CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin Antonescu a gresit. De doua ori!

0 comentarii / 1448 vizualizări / 23 august 2013

Presedintele PNL a comis o grava eroare, anuntandu-si intentia de a-l nominaliza pe Nini Sapunaru pentru atat de disputatul portofoliu al Transporturilor. Aceasta miscare ii poate fi fatala acestuia din urma. Si, implicit, PNL risca, cum spun basistii, un nou atac la imagine. Sa vedem in cele ce urmeaza cat de imprudent a fost Crin Antonescu si ce riscuri majore si-a asumat.

In primul rand, desemnarea lui Nini Sapunaru ar trebui sa se faca, oficial, abia duminica, dupa orele 11.00, de catre staff-ul reunit PNL. Crin Antonescu l-a anuntat insa pe Nini drept candidat joi. Intre cele doua termene exista o marja de timp care ar putea fi folosita de Traian Basescu pentru a compromite respectiva nominalizare si, implicit, pentru a arata ca PNL, ca partid, este incapabil sa promoveze valori autentice.

Presedintele organizatiei de Vrancea a PNL are o vechime in partid demna de tot respectul. In aceasta calitate el a mai detinut in trecut, de cateva ori, importante functii in administratia publica centrala si locala. Asa ca Directia Nationala Anticoruptie are cateva ore bune, daca socotim zilele si noptile ramase pana la intrunirea staff-ului PNL, pentru a da peste cap proiectul lui Crin. Ce ar putea impiedica vreun procuror DNA, din Vrancea sau de aiurea, sa iasa cu un dosar, avand la baza un denunt calomnios sau chiar mai multe, facute sub presiune sau sub promisiune de persoane certate cu legea aflate sub ancheta? Si de ce, ma rog, nu ar condimenta SRI, tot la solicitarea DNA, acest denunt cu cateva dintre numeroasele inregistrari la care a fost supus Nini Sapunaru de-a lungul anilor? Evident, toate ar urma sa fie servite pe tava sau “pe surse” presei basiste.

Dar la fel ar putea proceda si Agentia Nationala de Integritate. Ce ar impiedica un inspector obedient de acolo ca, la sugestia lui Horia Georgescu, sa scoata la iveala vreo lipsa de integritate ori vreun conflict de interese de care s-ar face Sapunaru vinovat, legat, sa spunem, de proprietatea sa de 750 m² de teren pe care il detine impreuna cu sotia?

Dar Nini Sapunaru mai este descoperit si in ceea ce priveste studiile. In urma cu catvia ani, a avut nefericita inspiratie de a-si da doctoratul. Daca, Doamne fereste, aterizeaza vreo delatiune la o revista din Marea Britanie care a mai facut si in trecut servicii pe linie, de asa-zise plagiate, partidei Basescu?

Ar mai putea intra, dar la limita, in discutie si CNSAS, de unde vreun basist ar putea insinua ca Nini a fost informator al Securitatii, sau Consiliul Fiscal, atat de activ in ultima vreme.

Oricum, Traian Basescu are posibilitatea, oferita pe tava, printr-un artificiu constitutional, chiar de CCR, de a-l refuza pe Nini. Pentru ca pe Silaghi nu a mai apucat, saracul, sa il respinga. Si atunci, cu sau fara dosare facute peste noapte, Sapunaru tot ar putea sa ramana in aer. Unde mai pui ca acelasi Traian Basescu ar mai putea monta o farsa. Sa anunte, cum a promis, in cursul acestei zile sau chiar maine – ca presedintele munceste nonstop – ca accepta nominalizarea lui Silaghi. Pur si simplu pentru a mai baga un bat in gard. Daca DNA si ANI nu se misca suficient de repede sau daca nu apar, pana duminica inclusiv, acuzatii de plagiat, nimic nu-l opreste pe agitatul de la Cotroceni sa actioneze dupa ce Sapunaru va face parte din Guvern. Asa ca, iata, Crin Antonescu era condamnat sa greseasca. Oricum. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998