CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin Antonescu sare la beregata Comisiei Europene in scandalul procurorilor

0 comentarii / 1417 vizualizări / 19 aprilie 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că, în ceea ce priveşte nominalizarea procurorilor şefi, poziţia Comisiei Europene este „descalificată”, în timp ce purtătorul de cuvânt al CE a dat dovadă de aroganţă faţă de România, ieşirea acestui fiind „jenantă”.

Antonescu a afirmat, într-o emisiune la Digi 24, că nominalizările procurorilor şefi s-au realizat „prin compromis politic, prin decizie politică, şi, atenţie, prin influenţă politică asupra acestui vestit CSM, prezentat ca un lăcaş de vestale, acest sediu al virginităţii justiţiei în faţa politicului”.

„Conjugat cu ieşirea – pe care n-aş vrea s-o comentez în aşa măsură încât să scandalizez ultraeuropenişti ca dumneavoastră – e jenantă, ca să folosesc un eufemism, a domnului Mark Grey. Deci nu vii să-mi povesteşti proverbe englezeşti, că asta e aroganţă şi asta este tratarea unei ţări ca România, e stat membru al Uniunii Europene… nu e coborâtă chiar din copac, este coborâtă din copac acum multe sute de ani, nu acum cinci ani (…) Deci nu-mi povesti proverbe cu laptele, atâta vreme cât ai susţinut că trebuie nişte criterii”, a declarat Antonescu, conform Mediafax. Preşedintele PNL a fost întrebat despre aşteptările sale în privinţa Comisiei Europene. „Ştiţi foarte bine că nu sunt antieuropean (…) Eu nu am pretenţii în afacerea astea de la Uniunea Europeană, pentru că în această chestiune Comisia Europeană este descalificată, cred că vede oricine, haideţi să nu ne dăm după deget. Dacă vroiam să ne facem diplomaţi, ne făceam diplomaţi, eu nu sunt diplomat. Este descalificată, pentru că toată autoritatea pe care aceste structuri o pot avea în faţa guvernelor şi în faţa opiniei publice şi în faţa oamenilor politici din Uniunea Europeană, ţine de integritatea şi consecvenţa cu care respectă nişte reguli”, a răspuns Antonescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998