul de vot pentru congres, transformandu-l intr-unul 100% uninominal – asta pe termen scurt. Iar pe termen lung, ar insemna sa sustinem puternic imbunatatirea culturii organizationale in PDL. Eu cred – asa cum cred si alti colegi – ca nu putem ramane un partid mare, cel mai mare din Romania, cu o cultura organizationala arhaica. In loc sa construim mecanisme institutionale democratice si deschise, noi parem a functiona inertial, ghidati de o persistenta cultura a supuseniei si a criteriilor neclare de promovare. Acestea sunt reminiscente ale unui partid mic, in care membrii urmaresc mici proiecte personale”. Nu in ultimul rind, deputata mai considera si ca ”Ne trebuie deci o guvernare in forta, mai ofensiva, axata pe ideea ca facem ce trebuie si ca vrem ca acest lucru sa fie inteles de cat mai multi romani”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998