CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin Antonescu: Băsescu va merge pe varianta boicotării referendumului

0 comentarii / 1497 vizualizări / 24 iulie 2012

Preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut luni seară, la postul de televiziune Digi24, că este „foarte probabil” ca Traian Băsescu să adopte el însuşi ideea boicotării referendumului, deja promovată în spaţiul public de susţinători ai săi.

„Devine din ce în ce mai evident un lucru la care nu aş spune că nu ne aşteptam, şi anume hotărârea ca Traian Băsescu însuşi, foarte probabil, şi desigur PDL şi reţeaua sa de susţinere să predice boicotul, să încerce să ţină susţinătorii lui Traian Băsescu acasă, ceea ce sigur va face din numărul de prezenţi la acest referendum enigma şi cheia rezultatului”, a declarat Antonescu, citat de Agerpres.

În opinia sa, faptul că Traian Băsescu şi-a îndemnat până acum susţinătorii să se prezinte la vot nu a fost decât o strategie de campanie.
„Am remarcat încă de săptămâna trecută că, în vreme ce Traian Băsescu cerea foarte răspicat susţinătorilor săi să vină la vot, (…) prea coerent în acelaşi timp toate reţelele sale de susţinere din media, din mediul online, din mediul politic predicau contrariul. Traian Băsescu nu este la primele afirmaţii foarte hotărâte pe care le face, crezând şi intenţionând altceva”, a afirmat Crin Antonescu.
Preşedintele interimar a adăugat că recentele acuzaţii venite din partea PDL şi a lui Traian Băsescu privind o posibilă fraudare a rezultatului votului din 29 iulie au rolul de a justifica decizia de boicotare a referendumului.
„Este un mod destul de jenant şi chiar îmi închipui greu cum, totuşi, cu câteva milioane de voturi împotrivă, Traian Băsescu va reveni în fruntea ţării. Mi-e greu să-mi închipui un om politic, cu minimă demnitate, într-o asemenea poziţie. Vom vedea, asta pare însă a se contura”, a spus Crin Antonescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998