CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin Antonescu: Nu am cum să exclud posibilitatea unei noi suspendări a preşedintelui în 2013

0 comentarii / 1385 vizualizări / 28 octombrie 2012

reşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat azi, la PRO TV, că posibilitatea unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu în 2013 nu poate fi exclusă, rămânând un subiect de discuţie după alegerile parlamentare.

Antonescu a explicat că în situaţia în care USL va obţine majoritatea parlamentară în urma alegerilor din 9 decembrie, iar preşedintele Traian Băsescu va refuza să numească un premier din rândul USL, atunci „sfidarea votului popular nu poate fi sancţionată altfel decât prin suspendare”.
„Nu am cum să exclud aşa ceva (demararea unui noi demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu – n.r.) pentru că nu ţine de mine sau de noi. Alegerile dau o expresie clară de voinţă politică. Presupunem că dacă avem peste 50% la alegeri şi preşedintele refuză să numească un premier de la USL, atunci putem vorbi de suspendare, dar suspendarea preşedintelui nu este un punct de program al USL, o spun foarte clar. Cred, însă, că orice om s-ar fi confruntat cu votul de la referendum, ar fi trebuit să demisioneze. O poate face şi acum”, a spus acesta.

Crin Antonescu a precizat că, în opinia sa, Traian Băsescu a evitat să mai apară pe scena politică din pricina unei „jene democratice”.
„Traian Băsescu este profund ilegitim în funcţia de preşedinte al României. O ştie şi domnia sa, o ştiu şi liderii europeni. Orice ar face, este degeaba. Dacă lipseşte de pe scena politică, nu ştiu cine a simţit lipsa atacurilor. Mă gândesc că îi e jenă democratică. E un motiv de jenă să te întorci preşedinte după ce 7,4 milioane de români au votat suspendarea ta”, a adăugat liderul liberalilor, conform Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998