CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin Antonescu, victima unei intoxicari prezidentiale grosolane

0 comentarii / 1946 vizualizări / 23 septembrie 2010

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost plasat, miercuri seara, în mijlocul unei intoxicări politice de proporții, al cărei autor a fost nimeni altul decît Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri seara, la B1TV, că l-ar fi ajutat pe Antonescu să ajungă pe listele parlamentare în 2004, pe motiv că nicio organizație a PNL nu l-ar fi primit pe acesta. ”Pe Crin Antonescu l-am ajutat într-un moment de criză al lui, când nu-l mai primea nicio organizaţie să candideze undeva, era deputat de Tulcea şi organizaţia de Tulcea nu l-a mai primit să candideze pe listele ei în 2004, şi atunci m-a rugat domnul Stolojan, la schimbarea de ştafetă, să am grijă, rămânând liderul alianţei, să am grijă că a avut o situaţie grea – şi într-adevăr a avut o situaţie grea – să poată să candideze undeva şi l-am pus pe lista de Bucureşti” a spus Băsescu.

Numai că situația descrisă de președinte nu numai că a existat doar în mintea sa, dar a fost, dintr-un anumit punct de vedere, exact pe dos. În primul rînd, Antonescu nu era deputat de Tulcea, la momentul întocmirii listelor pentru alegerile din 2004, ci de Teleorman. În al doilea rînd, el deținea importanta funcție de lider al deputaților PNL și vicepreședinte al partidului, ceea ce exclude posibilitatea unei presupuse incapacități de a-și găsi un loc pe liste.

În fine, trebuie spus că tandemul Stolojan – Băsescu nu l-a ajutat, ci l-a lucrat grosolan pe la spate pe actualul lider penelist, primul pentru că nu putea uita afrontul adus de Antonescu, cel care îndrăznise să îl contracandideze la congres, iar al doilea din cauza apropierii acestuia de Dinu Patriciu. Astfel, în cadrul unei ședințe celebre la vremea respectivă, a Biroului Executiv al PNL, Stolojan a luat decizia complet nestatutară (pentru că apanajul întocmirii listei aparținea organizației de București) ”executării” de pe lista de București unor personaje care îi erau antipatice lui și lui Băsescu, astfel că Antonescu, din lider al listei a ajuns pe un loc semi-elegibil la deputați, în locul său fiind adus Mircea Cinteză, în prezent senator PDL. În aceeași ședință s-a decis eliminarea de pe lista în cauză a lui Viorel Cataramă, alt indezirabil, în locul lui fiind adus Radu Câmpeanu șamd. De altfel, ura profundă a lui Stolojan față de Antonescu izbucnise cel mai fățiș cu puțin timp înainte, în iulie 2004, atunci cînd liderul PNL a făcut un gest șocant și fără precedent, refuzînd să permită membrilor Delegației Permanente, aflate în ședință, un răgaz de numai o oră pentru a putea participa la înmormîntarea soției lui Crin Antonescu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998